לקראת הביקור: "הנסיך וויליאם שוקל להגיע לכותל המערבי"
רב הכותל, שמואל רבינוביץ', אמר כי השגרירות הבריטית בוחנת אפשרות שהנסיך יבקר גם בכותל במהלך ביקורו בישראל ב-25 ביוני. עוד נודע כי נציגים של השגרירות ביקרו במקום כדי לבדוק את הנושא
שגרירות בריטניה בישראל בוחנת אפשרות שהנסיך וויליאם, דוכס קיימברידג' - שיגיע ב-25 ביוני לביקור היסטורי בישראל - יבקר בכותל המערבי עם הגעתו לעיר העתיקה בירושלים.
בהודעה שפרסם לפני כמה ימים ארמון קנזינגטון נכתב כי "התוכנית של יום בשטחים הפלסטיניים הכבושים תחל בסקירה קצרה על ההיסטוריה והגיאוגרפיה של העיר העתיקה בירושלים מנקודת תצפית בהר הזיתים. הנסיך ייסע דרך קצרה מכנסיית מריה מגדלנה - שם יבקר ליד קבר סבתו הנסיכה אליס. המשך התכנית תוכרז בתאריך מאוחר יותר, אך תאפשר לנסיך להבין ולכבד את הדתות וההיסטוריה של האזור".
בהודעה לא פורט היכן יבקר הנסיך, ואולם רב הכותל המערבי, שמואל רבינוביץ', אישר בתדרוך לכתבים מדיניים כי השגרירות הבריטית בוחנת אפשרות שהנסיך יבקר גם שם. עוד נודע כי נציגים של השגרירות ביקרו במקום כדי לבחון זאת.
הרב רבינוביץ' אמר: "אני לא רץ אחרי זה. כיהודי מאמין אני חושב שאנחנו לא צריכים הכרה שהכותל הוא שלנו. יותר חשוב לי שיבוא לשם נער יהודי וילד יהודי. הבעיה שלנו היא שצומח כאן דור שלא הכיר את יוסף. לי יותר חשוב שיבוא נער יהודי מבריטניה ויתחבר למקום הזה וכך יהיה חלק משרשרת הדורות היהודית. אני מכבד את הנסיך, אבל התפקיד שלי הוא לקחת את מורשת הכותל ולהנחיל אותה לדור העתיד".
משגרירות בריטניה נמסר בתגובה: "אנחנו לא מגיבים על התכנית מעבר למה שכבר פורסם. פרטים נוספים יימסרו בבוא הזמן".
בתחילת חודש מרץ הודיעה שגרירות בריטניה בישראל כי הנסיך וויליאם יבקר בישראל, בירדן וברשות הפלסטינית. רעייתו, הדוכסית קייט, לא תצטרף אליו. אף שמדובר באירוע סמלי, וחרף העובדה שהנסיך אינו דמות פוליטית, עיני כל העולם צפויות להיות נשואות למזרח התיכון בזמן ביקורו באזור. הוא ככל הנראה ייפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ועם נשיא המדינה ראובן ריבלין.
לפי ההודעה, "הביקור ייערך לבקשת ממשלת הוד מלכותה והתקבל בברכה על ידי הרשויות בישראל, בירדן וברשות הפלסטינית. פרטים נוספים יוכרזו בבוא העת".הנסיך וויליאם עורך ביקורים רבים במדינות בעולם בשליחותה של המלכה. ביקורים אלה נועדו להכשיר אותו ליום שבו יירש את כתר ויהפוך למלך בריטניה. הביקור הצפוי שלו בארץ הוא סימן נוסף ליחסים החמים השוררים בין בריטניה וישראל, בפרט בזמן הממשלה הנוכחית הפרו-ישראלית.
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בתגובה: "אנו מקבלים בברכה את ההודעה על הגעתו של הנסיך וויליאם לישראל. זהו ביקור היסטורי, ראשון מסוגו, והוא יתקבל כאן באהדה גדולה. הנחיתי את מנכ"ל משרד החוץ לרכז את ההיערכות לקראת הביקור כדי להבטיח את הצלחתו".