כך אתם הורסים את ספת העור שלכם
משאירים עליה עיתונים, לא סופגים מיד נוזל שנשפך, מנקים עם יותר מדי מים או עם ספוג הפלא ומייבשים עם מייבש שיער. אתר "המקצוענים" עם כל הטעויות שכדאי להימנע מהן, כדי שהספה מעור לא תיראה סדוקה ובלויה למרות שרכשתם אותה לא מזמן
גם אתם גיליתם שהספה החדש מעור שינתה את הגוון באזור מסוים, שאתם לא מצליחים להסיר את הכתמים ונדמה לכם שהיא מתקלפת? אם לא תקפידו על העצות הבאות, זה רק עניין של זמן עד שתצרכו לצבוע אותה בסכום לא מבוטל או לרפד אותה מחדש – כי גם ניקוי מקצועי לא יעזור בחלק המקרים. איך מתחזקים נכון? לפניכם המדריך.
עוד כתבות בנושא:
איך עושים ניקיון יסודי
הניקיון שאתם חייבים למכשירי החשמל שלכםכיור, מקרר או תנור האפייה - איך מנקים נירוסטה?
לא מנקים אבק מהספה
במדינת ישראל המאובקת, חשוב להקפיד על ניקוי של ספות העור לעתים תכופות. "הבעיה עם האבק היא שהוא סופח שאריות שומניות כמו זיעה, וכשהוא מצטבר לאורך זמן על הספה הוא עלול לחדור אל תוך הנקבוביות וליצור כתמים שלא ניתן יהיה להסיר", מסביר רואי שדלצקי, סמנכ"ל רשת נטוצי. "לעתים, אין ברירה וכדי לחדש את הספה יש צורך לצבוע אותה מחדש, שכן הכתמים כבר ספוגים בתוך העור. במקרים מסוימים, זה נראה ממש כמו שכבה בפני עצמה על העור".
"לעתים צרכנים מתלוננים שהעור של הספה מתקלף, בעוד שבפועל מדובר בקילוף של שכבת האבק והלכלוך", מסביר רונן אלישר, מנהל טכני בקבוצת קאופמן. "באמצעות פעולה פשוטה של ניקיון עם מטלית לחה (ללא חומר ניקוי או אלכוהול) ניתן לראות איך השכבה המקורית של העור מתגלה מתחת למצבור הלכלוך. לכן, מומלץ לנקות לעתים קרובות מאבק ובמקרה שנוזל נשפך לנקות אותו מיידית".
לא שמים לב שבחלק משעות היממה הספה חשופה לשמש ישירה
פעמים רבות הספה ממוקמת בקרבת חלון או מרפסת, ובקביעות במשך חלק משעות היממה קרני השמש נופלות על הספה. שדלצקי: "עם הזמן האזור החשוף לשמש דוהה ונוצרים הפרשי גוון בעור (ממש כמו ששמש גורמת לנזק לעור של גוף האדם)".
"גם תאורה מלאכותית יכולה לגרום לנזק, אם היא קרובה מאוד לספה", מוסיף אלישר. "בסלון יש נטייה להציב גוף תאורה צדדי, בסמוך לספה. במקרה כזה חשוב להשתמש בנורות לד שלא פולטות חום, שכן נורות ליבון מחממות את העור גורמות לעור לאבד את הלחות ואת הרכות שלו. ברגע שהעור מתייבש, האלסטיות שלו נפגעת והוא נהרס. ההמלצה היא למקם את גופי התאורה במרחק של לפחות 50 ס"מ מהספה".
מנקים את הכתם ומייבשים אותו בעזרת מייבש שיער
"ממש כפי ששמש וחום של נורות ליבון גורם לנזק לספת העור, כך גם החום הנפלט ממייבש שיער", ממליצים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "לכן, בשונה ממזרנים ומספות בד, לא מומלץ לנסות לייבש מים מעור באמצעות מייבש שיער".
לא מנקים שומנים ואדי בישול שמצטברים על הספה בשל קרבתה למטבח
כיום החללים הולכים ומתכווצים, ואיתם הסלון הולך ומתקרב לשטח המטבח. אלישר: "אם אתם מטגנים בקרבת ספה, אל תתפלאו אם השומנים ואדי הבישול נוחתים על הספה וגורמים לשכבת שומן להצטבר עליה. במקרה כזה חשוב לעבור מדי כמה שבועות עם מטלית לחה על הסלון ואחת לחצי שנה להזמין ניקוי יסודי אם אתם רוצים שהספה תיראה חדשה לאורך זמן".
משאירים עיתונים על הספה ומתפלאים מדוע יש עליה כתמי דיו
אין כמו לרבוץ על הספה ולקרוא עיתון. הבעיה: כשהספה בהירה, הטקסט יכול להיות מוטבע על גבי משטח העור. אז אם את לא מעוניינים לנצח לראות על הספה שלכם את תוצאות משחק הכדורגל האחרון, כדאי שתיזהרו בהנחת עיתונים על גבי ספות עור, בייחוד אם הגוון שלהם בהיר.
מניחים על הספה כריות ובדים שמורידים צבע
שדלקצי: "כיום, עם הטרנד האקלקטי ישנו שימוש מוגבר בחומרים שונים בערבוביה בחלל. כך, תוכלו בקלות לראות כריות צבעוניות, כיסויי מיטה וכרבוליות שנועדו לעצב את חלל הסלון. הבעיה היא שישנן מפות, כריות וכיסויים שמוציאים צבע והורסים את הספה. לכן, לפני שאתם ממהרים לרכוש מוצר זול שנצבע בתנאי צביעה ירודים, קחו בחשבון שאת המחיר תשלמו בנזק לספה".
מנסים להסיר כתם בעזרת ספוג הפלא
אלישר: "לא משנה אם מדובר בעור טבעי או בעור מעובד, אסור להשתמש בספוג הפלא לצורך ניקוי של הספות. ספוג הפלא הוא מעין 'נייר שיוף' שמקלף את העור. הוא מכיל חומר כימי שמשפיע מיידית על העור וגורם לו לנזק בלתי הפיך. הוא הורס את הטקסטורה המקורית של העור ונראה כמו כתם".
צריכים ניקוי ספות? לחצו כאן
ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"