שתף קטע נבחר

 

מאחדים משפחות: בדיקות DNA בחינם לילדי מהגרים בארה"ב

החברה הישראלית MyHeritage מוכנה לבצע בחינם בדיקת DNA לאלפי הילדים שנמצאים בארה"ב לאחר שנותקו ממשפחות שניסו להגר למדינה. חלק מההורים כבר הוחזרו למדינות המוצא שלהם. מנכ"ל החברה: "צברנו ניסיון באיחוד משפחות"

 

 

בדיקת DNA  (צילום: מיי הרטיג')
ערכה של בדיקת DNA שמציעה חברת MyHeritage(צילום: מיי הרטיג')

חברת ההיי טק הישראלית MyHeritage פנתה לממשל האמריקני והציעה בהתנדבות לבצע בדיקת DNA מאסיבית לאלפי ילדים שנותקו מהוריהם בעת שניסו להגר לארה"ב, כדי שניתן יהיה להחזירם למשפחותיהם. הוריהם הוחזרו לארצות המוצא שלהם – גואטמלה, הונדורס, אל סאלבדור ומכסיקו – ואילו כ-1,500 עד 2,000 ילדים נשארו בארה"ב ובמקרים רבים האמריקנים אינם יודעים כלל את זהות הוריהם. החברה הישראלית החליטה להקצות בשלב הראשון 5,000 ערכות DNA שיחולקו בחינם לילדים בארה"ב ולדורשים בארצות המוצא – ובכך להתחיל "לצמד" ילד למשפחתו.

 

החברה פנתה באופן רשמי לשר הבריאות האמריקני אלכס אזר ולמספר רב של עמותות אזרחיות הפועלות בנושא, על מנת שהערכות של החברה תופצנה בצורה יעילה ומהירה. החברה הפיצה הודעה רשמית שבה היא קוראת לציבור האמריקני, לציבורים בארצות המוצא ולכלל ציבור משתמשי החברה, להירתם למשימה ולעזור באיחוד המשפחות הקרועות. הם אף הקימו אתר ודפי הנחיה מיוחדים לביצוע בדיקות ה-DNA בחינם בכתובת www.dnaquest.org והודיעו על כתובת דוא"ל ייעודית לקבלת מידע נוסף: dnaquestsupport@myheritage.com

 

בחברה מתחייבים לדיסקרטיות המחמירה ביותר והתוצאות לא ישותפו ללא אישור לאף גורם שלישי, ממשלתי או פרטי. לאחר קבלת הערכות, MyHeritage תשלח אותם לניתוח קפדני במעבדה בארה"ב שביכולתה להחזיר תשובות בין 3-4 שבועות.

  

ילדי מהגרים שהופרדו מהוריהם

ילדי מהגרים שהופרדו מהוריהם

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

גלעד יפת (צילום: מיי הרטיג')
גלעד יפת, מנכ"ל חברת MyHeritage(צילום: מיי הרטיג')

 

MyHeritage נוסדה בשנת 2003, יש לה מעל 400 עובדים ברחבי העולם ומטה החברה ממוקם באור יהודה. לחברה יש אתר אינטרנט, אפליקציית מובייל וכן מנוע חיפוש ייעודי לגילוי, שימור ושיתוף היסטוריה משפחתית באמצעות הצלבת מידע. למשתמשי השירות מוצע לבנות את אילן היוחסין שלהם, לחפש קרובי משפחה, וכן לשתף מסמכים, תמונות וסרטוני וידאו. כיום היא נתמכת ב-42 שפות ויש לה למעלה מ-96 מיליון משתמשים. לפני כשנתיים השיקה החברה גם ערכת DNA ביתית שמאפשרת לבצע בדיקות גנטיות, שיסייעו לאתר קרובי משפחה ולקבל מידע מפורט על מקורותיהם האתניים והגיאוגרפיים. המאגר הגנטי של החברה מונה כבר 1.5 מיליון אנשים.

 

היוזמה ההתנדבותית החדשה היא המשך של פרוייקט פרו-בונו ענק של החברה הנקרא DNA Quest, אשר עוזר לילדים מאומצים ממשפחות מעוטות יכולת להתאחד עם משפחתם הביולוגית, או למשפחות אשר מסרו ילד לאימוץ במרוצת השנים, וכל זאת ע"י בדיקת DNA.

 

מכלאות הילדים שהופרדו מהוריהם במקסיקו (צילום: רויטרס)
המכלאות בטקסס של הילדים שהופרדו מהוריהם (צילום: רויטרס)

מכלאות הילדים שהופרדו מהוריהם במקסיקו (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

מכלאות הילדים שהופרדו מהוריהם במקסיקו (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 

הפרויקט ההתנדבותי החל בישראל בהקשר של פרשיית ילדי תימן ואיחד לפחות ארבע משפחות. בהמשך חולקו 15 אלף ערכות DNA מסביב לעולם שעזרו למאות משפחות להתאחד עם קרוביהן האבודים. כעת כאמור ב-MyHeritage החליטו לפעול בהקשר האמריקני וזאת לאחר שמנכ"ל ומייסד החברה, גלעד יפת, ראה שעל פי דיווחי משרד הבריאות האמריקני, יש יותר מ-1,500 ילדי מהגרים שנותקו מהוריהם ואיבדו קשר עם המשפחות, שחלקן נמצאות כבר בארצות המוצא שלהן.

 

יפת אמר כי איתור הקרובים של הילדים שנותקו ממשפחותיהם הפך למשימה בלתי אפשרית, שכן חלק מההורים הוחזקו במעצר הרחק מילדיהם או שהם כבר גורשו בחזרה לארצות המוצא, כאשר הילדים נשארו באחריות משרד הפליטים האמריקני וחלק גדול מהילדים נמסר למשפחות אומנה בארה"ב. לרוב הילדים אין בכלל מספרי זיהוי והם נכנסו לאמריקה ללא דרכון או תעודת זהות. חלקם ילדים קטנים מאוד שלא יודעים למסור פרטים מזהים על ההורים.

 

"אנחנו צריכים עזרה פעילה של הממשל האמריקני כיוון שאין לנו גישה ישירה לילדים או להורים, שחלקם נמצאים במעצר או גורשו בחזרה", אומר יפת. "אנחנו צריכים את העזרה כדי לחלק את ערכות ה-DNA. הממשל הכריז שהוא מעוניין לאחד את המשפחות ואנחנו נותנים לו אמצעי לעשות את זה בחינם. אנחנו מקווים שגם בארצות שאליהם ההורים גורשו הם ישמעו על היוזמה שלנו ויפנו כדי לקבל ערכות DNA. כששמענו על המצוקה של המשפחות שנותקו חשבנו שאנחנו צריכים לעזור. ראינו בזה שליחות שלנו כחברה וגם כישראלים וכיהודים. זה קשור לערכים שלנו. כך עשינו גם בפרשת ילדי תימן והבלקן וגם בסיוע לילדים מאומצים לאתר את הוריהם הביולוגיים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיי הרטיג'
ערכה של בדיקת DNA
צילום: מיי הרטיג'
מומלצים