שתף קטע נבחר
 

אוכלת כמעט הכל ולא עולה במשקל: איך יעל ארד מתחזקת את הגוף

הג'ודאית יעל ארד עובדת מהבוקר ועד הערב, עושה דיאטה של אורז, ירקות ודגים, מתאמנת אימוני כושר עם חברים וחובקת ספר חדש - "ראשונה". המומחים מתפעלים מהמשמעת העצמית שלה אבל ממליצים לה להתאמן גם אימוני כוח, למרוח קרם הגנה מפני השמש ולדעת גם להוריד הילוך, לפעמים

מי אני:

"יעל ארד, ספורטאית אולימפית בעברי, ג'ודוקא מגיל 8 עד גיל 29, בעלת תואר ראשון במינהל עסקים. בעלים של חברת "קונספט 4 סאקסס" ומתמחה ביזמות, פיתוח עסקי ואסטרטגיה שיווקית. מייצגת בישראל יחד עם ענני תקשורת את זכויות המסחור של כל מותגי ויאקום בישראל (ניקלודיאון, ניק ג'וניור, MTV) ומנהלת את הפעילות.

 

מלווה חברות גיימינג וסטארטאפים, מרצה על מצוינות בספורט, בעסקים ובחיים, פועלת בתחום הציבורי בעולם הספורט, בוועד האולימפי בישראל ובמועצה הלאומית לספורט, וחברת דירקטוריון בעמותות 'סנונית' ו'פרס לחיים'.

 

יעל ארד (צילום: רמי זרנגר)
מאמינה גדולה באיזונים. יעל ארד(צילום: רמי זרנגר)

"לאחרונה הוצאתי ספר בהוצאת ידיעות אחרונות: 'ראשונה' - הסיפור שלי כמדליסטית האולימפית הישראלית הראשונה. ראשונה הוא לא רק סיפור על ג'ודו וספורט. זהו ספר על כוח רצון ונחישות, על הצבת מטרות, על התמודדות עם משברים ועל הדרך הבלתי מתפשרת להצלחה. ספר חובה לכל מי שמעז לחלום - ורוצה גם להגשים. נשואה לליאור כהנא, מנהל מזון ומשקאות בהילטון תל־אביב, אמא לתום, לוחם בחיל הים, ודניאל, מסיימת י"א, פעילה בצופים. גרה בתל־אביב. בת 51, גובה 1.64 מ', משקל 65־64.5 ק"ג".

 

קראו את הפרק הראשון מתוך "ראשונה", ספרה של יעל ארד

 

יום העבודה שלי:

"קמה ב־5:45, עושה מתיחות ותרגילים לגב ולחיזוק הבטן - תחזוקה שוטפת והכרחית לפציעות הגב שחוויתי בקריירה שלי. אני אוהבת את השעות המוקדמות של הבוקר, אלה השעות הכי שקטות ואפקטיביות שלי ביום. אני עובדת על המחשב, עונה למיילים, חוזים, הכנה ליום ולישיבות החשובות ואז יוצאת לפגישות, מצגות, הרצאות. מסיימת יום עבודה לקראת 20:00. בשנה האחרונה שבמהלכה כתבתי את הספר נפגשתי מדי שבוע, ביום קבוע, עם העורכת ענת שינקמן, ויחד עבדנו עליו במשך יותר מחצי שנה".

 

עוד כתבות בנושא:

פנאטית לקוסמטיקה: הבריאות של אניה בוקשטיין

"הגוף זה המקצוע שלי": סודות הבריאות של טל מוסרי

רינת גבאי: כך הרגלתי את גופי לשנוא מתוקים

 

תזונה:

"אני חושבת שכל אחד צריך למצוא את האיזון שלו ולהיעזר ב'תומכי לחימה' מתאימים כדי להגיע למצב האופטימלי. עבורי להיראות כמו שאני אוהבת, לשמור על המשקל הרצוי לי ועל האיזון בין הנאות החיים והשמירה על אורח חיים בריא, זה ממש חיוני. זה חלק חשוב בשבילי. אני מאמינה גדולה באיזונים ומשתדלת לעשות כל מה שאני אוהבת, אבל במינון הנכון. אני גם לוקחת תוספי מזון לשמירה על עצמי מפני מחלות חורף.

