יאמי: שוק אוכל עולמי בלילה הלבן בתל אביב
הכינו את בלוטות הטעם: מטיבט, דרך צ'ילה וסודן ועד יפן הרחוקה - שוק אוכל עולם, שיתקיים במסגרת אירועי הלילה הלבן בתל אביב, יספק למבקרים הזדמנויות קולינריות שלא טועמים כל יום
בשיתוף עיריית תל אביב-יפו
יצא לכם לטעום פעם ביבימבאפ קוריאני? ומה בנוגע לאוקונומיאקי יפני, או מומו טיבטי? אם אתם אוהבים טעמים וטיולים, מתרגשים מחיבורים בין מאכלים למקומות שבהם הם נולדו ולא מחמיצים הזדמנות להתנסות בחוויות קולינריות חדשות - יש לכם סיבה עולמית למסיבה.
בסוף השבוע הבא, במסגרת אירועי הלילה לבןה בתל אביב-יפו, יתקיים "שוק אוכל עולם" במדרחוב נווה שאנן. דוכני אוכל ממגוון מדינות, רחוקות ורחוקות פחות, יוצבו ברחוב סלומון, ובהם יוצעו שלל מנות שמבטיחות לשים דגש על קרבה למקור - המדינה שממנה הם הגיעו.
באחד הדוכנים תוכלו למצוא, למשל, את המומו של יעלה ולובסנג - היא ישראלית, הוא טיבטי. הם הכירו בדרהמסלה בהודו, ואת המומו, כיסונים ממולאים במגוון מילויי ירקות שמזוהים מאוד עם המדינה האסייתית, הם מכינים בעצמם אחד אחד על פי כל כללי הטקס המסורתיים.
בדוכן של פאולה ואנטוניו, היא מצ'ילה, הוא מאורגוואי ושניהם מתגוררים בראשון לציון, תוכלו לטעום "פסטל דה צ'וקלו", מנה צ'יליאנית שמורכבת מתבשיל בשר טחון שמעליו מונחות חתיכות עוף מבושלות, ביצה קשה, זיתים שחורים וצימוקים, ושכבה נוספת של תירס טחון עם בזיליקום, שמבושל עם נגיעת סוכר ומלח. כל אלו נאפים בכלי חימר בתנור ומרכיבים את המנה המסורתית, שפאולה החלה לבשל כאן מתוך געגוע למולדתה. "התחלנו לבשל כאן כי להעניק זיכרון לאנשים שמתגעגעים למקורות", אומרים השניים. "בנוסף למנת הדגל, נגיש גם מנות מסורתיות נוספות כמו אומיטס, אסאדו, צ'ורסקו וקינוחים צ'יליאניים".
"שוק אוכל עולם נולד מתוך אהבה גדולה לאוכל ולטיולים בעולם ומתוך רצון לייצר במה אחת שתציע סוגים שונים של אוכל ממקומות קרובים וממקומות רחוקים", אומרים מארגני האירוע. "נציע מנות הכי קרובות למקור שלהן ובמחירים שווים לכל כיס (30-10 שקלים למנה), כך שתוכלו לטעום כמה שיותר דברים כשתגיעו לבקר".
הפרטים היבשים
מה: שוק אוכל עולם באירועי "לילה לבן"
איפה: נווה שאנן, מתחם הרציפים, רחוב סלומון 10
מתי: יום ה', 28 ביוני, החל בשעה 18:00. שישי-שבת 29-30 ביוני, 23:00-17:00
כמה: עד 30 שקלים למנה
מה בתפריט
אוקונומיאקי – חביתת ירק משגעת בדיוק כמו ביפן.
ביבימבאפ קוריאני – מנת אורז עם ירקות (שכל אחד מהם נעשה בהכנה נפרדת) ובתוספת רוטב צ'ילי קוריאני מותסס.
אסאדו צ'יליאני במעשנת בהובלת אנטוניו ופאולה.
תבשילים וכסרה (לחם סודני) – תבשילי ירקות מתקתקים שאוכלים עם הלחם הייחודי – בלי סכין ומזלג.
מומואים – כיסונים טיבטי ממולאים בירקות (מנה טבעונית).
Fried Pickle – מלפפון חמוץ מטוגן.
בשיתוף עיריית תל אביב-יפו