שתף קטע נבחר
 

הזוי: קפטן מקסיקו ברשימה השחורה בארה"ב

רפאל מארקס הוותיק (39) ערך הופעה במונדיאל חמישי בקריירה והפופולאריות שלו בשיאה, אבל הוא מואשם בארה"ב במעורבות בהלבנת כספים מעסקאות סמים. בשל כך, המפרסמים מתרחקים ממנו ואסור לו אפילו לשתות מאותם בקבוקי שתייה מהם שותים חבריו

רפאל מארקס הוא אחד הכוכבים הגדולים בהיסטוריה של נבחרת מקסיקו ומהשחקנים שמזוהים עימה יותר מכל. בלם ברצלונה לשעבר היה שותף לניצחון 0:1 על גרמניה במשחק בו נכנס להיסטוריה, כשרשם הופעה במונדיאל חמישי בקריירה. למרות זאת, שמו הוזכר לאחרונה בהקשרים שליליים.

 


 

על פי פרסומים מצד משרד האוצר של ארה"ב, מארקס נכלל ברשימה השחורה של האנשים שהיו מעורבים בהלבנת כספים באמצעות מעורבות בעסקאות סמים. בשל כך הוא מבוקש במדינה ועל אנשי עסקים אמריקניים נאסר ליצור קשר עימו. האיסורים חלים מאז חודש אוגוסט 2017, אז נמסר שלמארקס היו קשרים עם ראול פלורס הרננדס, החשוד בארגון הברחות סמים. על העבירות בהן הוא מואשם עשוי מארקס לספוג עונש של 30 שנות מאסר וקנס של 10 מיליון דולר.

 

באדיבות כאן 11 - המשדר הרשמי של מונדיאל 2018. שידורים חיים, תקצירים, סטטיסטיקות ועוד מחכים לכם ממש כאן  

 

רפאל מארקס מחבק את הוגו אז'אלה אחרי הניצחון על גרמניה (צילום: MCT)
רפאל מארקס חוגג מול גרמניה(צילום: MCT)

 

מסיבה זו, בניגוד לחבריו לנבחרת, מארקס (39) אינו מופיע בפרסומים של חברות שחתמו על הסכמי פרסום עם ההתאחדות המקסיקנית ועל חולצתו לא מתנוסס השם של החברות המפרסמות את הנבחרת. למרות הפופולאריות העצומה שלו, המפרסמים נמנעים מלהשתמש בדמותו. הוא אמנם לא הורשע בפלילים, אבל כל נכסיו בארה"ב הוקפאו וכך גם נכסיו במקסיקו להם יש קשר לחברות אמריקניות.

 

"אנחנו דואגים לקיים את החוקים של ארצות הברית בכל הפעולות העסקיות שלנו", נמסר בתגובה מחברת "קוקה קולה". "זה כולל את חוקי הסנקציות". מארקס לא יכול להיבחר למשל לשחקן המצטיין, מכיוון שיצרני המשקאות אינם מעוניינים שיופיע לעיני המצלמות לצד הלוגו של המוצר אותו הם מפרסמים. בשל כך, השדרים לא מיהרו לראיין אותו אחרי הניצחון על גרמניה.

  

רפאל מארקס ו
רפאל מארקס ו"אל צ'יצ'אריטו" הרננדס באימון(צילום: getty images)

 

פיפ"א מודעת לבעיה והעניקה לשחקן אישור להיכלל בסגל למונדיאל. תחילה הורתה ההתאחדות הבינלאומית לשדרים לא לראיין את מארקס בכלל, אבל אחר כך שינתה את ההוראה וטענה שהדבר מותר, אבל מבלי שהלוח עם הלוגואים של הספונסרים יופיע מאחוריו.

 

כשמדובר בחברות לא אמריקניות ההגבלות מורגשות פחות, וכך למשל הוא יכול להתאמן עם הלוגו של "אדידס" המאמצת את הנבחרת ושל "פומה", עימה הוא חתום על חוזה אישי. "פומה" אף בירכה אותו רשמית לרגל הופעתו במונדיאל חמישי בקריירה.

 

רפאל מארקס וחואן קרלוס אוסוריו (צילום: getty images)
רפאל מארקס ומאמנו חואן קרלוס אוסוריו(צילום: getty images)

 

הדבר גורר לא מעט בעיות להתאחדות המקסיקנית, שלעיתים צריכה לשכור עבורו חדר מיוחד בבית המלון ולא לאפשר לו לשתות מאותם בקבוקי השתייה מהם שותים חבריו. יש לצין שמארקס הכחיש בתוקף את ההאשמות ואף שכר שורה של עורכי דין. אחד מהם, חוסה לואיס נסאר, אמר: "אנחנו עובדים בשיתוף פעולה עם הפקידים האמריקנים במטרה למצוא פיתרון לנושא".

 

"אנחנו עושים את הכל כדי לא להפר את החוקים של ארצות הברית", נמסר מההתאחדות המקסיקנית, הנמצאת בקשרים עסקיים עם גורמים במדינה השכנה. מפיפ"א נמסר: "אנחנו מחויבים לציית לתקנות החלות על רפאל מארקס כפי שנדרש על ידי הרשויות המתאימות".

 

הבעיות התחילו עוד לפני המונדיאל, כאשר מארקס נאלץ לעזוב את קבוצתו אטלס בעקבות התפוצצות הפרשה ואף נעדר תקופה מסוימת מהנבחרת, עד אשר עורכי דינו החלו לטפל בענייניו. רק לאחר שפיפ"א נתנה את האישור הסופי שמו נכלל בסגל לרוסיה והדבר נעשה ממש ברגע האחרון. הבלם נאלץ להיעדר ממשחק ההכנה מול וויילס שנערך בקליפורניה וממחנה האימונים שקדם לטיסה למונדיאל, מכיוון שנאסר עליו להיכנס לארצות הברית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים