שתף קטע נבחר

 

נדחה הדיון בחוק הפיקוח על הפעוטונים: "אטימות וחוסר אחריות"

ההתקוטטות בין משרד הרווחה למשרד האוצר נמשכת והחוק לא יעלה לדיון בשלושת השבועות הקרובים. מנכ"לית המועצה לשלום הילד: "הבטן מתהפכת מכך ששיקולים כלכליים וכיפופי ידיים גוברים על חייהם של ילדים". משרד הרווחה: מנסים לקדם הצעת חוק לפיקוח על הגנים והמעונות מאז שנת 2012

גן ילדים בגבעתיים בו עברו הילדים התעללות ()
"300 אלף תינוקות ללא פיקוח". תיעוד התעללות בגבעתיים

ועדת השרים לענייני חקיקה דחתה היום (א') בשלושה שבועות את ההכרעה בנוגע להצעת חוק הפיקוח על כל הפעוטונים בישראל, וההתקוטטות בין משרדי העבודה והרווחה והאוצר נמשכת. במשרד העבודה והרווחה מאשימים את האוצר ב"השארת 300 אלף תינוקות ללא פיקוח", במיוחד על רקע התרבות הדיווחים על תקיפות בפעוטונים, ובמשרד האוצר מאשימים את השר חיים כץ (הליכוד) ב"חוסר אחריות ופופוליזם".

 

השר כץ הודיע בשבוע שעבר, בעיצומו של גל המעצרים של גננות וסייעות בפעוטונים, כי החליט לזרז את קידום הצעת החוק, שעל פיה כל מעונות היום והמשפחתונים שבהם מטופלים פעוטות מגילאי לידה עד שלוש, גם הפרטיים, יוכפפו לפיקוח מלא של משרדו. הוא ביקש בתחילה להעלות את ההצעה לאישור מליאת הממשלה, אך הדבר נמנע ממנו בשל התנגדות משרד האוצר, ועל כן הוא נאלץ להסתפק בדיון בוועדת השרים לחקיקה.

 

לדברי משרד העבודה והרווחה, הצעת החוק נועדה להסדיר את תחום הפעלת מעונות היום והגנים, לקבוע מי זכאי לקבל רישיון להפעלה של מעון יום ובאילו תנאים, ולהבטיח סביבה טיפולית-חינוכית הולמת תוך מילוי צורכיהם הפיזיים, הרגשיים, החברתיים והחינוכיים של הפעוטות. מהמשרד נמסר: "לצערנו החוק לא מקודם בשל אטימות וחוסר אחריות של פקידי האוצר. מעתה כל אסון על ראשם ותחת אחריותם. לו היה נשאל הציבור מה הוא מעדיף, נטו מוצצים או פיקוח, התשובה הייתה ברורה - הגנה על שלום הפעוטות".

דורינה וינטה אמא של הפעוטה יסמין וינטה (צילום: דוברות הכנסת)
דורינה וינטה, אימה של יסמין וינטה, בוועדה לזכויות הילד(צילום: דוברות הכנסת)

יסמין וינטה הפעוטה ()
 

במשרד העבודה והרווחה ציינו כי במשך שנים רבות הם מנסים לקדם את הצעת החוק לפיקוח על הגנים והמעונות, שעלתה לראשונה לדיון בשנת 2012. "שר האוצר משה כחלון היה בעבר בעד קידומו של החוק במליאת הכנסת וחברת כנסת מטעם מפלגתו מקדמת בימים אלו חוק דומה", הוסיפו בהתייחס להצעת החוק של יו"ר הוועדה לזכויות הילד, ח"כ יפעת שאשא-ביטון (כולנו).

 

במשרד האוצר הגיבו לטענות בחריפות ומסרו כי "כצפוי, מדובר בעוד ספין שקרי ועלוב של שר העבודה והרווחה. במקום לעסוק בהכשרת מטפלות בכדי להקטין את הסיכוי להתעללות בילדים, הוא בוחר לגלגל את האחריות למשרדים אחרים תוך קידום הצהרות חוק שחוץ מכותרות בעיתונים אין בהן דבר וחצי דבר". גורמים במשרד האוצר הוסיפו כי בניגוד לטענת משרד העבודה והרווחה, עלות הצעת החוק אינה 700 מיליון שקלים אלא לפחות מיליארד שקלים, וכי מבדיקה שנערכה עלה כי היא אינה אפקטיבית.

 

מנכ"לית המועצה לשלום הילד, עו"ד ורד וינדמן, אמרה בתגובה לדחיית הדיון כי "הבטן מתהפכת מכך ששיקולים כלכליים וכיפופי ידיים גוברים על שיקולים של חייהם של ילדים. האחריות היא של שר העבודה והרווחה, שר האוצר ומשרד ראש הממשלה. האסונות והמקרים המזוויעים של הימים האחרונים הם המחשה טרגית לא רק לחשיבותו של החוק אלא גם לדחיפותו. האם מישהו מהשרים באמת מוכן לקחת את האחריות על האסון הבא?".

גן ילדים בגבעתיים בו עברו הילדים התעללות ()

גן ילדים בגבעתיים בו עברו הילדים התעללות ()

ח"כ איציק שמולי (המחנה הציוני), שקידם אף הוא הצעת חוק להתקנת מצלמות בפעוטונים, אמר כי "כנראה שרצח של תינוקת אחת לא הספיק לממשלה וההפקרות שלה תביא עלינו אסונות נוספים. זה חוסר אחריות ממדרגה ראשונה לדחות את ההחלטה כשכל יום נפגעים עוד ועוד פעוטות, השרים צריכים להתבייש על אובדן האנושיות ועל הפקרת ילדים חסרי ישע".

 

ח"כ שאשא-ביטון הוסיפה כי "מעונות היום צריכים להיות תחת אחריות משרד החינוך וזהו מקומם הטבעי. אך גם אם לא מעבירים אותם לשם כעת, עלינו לתת את המענה הטוב ביותר עבור ילדינו, בכל מסגרת שבה הם נמצאים ואל לנו להתפשר על כך. בשיח שאני מקיימת עם משרד העבודה הרווחה, וכן בדיוני הוועדה, נגבש את הנוסח והמתווה הנכונים".

 

ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד) האשימה את הממשלה בכך ש"בחרה היום להמשיך ולהפקיר את ילדי ישראל בגילאי לידה עד שלוש. ההחלטה שלא להחליט ולהמתין עוד בעניין פיקוח על המעונות עלולה לעלות בחיי פעוטות נוספים. המקרים על התעללויות לא מאחרים לבוא וזה החוק שייתן מענה מקיף ובסיסי לכל הכאוס שמתרחש בעולם הזה. לא ייתכן שדוכן פלאפל קשה יותר מלפתוח ולתפעל ממעון לילדים שלנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים