שתף קטע נבחר

טכנולוגיית צליל חדשה תסייע להיפטר מה"מגרעת" בסמארטפון

המגרעת האופנתית, שחודרת למסך באייפון X ובמכשירי דגל אחרים, תיעלם ככל הנראה בתוך כשנה, כך מעריכים אנליסטים בתחום

רק התחלנו להתרגל למגרעת החדשה שמופיעה באייפון X ובחלק ממכשירי הדגל החדשים, וכבר מתקבלות הדלפות ראשונות, לפיהן ייתכן מאוד שבמכשירי הדגל הבאים - ב-G8 שתציג LG בשנה הבאה או אפילו בגלקסי S10 של סמסונג - כבר לא יהיה צורך במגרעת בזכות טכנולוגיה חדשה להעברת סאונד.

 

כיום, המגרעת הזו מהווה פתרון ביניים לדילמה בין הרצון "למתוח" את מסך הסמארטפון על פני כל חזית המכשיר, לבין הצורך הטכנולוגי במיקום ייעודי לרמקול ולמצלמות הקדמיות. היא הופיעה לראשונה באייפון X שהשיקה אפל בחודש ספטמבר 2017, ומאז חברות נוספות חיקו אותה במכשירי הדגל שלהן.

 

רק התחלנו להתרגל. סוף למגרעת? (צילום: גיא לוי) (צילום: גיא לוי)
רק התחלנו להתרגל. סוף למגרעת?(צילום: גיא לוי)

 

הטכנולוגיה החדשה המדוברת, שנקראת Screen SoundCasting, מתבססת על הולכת זרם חשמלי באמצעות הגוף. מתחת למסך יוטמעו חיישנים מיוחדים אשר יזהו את מגע האוזן במסך בזמן השיחה ויוליכו את הקול ישירות אליה.

 

הטכנולוגיה הזו הודגמה על-ידי סמסונג ו-LG בכנס SID (בשמו המלא Society of Information Displays), שנערך בחודש שעבר.

 

Vivo Nex (צילום: Vivo)
Vivo Nex, המכשיר המסקרן של 2018(צילום: Vivo)

 

חברת Vivo הסינית היא היצרנית הראשונה שכבר עושה שימוש בטכנולוגיה הזו, לצד טכנולוגיות מעניינות אחרות, בייצור הסמארטפון החדש מדגם Vivo Nex. המכשיר מציג מסך מלא על כל חזיתו - גם בזכות טכנולוגיית השמע החדשה, וגם בזכות המצלמה הקדמית המוסתרת, שנשלפת בעת הצורך מחלקו העליון של המסך.וכמובן, גם בזכות חיישן טביעת אצבע, שממוקם מעתה מתחת לחלקו התחתון של המסך ומאפשר לחיצה על כל נקודה בחלק זה על מנת לזהות את טביעת האצבע.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Apple
המגרעת באייפון X
צילום: Apple
מומלצים