74 נשים ערביות התגייסו למשטרה בשנתיים: "זו שליחות"
הנשיא ריבלין והמפכ"ל אלשיך נפגשו עם שוטרות מהמגזר הערבי בבית הנשיא. מאז הקמת מנהלת החברה הערבית, גויסו 728 שוטרים, עשירית מהם נשים. ריבלין: "הוכחתן שאתן מעולות". חוקרת בדרום: "הסטיגמה קיימת, אבל רואים שינוי"
נשיא המדינה ראובן ריבלין ומפכ"ל המשטרה רוני אלשיך נפגשו היום (ד') בבית הנשיא בירושלים עם שוטרות מהחברה הערבית. מטרת המפגש הייתה לעודד ולקדם גיוס נשים מהמגזר הערבי לשורות המשטרה. "הנוכחות שלכן כאן מייצגת לא רק שינוי מגדרי אלא גם שינוי מגזרי". אמר ריבלין. "העשייה שלכן מוכיחה שלנשים ערביות יש יכולת להשתלב במגזר הציבורי, להוריד את החומות ולקרב בין הלבבות".
מי שאחראי מטעם המשטרה על שילובן של נשים הערביות במשטרה הוא ניצב ג'מאל חכרוש, ראש מינהלת החברה הערבית במשטרה. המנהלת הוקמה ביוני 2016 במטרה לבנות תחנות משטרה נוספות בחברה הערבית, שילוב בשורות המשטרה ופעילות קהילתית מול הקהילה לצורך קירוב לבבות בין החברה היהודית והערבית.
מאז הקמת המנהלת הצטרפו לשורות משטרת ישראל 728 שוטרים מהחברה הערבית, 74 הם נשים. במפגש השתתפו 29 שוטרות שסיפרו לנשיא על האתגרים שלהן והחשיבות שהן רואות בעבודתן. "אמרו שזה לא מכובד שתהיה אישה מהמגזר במשטרה", סיפרה אינאס אבו ואסל, חוקרת במחוז הדרום. "לא קל להתמודדד עם הסטיגמה של המגזר. שמעתי משפטים כמו 'זו לא המדינה שלך וחוקר ערבי שחוקר ערבי זה לא מקובל. גבר מותר לו לעבוד בכל עבודה ולא יפתחו עליו עיניים כמו אישה. אישה במגזר מגדלת ילדים ובעצם היא הכול בבית ולכן זה פחות מקובל. למרות הכול, כן רואים את השינוי. זוהי שליחות למדינה".
הנשיא ריבלין השיב לה: "המדינה היא של שנינו. אם נעבוד יחד, אם נכיר בצרכים הייחודיים של החברה הערבית ונשכיל להבין כי גופי הביטחון עובדים לטובת כולנו, כלל אזרחי ישראל, נוכל לחיות כאן בשגשוג, בביטחון, בשלווה. אתן, שוטרות יקרות, החלטתן לקחת אחריות על החברה שלנו ולפעול. למרות הדעות הקדומות, הוכחתן לא רק שאתן יכולות, אלא שאתן גם מעולות".
המפכ"ל אלשיך התייחס לשילוב הנשים מהמגזר הערבי במשטרה ואמר כי המשטרה שמה לה ליעד להרחיב את גיוס הנשים במשטרת ישראל ולחזק את פוטנציאל הפיקוד הייעודי בקרב הנשים. "כארגון המספק שירותי משטרה לאזרחים, הפריזמה המרכזית שלנו היא שכל אזרח ירגיש שהוא מיוצג במשטרת ישראל. זו גם הסיבה שבגינה אנו חותרים לגיוס שוטרים ושוטרות מן החברה הערבית בישראל. אזרח באום אל פחם, שיודע שאחיו אוכף את החוק כשוטר בראשון לציון, יודע ומפנים שהמשטרה היא גם שלו.
עוד אמר המפכ"ל: "נמצאות כאן נשים שהעזו לצעוד קדימה והן פורצות דרך של ממש עבור המגזר. כשאני מסתכל על חבורת הצעירות חדורות השליחות הזו, אני יודע שאנו בדרך הנכונה לחולל את המהפך שכולנו מייחלים לו".