שתף קטע נבחר

 

בתחפושת וללא מצלמות אבטחה: כך הוסתר מעצרו של גונן שגב בישראל

במשך חודש עמלו במערכת הביטחון למנוע את גילוי דבר מעצרו של גונן שגב, שנאשם בריגול למען איראן. הוא שוכן במתקן כליאה של השב"כ, כשאנשי הארגון שומרים עליו. הדיונים בבית המשפט התנהלו בשעות הלילה כשמצלמות האבטחה כבויות. שגב הובא לדיונים בתחפושת כדי שלא יזוהה

 

שיחה עם שליח חב"ד בניגריה

שיחה עם שליח חב"ד בניגריה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

דיונים בשעות לילה מאוחרות, מצלמות אבטחה כבויות ועצור בתחפושת: אחת הסוגיות החשובות שעלו עם העברתו של גונן שגב לישראל בגין ריגול למען איראן, הייתה כיצד להסתיר את דבר מעצרו. זה החל בדיונים בשעות לילה מאוחרות, כיבוי המצלמות בבתי משפט ותחפושת שהולבשה על שגב כדי שלא יזוהה.

 

פרשת גונן שגב - כתבות נוספות:

גונן שגב לא הכחיש קשר לאיראנים, אך טען: "ניסיתי לעזור למדינה"

מחיזבאללה ועד איראן: הנרקיסיזם ופוטנציאל הנזק של גונן שגב

המעצר של שגב: הלם בקהילה היהודית בניגריה

מקצין צה"ל שנזרק ממטוס ועד גונן שגב: ישראלים שריגלו נגד המדינה

 

כך התנהלו הדיונים בבית המשפט ללא פרוטוקול שלוש פעמים, והחוקרים שהיו שותפי סוד הצליחו לשמור על סודיות המבצע להסתרת מעצרו של שגב בישראל. כששגב נחת לפני כחודש, הוחלט כלקח מפרשת האסיר X בן זיגייר לשכנו במתקן כליאה של השב"כ, כשאנשי הארגון בעצמם שומרים עליו.

 

על דלת תאו לא היה שם, אבל השומרים ידעו מי הוא. שגב קיבל רשימה של עורכי דין בעלי סיווג ביטחוני גבוה על מנת שיבחר מתוכה והוא בחר את משה מזור ואלי זהר שייצגו אותו. בתשעת הימים הראשונים למעצרו לא הורשה שגב להיפגש עם עורכי דינו, אפילו לא בדיון הראשון שהתקיים בעניינו בבית המשפט.

גונן שגב ארכיון (צילום: יריב כץ)
גונן שגב (צילום: יריב כץ)

 

הסוגיה הקשה יותר שעלתה במערכת הביטחון ובקרב בלשי היאחב"ל הייתה כיצד לשמור על סודיות גם כאשר יצטרכו להביאו להארכת מעצר בבית משפט לצורך המשך החזקתו. בית המשפט שנקבע היה השלום בראשון לציון, והוחלט כי מי שתדון בסודיות מוחלטת בהארכות המעצר היא נשיאת בית המשפט עינת רון.

 

הדיונים נקבעו לשעות הערב והלילה כאשר התנועה בבית המשפט מועטת. קודם לכן דאגו אנשי כוחות הביטחון לתאם עם בכירים בהנהלת בתי המשפט אצ כיבוי מצלמות האבטחה, מחשש שמישהו יבחין בכך ובמסתורין של הבאת עצור עלום.

 

בנוסף, על מנת שלא יזוהה בטעות כשהוא מובא לדיון בבית המשפט, שגב הובא לכל דיון "מחופש" כשעל ראשו כובע ומשקפיים מחשש כי העובדה שהוא אדם מוכר תביא לזיהויו.

השתלשלות הפרשה ()
  

במערכת הביטחון לא סמכו על אף אחד וביקשו שהדיון יהיה רק מול השופטת וללא קלדנית מטעם הנהלת בתי המשפט. יתרה מכך, לדיונים עצמם, שבהם הופיעו עורכי הדין מזור וזהר, הביאו כוחות הביטחון מחשב נייד משלהם שבו הם הקלידו את הפרוטוקול.

 

שגב נעצר בחודש שעבר בחשד לביצוע עבירות של סיוע לאויב במלחמה ובריגול נגד מדינת ישראל. בתום החקירה הגישה פרקליטות מחוז ירושלים לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום נגד שגב בגין עבירות אלו וכן בגין ריבוי עבירות של מסירת ידיעה לאויב. כתב האישום אושר על ידי היועץ המשפטי לממשלה ופרקליט המדינה.

 

לפי הודעת השב"כ, "שגב, שבשנים האחרונות התגורר בניגריה, הגיע לגינאה המשוונית במהלך חודש מאי 2018. שגב הועבר לישראל על פי בקשת משטרת ישראל, לאחר שגינאה המשוונית סירבה להתיר את כניסתו לשטחה על רקע עברו הפלילי. שגב נעצר לחקירת השב"כ והמשטרה מיד עם הגעתו לישראל, לאחר שנאסף מידע שהצביע על חשד כי שגב מקיים קשרים עם גורמי המודיעין האיראני ומסייע להם בפעילותם נגד מדינת ישראל".

 

עוד נמסר בהודעה כי "בחקירה בשב"כ ובמשטרה התברר כי שגב גויס ופעל כסוכן מטעם המודיעין האיראני. החקירה העלתה כי בשנת 2012 נוצר קשר בין שגב לבין גורמים מהשגרירות האיראנית בניגריה, ובהמשך אף הגיע פעמיים למפגשים באיראן עם מפעיליו, תוך שזהותם כאנשי מודיעין הייתה ברורה לו. החקירה העלתה כי שגב נפגש עם מפעיליו האיראנים ברחבי העולם, בבתי מלון ובדירות אשר להערכתנו משמשות לפעילות חשאית איראנית. שגב אף קיבל מערכת תקשורת חשאית להצפנת המסרים בינו לבין מפעיליו".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים