שבוע אחרי הפסגה: ארה"ב ודרום קוריאה דחו אימון צבאי משותף
סיאול הודיעה כי שתי המדינות עדיין לא החליטו מה יעלה בגורלם של התרגילים העתידיים, אך הנושא נמצא בהתייעצויות. הבית הלבן: "התרגיל שתוכנן לחודש אוגוסט לא ייערך כל עוד צפון קוריאה תפגין כוונות טובות"
תוצאות ראשונות לפסגה המוצלחת? שבוע אחד בלבד מאז המפגש ההיסטורי בין דונלד טראמפ לקים ג'ונג און - ארצות הברית ודרום קוריאה סיכמו הלילה (ג') על דחיית תרגיל צבאי משותף שהיה אמור להיערך בחודש אוגוסט.
בהודעת משרד הביטחון הדרום קוריאני נכתב כי שתי המדינות החליטו לעצור את כל ההיערכות לתרגיל המדובר, אך הדגישו כי לא התקבלה כל החלטה לגבי תרגילים נוספים בעתיד. עוד צוין כי ארה"ב ודרום קוריאה עדיין מתייעצות לגבי תרגילים עתידיים.
דוברת הבית הלבן שרה האקבי סנדרס נשאלה על הנושא ואמרה כי התרגיל יוקפא כל עוד צפון קוריאה תמשיך להפגין "כוונות טובות". גורם רשמי בארצות הברית שסירב להזדהות בשמו אמר כי טראמפ הסכים לדחייה בכמה תנאים, ומשרד ההגנה האמריקני יפרט על כך בימים הקרובים.
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ התחייב במהלך הפגישה ההיסטורית עם קים ג'ונג און כי הוא יעצור את "משחקי המלחמה" עם סיאול במסגרת המשא ומתן לפירוקה של צפון קוריאה מגרעין.
טראמפ ציין בעבר כי התרגילים המשותפים עם דרום קוריאה הם "יקרים ומתגרים", והחלטתו לעצור אותם בעקבות הפסגה הותירה את גורמי הביטחון האמריקניים בהווה ובעבר המומים. הגורמים אמרו כי הם חוששים שעצירת האימונים תפגע בכשירותם של החיילים שמיועדים להילחם באחת הזירות המתוחות ביותר בעולם.
גם בקונגרס לא חסכו את הביקורת על החלטתו של הנשיא האמריקני - וטענו כי הוויתור על התרגילים המשותפים פוגע בברית הצבאית בין וושינגטון לסיאול, ודחו את הטענות לחיסכון משיקולים כלכליים.
בשנה שעברה ערכו שתי המדינות תרגיל ענק שכלל 17,500 חיילים אמריקנים, 50,000 חיילים דרום קוריאנים,
וכוחות מאוסטרליה, קנדה, קולומביה, דנמבר, ניו זילנד, הולנד ובריטניה. על אף הכוחות הרבים, התרגיל התמקד בעיקר בהדמיות ממוחשבות ולא בלחימה ממשית בשטח.
בחודש שעבר דווח כי ארה"ב ודרום קוריאה ביטלו תרגיל משותף שכלל מפיציצי B-52 בעקבות איומים מצפון קוריאה על ביטול הפסגה. התרגיל, שהיה אמור להיערך בימים האחרונים לפני הפסגה, גרם לביטול שיחות מקדימות בין נציגים אמריקנים לבכירי המשטר בפיונגיאנג, שכינו אותו "פרובוקציה".
החשש העיקרי בפיונגיאנג הוא שהתרגילים הם למעשה הכנה לפלישה למדינה המבודדת, והיא מתעקשת שהנוכחות האמריקנית באזור וה"מטרייה הגרעינית" של ארה"ב שמגנה על דרום קוריאה ויפן, הן חלק מ"העוינות" האמריקנית לצפון קוריאה.