שתף קטע נבחר

 

עובדות תעשיית המין נגד שקד: "אין הוכחה שהפללה עוזרת"

רק אתמול פרסמה שרת המשפטים איילת שקד את תזכיר החוק להטלת קנסות על צרכני מין. היום קיבלו חברי הכנסת מכתב מעובדות בהווה ובעבר בתעשיית המין - שמתנגדות ליוזמה. "נשים שעוסקות בזנות יהיו חשופות לאלימות"

  

ראיון באולפן: קנס לצרכני הזנות    (צילום: אלי סגל)

ראיון באולפן: קנס לצרכני הזנות    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

יום לאחר ששרת המשפטים איילת שקד פרסמה את תזכיר החוק להטלת קנסות על צרכני זנות, עובדות בתעשיית המין פתחו נגדו במאבק. כ-50 עובדות ועובדים בהווה ולשעבר, בין השאר זונות, עומדים מאחורי מכתב שנשלח ל-74 חברי הכנסת שתמכו בהצעות החוק שעברו בקריאה טרומית לפני כשנה, להטלת עונשי מאסר על צרכני זנות.

איילת שקד (צילום: יאיר שגיא)
שרת המשפטים איילת שקד(צילום: יאיר שגיא)
  

 

אמנם הצעות החוק הללו, של יו"ר ועדת המשנה למאבק בסחר בנשים ובזנות, ח"כ עליזה לביא (יש עתיד), יו"ר סיעת הבית היהודי ח"כ שולי מועלם-רפאלי ויו"ר מרצ לשעבר זהבה גלאון כבר אינן נידונות, אך גם החלופה המרוככת, של הטלת קנסות מנהליים במקום עונשים פליליים, אינה מקובלת על יוזמות המחאה.

 

"אנחנו תומכות בזכותן של עובדות מין להתפרנס בביטחון ובכבוד מעבודתן", כתבו לחברי הכנסת. "אנחנו פונות אליכם בבקשה להכיר בזכותן להיות המחליטות הראשונות, אם לא הבלעדיות, על מה ייעשה בגופן".

"אין הוכחה שהפללה עוזרת". אילוסטרציה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"אין הוכחה שהפללה עוזרת". אילוסטרציה(צילום: AFP)

יוזמות המחאה טוענות במכתבן כי הוכח שחוק להפללת צרכני הזנות, המכונה "המודל השבדי", על שם המדינה הראשונה שאימצה אותו לפני כ-20 שנה, פוגע בעובדות תעשיית המין יותר מאשר מסייע להן. "המגמה הנוכחית בישראל, להביא לכמה שיותר תחומי הפללה של תעשיית המין, היא אופנה חולפת שלא מייצגת את הצרכים והעמדות של עובדות מין, אלא של קבוצות אינטרס אחרות. נדבך נוסף הוא הסטיגמה המיותרת שמהלכים כאלה מוסיפים על הבושה וההסתרה, שהן ממילא מנת חלקן של העובדות בתעשיית המין", הן כותבות.

 

לסיום הן מבקשות מחברי הכנסת: "אנחנו דורשות כי חקיקה המשפיעה על עובדות מין תיעשה בשיתוף מלא שלהן. כל שינוי חייב להתייחס להשלכות החקיקה בכל תחומי החיים, כולל אפשרויות פרנסה, ביטחון אישי, מעמד חברתי וכו'".

 

הדיון אתמול בוועדה למאבק בסחר בנשים ובזנות

הדיון אתמול בוועדה למאבק בסחר בנשים ובזנות

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

נטלי (שם בדוי), אחת מיוזמות המכתב, היא אימא לילדים, בשנות ה-30 לחייה. "כבר הרבה זמן אנחנו מרגישות שיש ניסיון לחנוק את התעשייה", אמרה ל-ynet. "עוטפים את זה במסווה של דאגה לנשים בזנות, אבל אין שום הוכחה שהפללה של תעשיית המין אכן עוזרת להן, ויש הרבה מחקרים שמראים את ההיפך".

 

נטלי מוסיפה כי על פי ההערכות יש כ-14 אלף נשים שעוסקות כיום בזנות בישראל ולפחות חצי מהן מעוניינות להמשיך בעבודתן. לדבריה, הצעדים האחרונים שננקטו נגד תעשיית המין כבר פגעו בנשים העובדות בתחום, והחוק החדש רק יוסיף לכך. "עבר חוק שאסור לפרסם שירותי זנות. אז מה שקורה בפועל הוא שנשים לא יכולות לפרסם את עצמן יותר באתרים, קשה להן להשיג לקוחות והן נאלצות לפנות לסרסורים. מי יקבל קנסות מנהליים? לקוחות של זונות רחוב. כלומר אוכלוסיית הזונות הכי מוחלשת, הכי פגיעה, הולכת להיפגע עוד יותר מהחוק הזה. מה עשית בזה? הורדת זונות לרחוב, פגעת להן בשכר, דחפת אותן לידיים של סרסורים, ללקוחות פחות נעימים ולתנאי עבודה פחות טובים".

 

"אנשים ימשיכו לצרוך זנות, זה פשוט יוריד אותה למחשכים ונשים שעוסקות בזנות יהיו חשופות לאלימות", טוענת עו"ד נוגה ויזל, מומחית לייצוג חשודים בעבירות מין. "במקום שהמשטרה תנמיך את אלה שעוסקות בזנות, היא צריכה להאדיר ולחזק אותן. צריך להתרכז בחינוך. להסביר שיש נשים שהן קורבנות של זנות אבל יש גם נשים שרוצות לעסוק בזנות לתקופה מסוימת כדי להרוויח הרבה כסף . יש גם אנשים שאין מה לעשות, זאת הדרך שלהם להגיע לסיפוק - נכים, אסירים, ימאים. אז למה למנוע מהם את זה?".

 

ענבל פרן-פרח, רכזת חינוך והסברה בעמותת "תודעה", חלקה על דבריה. " זאת לא שאלה של מי שבוחרת או לא בוחרת. זאת שאלה מוסרית של איך אנחנו רוצים לראות את החברה שלנו, האם יהיה מותר לצרוך אישה בכסף, לקנות בן אדם", אמרה. "אנחנו צריכים להיות המדינה ה-11 שמשדרת לעולם שאצלנו אסור לקנות נשים בכסף, וזה גם המסר שנעביר לילדים שלנו ולנערים ולנערות שגדלים בארץ".

 

התזכיר של השרה שקד, שהוצג בדיון בוועדת המשנה למאבק בסחר בנשים ובזנות של הכנסת, קובע כי הקנס שיוטל על צריכת זנות יהיה בגובה של 1,500 שקלים. שקד עדכנה כי החוק יעלה בקריאה ראשונה בסוף המושב והנוכחים מחאו כפיים. בנוסף, עבירה חוזרת שנעברה בתוך שלוש שנים מהעבירה הראשונה תוביל לקנס בסכום של 3,000 שקלים. מי שקיבל את הקנס יוכל לשלם, להגיש בקשת ביטול או להגיש בקשה להישפט. ככל שבית המשפט יחליט שהעבירה אכן נעברה, הוא יהא רשאי להגדיל את גובה הקנס עד לסכום של 14,4 אלף שקלים.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
החוק של השרה שקד מעורר גם התנגדות
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים