שתף קטע נבחר
 

עלירזה ו-11 השודדים / טור

בונקר מכוער וחוסר תיאום בין השחקנים הספיק לאיראן כדי לנצח 0:1 את מרוקו. החגיגה בסיום? כמו זכייה במונדיאל. ככה זה כשאתה יודע שספרד ופורטוגל מחכות במחזורים הבאים, לוקחים מה שיש. המסיבה היא כאן ועכשיו. יאיר קטן על החגיגה הפרסית בסנט פטרסבורג

סמאן קודוס ועלירזה ג'האנבאחש בטירוף (צילום: עוז מועלם)
חגיגה פרסית. קודוס וג'האנבאחש(צילום: עוז מועלם)

 

חגיגה פרסית כזו לא נראתה מאז שלירז צ'רכי התחתנה עם תום אבני. חבורת שחקני ספסל התחבקה וקיפצה באושר, השוער השני טס לצד השני של המגרש כדי לחבק את החברים ושאר החבר'ה נכנסו לטראנס או ירדו על הברכיים והתפללו. אין מתוק כמו שער עצמי לזכותך בדקה ה-95. ובסיום? נראה היה שאיראן זכתה במונדיאל. דקות ארוכות אחרי השריקה השחקנים עוד היו עסוקים בהקפות ניצחון. ככה זה כשאתה יודע שספרד ופורטוגל מחכות במחזורים הבאים, לוקחים מה שיש. המסיבה היא כאן ועכשיו.

 


 

האירוניה היא, ויסלחו לי אוהדי איראן, שהנבחרת של קרלוס קיירוש פשוט שדדה את הניצחון הזה. כמו סעודיה במשחק הפתיחה אתמול, היא הראתה את ההידרדרות של הנבחרות האסייתיות הבכירות עם בונקר מכוער וחוסר תיאום בין השחקנים. במצב הטוב ביותר במשחק לפני תוספת הזמן, סרדאר אזמון רץ לבדו לשער ובקושי שיחרר בעיטה הגונה. היריבות המדינית (מרוקו ניתקה את הקשרים הדיפלומטיים עם איראן לפני חודש וחצי) לא הוציאה מהשחקנים את האקסטרה. אגב דיפלומטיה, הניצחון הקודם והיחיד עד היום בהיסטוריית המונדיאל של איראן הגיע לפי 20 שנה, 1:2 על ארה"ב. הם אוהבים לפגוש אויבים, סוג של.

 

קרלוס קיירוש נבחרת איראן (צילום: AP)
שוד לאור יום. קיירוש(צילום: AP)

 

לא סתם המצטיין במשחק היה הקשר האחורי, אומיד איברהימי, שירד לספסל אחרי שחטף פיצוץ בצלעות ועוד המשיך לשחק כמה דקות לאחר מכן. הדרך היחידה לנצח בלי לשחק כדורגל הוא להשליך את עצמך על כדור ולהקריב את הגוף. השחקן הבולט השני היה השוער עלירזה ביירנוואנד, שאני חייב להניח שמשמעות שמו בפרסית היא "אדישות מוחלטת לסובב אותך". הוא לקח שער אחד בטוח של חכים זייש, אבל בשאר הזמן התנהל כאילו הוא השוער בן ה-50 שכמה חבר'ה לקחו בגלל הכבוד לשחק איתם בליגת המתנ"סים של איספהאן. לא עברו חמש דקות של כדורגל, והוא כבר ביזבז זמן בהליכות איטיות ומייאשות לכדורים. בסופו של דבר הטקטיקה הצליחה לו.

 

עזיז בוהדוז כובש את השער העצמי (צילום: עוז מועלם)
לא הצליח לעצור את הדמעות. בוהדוז בשער העצמי(צילום: עוז מועלם)

 

אוהדים איראנים (צילום: יאיר קטן)
ויש גם מסר של האוהדים האיראנים(צילום: יאיר קטן)

 

אולה בדקה הרביעית

ויש את הצד הנשדד. האצטדיון היפהפה בסנט פטרסבורג קלט כמות אדירה של אוהדי מרוקאים, שנתנו תצוגת עידוד יפהפייה. הם מחאו כפיים בזמן ההמנון של איראן, שאגו ושרו. הם גם שברו שיא עולמי: כבר בדקה

 הרביעית, אחרי פתיחה מסחררת של הנבחרת שלהם, הם התחילו לצעוק "אולה" אחרי כל מסירה. בסוף הם היו שבורים בדיוק כמו עזיז בוהדוז שלא הצליח לעצור את הדמעות. גם להם מחכות ספרד ופורטוגל, ואם הם לא הצליחו לנצח את איראן במשחק בו שלטו לחלוטין, מאיפה תבוא הישועה?

 

השופט הטורקי ג'ונייט צ'אקיר ייצג את האיסלאם האירופי, המרוקאים את האיסלאם האפריקאי והאיראנים את האיסלאם האסייתי - משולש ייחודי. האוהדים לא הפסיקו להרעיש, ובעיקר ויבזלו את עצמם לדעת (לוובזל: לצפצף 96 דקות בוובוזלה עד שזה הופך לרעש לבן). כדורגל לא היה פה, אבל הייתה חתיכת חגיגה.

 

באדיבות כאן 11 - המשדר הרשמי של מונדיאל 2018. שידורים חיים, תקצירים, סטטיסטיקות ועוד מחכים לכם ממש כאן >

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עוז מועלם
איראן חוגגת
צילום: עוז מועלם
מומלצים