שתף קטע נבחר

המדיח התקלקל? בדקנו כמה יעלה התיקון

אם מדובר רק באחת מארבע התקלות הנפוצות, תוכלו לפתור את התקלה בסכום נמוך יחסית של 300-150 שקל בממוצע. מתי תוכלו לתקן בעצמכם, מה גובה דמי הביקור ומתי לא משתלם לתקן? אתר "המקצוענים" עם הסקירה

רובנו מוצאים את עצמנו לעתים חסרי אונים מול בעל מקצוע שנוקב בסכום מפתיע בסיום הגעתו. אם התקלקל לכם המדיח, למשל, כדאי לברר מה העלות המשוערת של תיקון התקלה לפני שאתם מזמינים את בעל המקצוע.  כבר בשיחה הטלפונית כדאי לברר מה גובה דמי הביקור שהוא גובה ולתאר את סוג התקלה: אולי היא מסוג התקלות שתוכלו לפתור בעצמכם. אם בכל זאת תצטרכו לתקן, הנה סקירה של המחירים הנהוגים בשוק זה.

 

עוד כתבות בנושא:

11 סימני אזהרה של מכונות כביסה

מייבש כביסה: מדריך לשימוש חכם

לתקן או לא לתקן זו השאלה

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

דמי ביקור

כדי שלא תמצאו את עצמכם מופתעים ועומדים נבוכים מול בעל המקצוע, דעו כי ישנם מקרים שבהם בעל המקצוע ידרוש מכם דמי ביקור למרות שלא ביצע את העבודה. אם למשל, הוא המליץ להימנע מתיקון (כי התיקון לא כלכלי, או כי יש יותר מרכיב אחד פגום) או אם הוא פתר את הבעיה תוך פחות מדקה (במקרה זה אתם משלמים על המומחיות ועל עצם הטרחה שכרוכה בהגעה אליכם).

 

"ישנם בעלי מקצוע שלא גובים דמי ביקור במקרים מסוימים, אך כדי לא להיות מופתעים חשוב לשאול כבר בשיחה הטלפונית מה גובה דמי הביקור", ממליצים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "נהוג בתחום זה לגבות בין 150 ל-250 שקל, עבור הגעה בשעות העבודה המקובלות. תיתכן תוספת מחיר בשעות הערב, בסופי-שבוע ובערבי חג".

 

מרבית התיקונים יסתכמו בעלות של דמי ביקור  

מרבית התיקונים (כ-50% מסוגי התקלות) ייפתרו בעלות של דמי ביקור בלבד, לגבי יתר התיקונים הרי שהם יהיו יקרים יותר או שיחייבו החלפה של רכיב מסוים (אשר גם לגביו יש עלויות נוספות). בכל מקרה, לפני הגעת הטכנאי כדאי לתאר בפניו את התקלה, לציין כמה שנים יש ברשותכם את המכשיר ומהו הדגם. זאת, על מנת שהוא יגיע אליכם כבר עם הרכיבים החלופיים המתאימים.

 

פתיחת סתימה בממטרות המדיח

"תיקון זה יארך לא יותר מ-10 דקות ויעלה לכם 250-150 שקל, כשהמחיר כבר כולל את עלות הביקור", אומרים במוקד השירות. "אגב, אם יש לכם ידיים טובות, זה מסוג התיקונים שתוכלו לבצע בעצמכם באמצעות מחט ולחסוך סכום זה".

 

ניקוי פילטר

ניקוי הפילטר יעלה לכם 200-300 שקל, והוא כולל את דמי הביקור. גם זו פעולה שאורכת 10 דקות לכל היותר. אם אינכם יודעים היכן ממוקם הפילטר תוכלו להזמין בפעם הראשונה טכנאי, ולבקש שילמד אתכם כיצד לבצע זאת בפעמים הבאות בעצמכם. זה מסוג פעולות התחזוקה שמומלץ לבצע אחת לחודש, למען שמירה על תקינות המדיח לאורך זמן.

 

פתיחת סתימה במשאבת המים

תיקון זה יסתכם ב-300-200 שקל וכולל את דמי הביקור. תפקיד המשאבה הוא לרוקן את המים המלוכלכים מהמדיח. מכיוון שהמשאבה קטנה, גם לכלוך קטן (קיסם שיניים, עצם, חרצן) יכול למנוע מהמשאבה לנקז את המים. במצב כזה, יכולות להתרחש נזילות מים מהמדיח. בעת הגעת הטכנאי, שימו לב שלפני שהוא בודק את המשאבה הוא מוודא שצינור הניקוז של המדיח אינו סתום.

 

תיקון דלת המדיח

עלות התיקון במקרה זה גבוהה יותר מיתר התיקונים, ונעה סביב 500-300 שקל. המחיר מתייחס לתיקון צירי הדלת או להחלפת קפיץ. זכרו לציין בפני הטכנאי בטרם הגעתו את דגם המדיח, כדי שיצטייד בצירים ובקפיץ שיתאימו לדגם שברשותכם.

 

בכתבה הבאה: כמה יעלה להחליף רכיב שלא ניתן לתקן.

 

מחפשים טכנאי מדיחי כלים? לחצו כאן

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים