אלרגיה למזון: "מפחדת לשלוח את בני לגן ללא סייעת"
אלי קשקש, אימא לילד שסובל מאלרגיה לבוטנים, הופתעה לשמוע שהוחלט לבטל את הסייעות ששומרות על הילדים. "גם אם ילד יושב לידו ואוכל במבה - בני עלול להיחנק". משרד החינוך: "הנושא נמצא בדיונים"
"מי ישמור על ילדינו? זו שאלה שמעסיקה הורים לילדים אלרגיים בתקופה האחרונה", כך החל הפוסט שכתבה אלי קשקש, שבנה נדב סובל מאלרגיה לבוטנים. עוד היא כתבה - "משרד החינוך הודיע על כוונתו לבטל את סייעות הרפואיות לילדים שסובלים מאלרגיה מסכנת חיים. נכון, אני מסכימה שסייעת פרטית לכל ילד זה לא פתרון אידיאלי.
"היום ילדים זכאים לסייעת עד כיתה ב׳. האם ילדים מפסיקים להיות אלרגיים בכיתה ג׳? התשובה היא לא. האם ילדים בכיתה ה׳ ידעו להזריק לעצמם אפיפן בעת הצורך? כנראה שלא. אז בסדר, בטלו, אבל לפני הביטול תציעו אלטרנטיבה ראויה. בנו תוכנית חלופית ואחרי שתעבור פיילוט, תבטלו. לא ככה פתאום.
"המערכת חייבת ללמוד איך להתמודד עם אלרגיות למזון. המורים והגננות צריכים לקחת אחראיות. הם צריכים לעבור הכשרות רציניות בהן ילמדו איך להתמודד עם ילד אלרגי בכיתה, איך לזהות התקף ואיך להעניק טיפול ראשוני מציל חיים. המודעות חייבת לעלות. נכון, זה קצת לא נוח שאי אפשר לשלוח את הילדים לבית הספר עם במבה או כריך עם גבינה אבל אפשר להסתדר. הוציאו את האלרגנים ממסגרות החינוך. זה עניין של חיים ומוות".
קראו עוד:
"הילד שלי אלרגי, זה אומר שאני לא יכול לצאת לעבוד?"
בראיון באולפן ynet, קשקש מספרת שבנה (4) נמצא כרגע בגן עירייה ושהוא אלרגי לבוטנים ברמה מסכנת חיים. "הרבה מזונות מכילים בוטנים ואגוזים, הרבה מאוד חטיפים", היא אומרת. "גם אם ילד יושב לידו ואוכל במבה האלרגן יכול להתפזר באוויר, הילד האלרגי נושם לתוך הריאות את האלרגן ועלול להיחנק".
לדברי קשקש, "הסטטיסטיקה מדברת על כך ש-8% מילדי ישראל אלרגיים למזון. הרבה מהילדים האלו זכאים לסייעת צמודה, שתפקידה לדאוג שהילד או הילדה לא יאכלו מזון שעלול לסכן אותם וגם לטפל בהם מידת הצורך. אולם, לפני מספר חודשים משרד החינוך הודיע שהתקן לסייעות משתנה והעלו רעיון לסייעת אחת בכל בית ספר, שזה לא באמת פתרון ריאלי. ההורים התנגדו להצעה, ומאז לא שמענו כלום, אלא רק דיווחים בתקשורת על כך שמבטלים את הסייעות. הבעיה כאן שאין תוכנית חלופית.
"המצב הזה מאוד מפחיד. הפגנו מול ביתו של השר בנט במוצ"ש ואנחנו מתכננים הפגנה נוספת במוצ"ש הקרוב ובכל שבוע - עד שיהיה פתרון".
ממשרד החינוך נמסר: "הנושא נמצא בדיונים עם כל הגורמים. יודגש, כי המשרד פועל בהתאם להנחיות המקצועיות של משרד הבריאות".