עיריית ירושלים מאשרת: מתחם החלקה עם ימים בהפרדה מלאה
בשנה שעברה ספגה עיריית ירושלים ביקורת על כך שבמתחם ההחלקה על הקרח בארנה היו שעות נפרדות לנשים ולגברים, והשנה כבר יש מדיניות ברורה, מגובה בחוות דעת משפטית: ארבעה ימים נפרדים. שדולת הנשים: "תקדים מסוכן ושימוש ציני בחוק". עיריית ירושלים: "נותנים מענה לכלל האוכלוסייה בעיר"
עיריית ירושלים נערכת לפעילויות הקיץ, ואישרה השבוע תקציב עבור הקמת מתחם החלקה על הקרח שיוקם בארנה וישמש את תושבי העיר במהלך החופש. אבל אם תרצו ללכת להחליק ביחד עם בני זוגכם, חלון ההזדמנויות שלכם יהיה מאוד מצומצם.
<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>
בשנה שעברה התפרסמה ב-ynet וב"ידיעות אחרונות" כתבה שבה נטען כי במתחם הונהגו שעות ביקור שונות לגברים ולנשים, באופן שרק במשך ארבע שעות ביום יכלו גברים ונשים להיות שם במקביל. עיריית ירושלים הכחישה כי יש שעות נפרדות לגברים ולנשים וכי הצעד נעשה למען המגזר החרדי, וטענה כי מדובר ב"'קבוצות שקנו כרטיסים", טענה שהופרכה בשטח.
קראו עוד בערוץ היהדות :
נחת לבוב מארלי: יהודים, נוצרים ומוסלמים שרים קולולם
השנה כבר יש מדיניות רשמית. "אריאל", החברה העירונית המפעילה את הארנה ומפיקה את האירוע, הודיעה כי בארבעה ימים מתוך החודשיים שבהם יפעל המתחם ייערכו פעילויות בהפרדה מלאה. בחברת אריאל טענו כי יש בידם חוות דעת משפטית שמכשירה את הצעד. היא מתבססת, כך נטען, על חוק איסור הפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים, שאליו הוכנס סעיף שנועד להבטיח את חוקיות ההפרדה באירועים דתיים.
סעיף החוק קובע כי ההפרדה לא תיחשב כאפליה "בקיומן של מסגרות נפרדות לגברים או לנשים, כאשר אי-הפרדה תמנע מחלק מן הציבור את הספקת המוצר או השירות הציבורי, ובלבד שההפרדה היא מוצדקת, בהתחשב, בין השאר, באופיו של המוצר, בקיומה של חלופה סבירה לו, ובצורכי הציבור העלול להיפגע מן ההפרדה".
באמצעות אותו סעיף, יש לציין, נעשה בעבר ניסיון להצדיק את קווי המהדרין באוטובוסים, צעד שנדחה על ידי בג"ץ.
"נשים הן לא מפגע צניעות"
בשדולת הנשים הגיבו בחריפות: "ההחלטה של עיריית ירושלים לפתוח שוב את מתחם האייסלנד עם ימים של הפרדה מגדרית מהווה תקדים מסוכן ביותר, שיכשיר בעתיד הפרדה בין נשים לגברים בכל תחומי החיים. זהו יום חגם של הגורמים הקיצוניים והחשוכים ביותר בחברה הישראלית".
לטענת השדולה, "חוות הדעת היא ניסיון ציני ומפחיד להשתמש בחוק שנועד לקדם שוויון בין המינים כדי לפגוע באותו שוויון. הפרדה מגדרית במתחם בידורי לשעות הפנאי היא הפרה גסה של החוק ושל הפסיקה הקובעת שהפרדה בין המינים מוצדקת אך ורק במקרים חריגים שבחריגים, ודאי שלא במתקן עירוני שמשמש לאירועי ספורט והוא מרחב ציבורי שמחויב לשמור על עקרונות השוויון.
"הגיע הזמן שעיריית ירושלים תפנים שהפרדה בין המינים, בדומה להפרדה בין אשכנזים למזרחים, היא אפליה שנובעת מתפיסה של נשים כמפגע צניעות ומהשאיפה להרחיק אותן מכל תחומי החיים ולדחוק אותן לשולי החברה. אנחנו נאבק בגילויי ההפליה החמורים האלה בכל האמצעים העומדים לרשותנו. להדרת נשים אין ולא יהיה מקום במרחב הישראלי".
בעיריית ירושלים נמסר: "בדיוק כפי שקיים במרבית הבריכות הציבוריות וחדרי הכושר ברחבי הארץ, תתאפשר במשך ארבעה ימים מתוך כחודשיים שבהם יפעל המשטח החלקה בסבבים נפרדים לגברים ולנשים, על מנת לתת מענה לכלל האוכלוסייה בירושלים. נציין כי בקשות לכך התקבלו לא רק מהמגזר החרדי, והדבר נעשה בכל שנה בהתאם לכללים ולהנחיות של היועץ המשפטי לעירייה".