שתף קטע נבחר

 

אופק חדש באונקולוגיה

כבוד מפוקפק לישראל לככב בחמישייה הפותחת של שיאני המלנומה העולמיים עם כ250- חולים גרורתיים חדשים מידי שנה. חציון הישרדות של פחות משנה שילש עצמו תוך כחמש שנים עם פוטנציאל לריפוי לכשליש מהמגיבים הודות לטיפולים המעצימים את מערכת החיסון. כבוד גדול לישראל, להיות מראשוני המיישמים של טיפולים אימונותרפיים במחלה זו.

 

ד
ד"ר קרן רובינוב וד"ר אלכסנדר יעקובסון (צילום: יח"צ)

 

מראשוני מטופלינו שזכה לריפוי, נקש על דלתינו בשלהי 2013 וכל שביקש היה לחיות מעט ולהספיק למצוא מוסד לילדו הנכה. במסגרת תכנית הנגשה מקומית, טופל באימונותרפיה עם תגובה נהדרת שהתקדמה לריפוי תוך פחות משנה. כעת, חמש שנים לאחר מכן, מגיע למעקב אחת למספר חודשים ומשתף בחוויות ההפלגה ממנה שב כעת.

 

הטיפול האימונותרפי הפך להיות סטנדרט טיפולי במחלת המלנומה, אך פריצת דרך חדשה הפציעה בהבנת כוחם של השניים. חיזוק מערכת החיסון במשלב מעכבי PD1 וCTLA4-, העלה את שיעורי התגובה לטיפול באופן דרמטי כמו גם את סיכויי הריפוי.

 

לאחרונה גילינו שטובים השניים מן האחד גם במחקרי סרטן כליה. עשר שנות בכירות לטיפולים ביולוגים נכנעו לטיפולים אימוניים בשנתיים האחרונות. אך גם הפעם, שילוב אימונותרפי הביס את זה האחרון עם יתרון שרידותי מובהק במרבית חולי סרטן הכליה הגרורתיים ואנו תקווה שמשלב זה יונגש לציבור המטופלים בסל התרופות הקרוב. אז מיהם השניים? אז זהו, קצת טעם לעוד. שילובי אימונו־ביו בדרך ועליהם נשמע כנראה בעתיד הקרוב.

 

ד״ר רובינוב, מרכזת תחום גידולי דרכי השתן ומין בסורוקה. אחראית על הפעילות האקדמית של האיגוד הישראלי לאונקולוגיה קלינית ורדיותרפיה. ד''ר יעקובסון, מרכז תחום גידולי עור וסרקומות, במרכז הרפואי אוניברסיטאי סורוקה.

 

הכתבה פורסמה במוסף Yhealth ב"ידיעות אחרונות", בשיתוף מרכז לגאסי הריטג' לאונקולוגיה ומכון ד"ר לארי נורטון, סורוקה - מרכז רפואי אוניברסיטאי

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
ד"ר קרן רובינוב וד"ר אלכסנדר יעקובסון
צילום: יח"צ
מומלצים