טראמפ: "קים בחור קשוח, עוד הרבה אנשים עשו דברים רעים"
הנשיא האמריקני הגן על החלטתו להיפגש עם מנהיג צפון קוריאה שהואשם בהפרת זכויות אדם והוצאות להורג. "אני יכול לציין הרבה מדינות שנעשו בהן דברים רעים", אמר בריאיון ל"פוקס ניוז". הוא הוסיף כי הוצאת הכוחות האמריקניים מחצי האי לא נדונה בפסגה, אך הוא מקווה שזה ייעשה בקרוב
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ התייחס בריאיון ל"פוקס ניוז" לביקורת על כך שנפגש עם מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און, בעקבות הדיווחים על כך שהוא מפר זכויות אדם במדינתו: "קים הוא בחור קשוח, אך יש עוד הרבה אנשים שעשו דברים רעים".
בריאיון שהעניק על מטוס "אייר פורס 1" בדרכו חזרה מהפסגה ההיסטורית בסינגפור, אמר טראמפ: "אנשים מאוד מרוצים ממה שהיה, אפילו כאלו שאינם אוהדי טראמפ. זה משהו שאני גאה בו. אני מאמין שהיו"ר קים רוצה לסכם (את העסקה). זה לא משנה אם זה מה שראית או קניית בניין - אני אראה בכך הצלחה רק אם זה באמת יקרה. אני חושב שעשינו משהו מאוד היסטורי, אבל זה ייחשב עבורי כהצלחה רק כשזה יתבצע בפועל".
כשנשאל על הפרות זכויות האדם וההוצאות להורג שמבוצעות על ידי המשטר בצפון קוריאה ענה טראמפ כי קים הוא "בחור קשוח. כשאתה מקבל מאביך מדינה קשה עם אנשים קשים בגיל 27 - רק אחד מ-10,000 יכול לעשות את זה. הוא אדם חכם, נושא ונותן נפלא. אנחנו מבינים איש את רעהו". טראמפ הוסיף שיש לו "קשר טוב" עם קים. המראיין הקשה "אבל הוא עשה דברים איומים, הוא הרג אנשים בארצו", וטראמפ השיב: "כן, אבל הרבה אנשים אחרים עשו הרבה דברים איומים בהרבה מדינות. איש לא האמין שיהיה לנו הסכם דומה לזה שהשגנו".
בריאיון אמר טראמפ כי למרות קריאתו להשבת הכוחות האמריקניים מדרום קוריאה, צמצום הכוחות באזור חצי האי הקוריאני לא נידון בשיחות עם קים. "אני אשמח להוציא את הצבא במהירות האפשרית, בגלל שזה עולה המון כסף, זה עולה לנו המון כסף", אמר הנשיא האמריקני. "הייתי רוצה להשיב אותם הביתה, אבל זה לא על השולחן. בהזדמנות המתאימה זה יהיה".
נושא הכוחות האמריקניים בחצי האי מטריד את הקוריאות ואת השכנות מסביב. נציגים של צבאות דרום וצפון קוריאה החלו בשיחות שמטרתן להפחית את המתיחות בין הצדדים באזור הגבול. מדובר בשיחות הראשונות בין גורמים צבאיים רשמיים של שתי המדינות מאז דצמבר 2007.
טראמפ העריך שגם סין רוצה בפירוז חצי האי קוריאה, "גם אם אתה חבר באופן חלקי עם מדינה - כשיש לה נשק גרעיני, זה לא יכול להיות דבר חיובי. סין עזרה מאוד". הוא אמר שיש לו קשר טוב עם נשיא סין שי ג'ינפינג, אך הוסיף כי קיימת מתיחות בין ארה"ב לסין על רקע סוגיות הסחר.
לגבי הפגישה עם קים ג'ונג און, אמר: "זה דבר שהיה צריך לעשות לפני שנים רבות - 15, 20 שנה. אסור היה לאפשר להם להגיע לארסנל גרעיני. אני לא מאשים את אובמה. זה היה צריך לקרות במהלך כהונת הנשיאים אובמה, בוש, קלינטון. קלינטון עסק בזה ונתנו לצפון קוריאה מיליארדים". כשנשאל מדוע החליט קים לפתח נשק גרעיני ואז לוותר עליו לחלוטין, אמר: "הוא חשב פסיכולוגית שזה דבר חשוב, ואני מבין אותו". טראמפ הביע שביעות רצון מכך שעצמותיהם של אלפי חיילים אמריקנים שנהרגו במלחמת קוריאה יוחזרו לארצות הברית: "הוא הסכים לכך מיד. זה נהדר".
לגבי הוצאת החיילים האמריקניים מדרום קוריאה, אמר טראמפ: "זה אפילו לא היה על השולחן. כשפגשתי אותו, אני חש שיש לנו קשר טוב, אתה חש שיש כימיה טובה. עשינו עבודת הכנה של שלושה-ארבעה חודשים, וזה אפילו לא היה על השולחן. הייתי רוצה להוציא את הצבא משם, כי זה עולה לנו המון, אנחנו לא מקבלים על זה מספיק כסף ועל כך אדבר עם דרום קוריאה. יש לנו 32 אלף חיילים בדרום קוריאה, אני רוצה להחזיר אותם הביתה, אבל זה לא עומד על הפרק כרגע".
שרי החוץ של ארצות הברית, דרום קוריאה ויפן נועדו בסינגפור ודנו בתוצאות הפסגה בין טראמפ לקים. שר החוץ היפני התייחס לנוכחות הצבאית של ארה"ב באזור: "הכוחות האמריקניים בקוריאה שיחקו וממשיכים לשחק תפקיד מכריע במאמץ לשלום וליציבות בחצי האי הקוריאני". מזכיר המדינה האמריקני, מייק פומפאו, התייחס לפרסומים בצפון קוריאה שלפיהם טראמפ שוקל להסיר את הסנקציות מעל המדינה המבודדת בתהליך של "צעד אחרי צעד". לפי פומפאו, טראמפ היה ברור מאוד בנוגע לתהליך הסרת הסנקציות: "קודם אנחנו נראה פירוק מנשק גרעיני, ורק אז תהיה הקלה בסנקציות".