מאישום ברצח לעבירה פחותה: מוטי חסין הודה בהסדר טיעון
כמעט 4 שנים לאחר שזוכה מרצח, מוטי חסין ניצל מאישום נוסף בעבירה זו בפרשה 512 וחתם על הסדר טיעון, שבמסגרתו יודה בעבירה של קשירת קשר לביצוע פשע בלבד וירצה חמש שנות מאסר. הסיבה להסדר: "קשיים ראייתיים". מאיר אברג'יל חתם גם הוא על הסדר וירצה עונש דומה
הבוקר (יום א') נמשך המשא ומתן להסדרי טיעון עם 17 הנאשמים בפרשה 512 ובצהריים הוצגו הסדרים לשניים מהנאשמים: מוטי חסין, שהואשם ברצח עבריין ונחשב לאחד העבריינים הבכירים בתיק, יודה בעבירה של קשירת קשר לביצוע פשע בלבד וירצה חמש שנות מאסר.
הפרקליטות הגיעה להסדר גם עם מאיר אברג'יל, שבמסגרתו ירצה חמש שנות מאסר. בתמורה הודה אברג'יל בעבירות של קשירת קשר לפשע, עבירה של ביצוע עסקה אחרת בסמים במסגרת ארגון פשיעה, ועבירה של עשיית פעולה ברכוש אסור במסגרת ארגון פשיעה.
חסין הואשם התחילה ברצח של דוד ביטון ב-2003. בכתב האישום המקורי נטען כי חסין, אברג'יל, העבריין שלומי לוי ועד מדינה בתיק, החליטו לרצוח יחד את ביטון שכונה "דיידונה". ההחלטה התקבלה לאחר שאברג'יל טען שביטון "לכלך" על אנשי ארגון הפשע בראשותו. תפקידו של חסין היה לארגן חיסול בשיטת "כיפה אדומה", להביא את "דיידונה" למועדון לילה, לבלות איתו ואז לסמן ליורה את היעד לחיסול.
ב-14 בינואר 2003 המתין המתנקש לוי עם מעורב נוסף מחוץ למועדון בחולון. בשעה 1:30 בלילה סימן חסין ליורה את "דיידונה" ביציאה מהמועדון, ועזב את המקום. לוי התקרב אל המנוח ברחוב האורגים וירה בו פעמיים מטווח קצר. הרוצח נמלט באופנוע והשליך את האקדח. "דיידונה" פונה במצב אנוש לבית החולים וולפסון בעיר, וכעבור זמן קצר נאלצו הרופאים לקבוע את מותו.
עורך דינו של חסין, רצון דרחי: "אמרתי בתחילת הדרך שהתיק הזה - שהחל בקול תרועה רמה - יסתיים בקול ענות חלושה, כפי שאכן אירע. מכתב האישום המקורי לא נותר שריד ופליט, וגם הוא נחתם רק בשל כך שמוטי נתון במעצר בתיק זה, שממילא היה מסתיים בתום חמש שנים, כך שלא היה כל טעם או היגיון ליטול את הסיכון האפסי להרשעתו בסופו של הליך".
צוות ההגנה של מאיר אברג'יל, עורכי הדין משה יוחאי, יוגב נרקיס ועדי ארליך, מסרו בתגובה: "לאחר מסע של שלוש שנים וחקירת שישה עדי מדינה הצדדים הגיעו לכדי הסדר טיעון. התברר כי למאיר אברג'יל אין קשר לאירועים החמורים בהם הואשם בתחילת הדרך".
חמישה עדי מדינה כבר העידו בבית המשפט
בין הפרקליטות לנאשמים מתנהל זה תקופה ממושכת משא ומתן להסדרי טיעון בפרשה. הנאשם המרכזי יצחק אברג'יל, שעל פי כתב האישום עמד בראש ארגון פשיעה שפעל בכל העולם, כבר הגיע להסכם עקרוני עם הפרקליטות לפיו הוא ירצה 30 שנות מאסר, אולם הוא טרם חתם על הסדר הטיעון. ברגע שאברג'יל הביע הסכמה להצעת הפרקליטות הוא פתח את הדלת להסדרי טיעון עם שאר הנאשמים, שכולם נמצאים במשא ומתן מתקדם מאוד בפרשה.
המשפט נמצא בשלב מתקדם וכבר העידו במהלכו חמישה מתוך ששת עדי המדינה. הצדדים מנסים כעת להגיע להסכמות סופיות עם כלל הנאשמים. אם לא יגיעו להסכמות עם כולם, ייתכן שהמשא ומתן לא יבשיל והמשפט יימשך. אז יעלה להעיד עד המדינה השישי בפרשה, שנחשב לעד משמעותי. ביום שלישי השבוע ייערך דיון נוסף בתיק.
פרשה 512 עוסקת בשורת חיסולים בעולם התחתון, עבירות סחר בסמים שבוצעו ברחבי העולם ועוד. יצחק אברג'יל נאשם בין היתר בארבע רציחות. האישום מגולל את התנהלות ארגון הפשיעה שלו, מנהליו וחייליו. בנוסף, נאשמים בתיק שורת בכירים בעולם הפשע הישראלי.
באוקטובר 2011 חוסל אבי דוד ביריות במסעדת בשרים בבת ים. כעבור כמה חודשים הואשמו חסין וכמה מאנשיו בחיסול, אולם תיק הדגל של המשטרה והפרקליטות קרס ב-2014 והאיש שמכונה "היורש של אברג'יל" זוּכּה מרצח. כעת, כאמור, הודיעה הפרקליטות על הסדר טיעון עם חסין. "השיקולים להגעה להסדר הטיעון הינם, בין היתר, קשיים ראייתיים, בהם גרסת עד המדינה בפרשה 1131 שלפיה שמע התוודות של אדם אחר ברצח המנוח", ציינו בפרקליטות, "חלקו היחסי של הנאשם באירוע, היעדר עבר פלילי של הנאשם בעת ביצוע המעשה וקבלת האחריות מצידו".
ביולי 2015 הוגש כתב אישום חמור כנגד 18 נאשמים. נטען שבשנים 2002-2006 אברג'יל עמד בראש ארגון פשיעה שייצא וייבא קוקאין ואקסטזי ברחבי העולם בהיקפי ענק, וחבריו ביצעו שורה של עבירות אלימות חמורות, כולל חיסולים ורציחות אזרחים.
באישום מתואר בין השאר כיצד בעשור הקודם, במסגרת מאבקים עקובים מדם בין ארגון אברג'יל לארגון הפשיעה של העבריין זאב רוזנשטיין, נרצחו שלושה אזרחים בפיגוע פלילי ברחוב יהודה הלוי בתל אביב בסוף שנת 2003, ממטען שהניחו אנשיו של אברג'יל כדי לפגוע ברוזנשטיין. אישומים נוספים נוגעים לעוד ניסיונות לחיסולו של רוזנשטיין. את אברג'יל מייצג עורך הדין שמשון וייס מהסניגוריה הציבורית. בתיק מייצגים בין היתר גם עורכי הדין רצון דרחי, קובי בן שעיה, מיקי חובה, אליקה לוין, משה יוחאי, ליאור שטלצר, יוגב נרקיס ויניב שגב. בראש התביעה עומד עורך הדין ניסים מירום, והתיק מנוהל על ידי פרקליטות מחוז תל אביב והמרכז.