 

בחורף לרוב אני עולה עד קילו וחצי ולכן מקפידה על 'דיאטת אביב': פעמיים בשנה אני עושה דיאטה מאזנת שמורכבת מהורדה של פחמימות עם גלוטן, ומתרכזת באורז, ירקות ודגים במשך 3 שבועות כדי לחזור למשקל בסיס.

 

"כשקמה משתדלת לשתות מים חמים עם לימון סחוט וכפית שמן זית, ואחרי חצי שעה קפה שחור.` לקראת היציאה מהבית אוכלת לחם מחמצת עם טחינה או אבוקדו, או בפגישה ראשונה בקפה לואיז סנדוויץ'־ביס. פרי או שני פירות יבשים לקראת 12. ארוחת צהריים מגיעה מאוחר, בסיום סבב הפגישות, לקראת ארבע. זה יהיה משהו מהיר ופונקציונלי, דגש על מנה קצובה שתאפשר להמשיך את היום.

 

"כשלוש פעמים בשבוע בישולים שאני מכינה בבית, לרוב אוכל אסייתי: אורז עם ירקות וטופו, נודלס, מנת קינואה גדולה או תבשיל אחר שרקחתי (כרובית עם בורגול, מוסקה). ארוחה בחוץ מהעולם היפני, ופעם בשבוע בשר. בערב כשאני בבית אז ממש קליל, גבינות לא שמנות, אבוקדו, מעט ירקות טריים או ירקות מוקפצים עם פחמימה קלה. עוגייה בסוף עם הקפה, בדרך כלל תוצרת בית עם טחינה שומשום. כשיוצאת עם חברים אוכלת בדרך כלל במשותף - דגים, בשר, פחמימות בדגש על אורז. לא אוכלת מטוגן, רטבים כמו מיונז או קטשופ; לא מזמינה עצמאית מנות אחרונות במסעדות, אבל טועמת אם מזמינים. כלל ברזל - לא מנשנשת בין הארוחות, לא נוגעת בבורקסים וכאלה בישיבות.

 

"בשישבת מתארחת ומארחת משפחה וחברים לסירוגין. אני מאוד אוהבת לבשל ולאכול ולהתנסות במאכלי עדות. בסופשבוע אוכלת יותר מהרגיל ומקפידה לאזן בתחילת השבוע ולאכול פחות".

  

כושר:

"3 פעמים בשבוע אימונים קבועים. מתאמנת כמעט רק בחוץ, עם קבוצת חברים שהם ספורטאי עבר. מאמינה באימון קהילתי, לא נהנית להתאמן לבד. רצה פעמיים בשבוע קבוע ולעיתים, במיוחד בחופשות, 3 פעמים - בין 8 ל־10 ק"מ לריצה - מוקדם בבוקר. עושה אימון פונקציונלי של שרירי ליבה פעם עד פעמיים בשבוע בגינת כושר עם עזרים נלווים כמו טבעות, חבלים ומתח - נדבקתי בזה מהמאמן אלון טווינה בשנים האחרונות, ומתמידה עם קבוצת האימון שלי. לפחות 3 פעמים בשבוע עושה 10 דקות בבית חיזוק לגב ולבטן, וקצת חיזוק שרירי ידיים.

 

"מאוד מאמינה בשמירה על אורח חיים בריא ומאוזן, אוהבת להתאמן, להביא את עצמי למאמץ, ולעיתים למאמץ משמעותי. שומרת על נפח אימון שמתאים למגבלות הזמן שלי וגם לפציעות עבר שאני סוחבת מתקופת המקצוענות. בדרך כלל אימון שלי יארך כשעה. שומרת על בסיס קבוע ומשתדלת להתחדש ולגרות את הגוף מדי פעם בתרגילים חדשים".

 

טיפוח:

"חחח... לא ממש מבינה בזה, שמרנית יחסית, עושה מינימום שצריך, אוהבת טבעי, לא מתאפרת אלא לצילומים, קרם פנים בקטנה, קצף של פול מיטשל לשיער, בטח יכולה לעשות יותר".

 

לנפש:

"אופטימית, אוהבת אנשים, מאוד משפחתית, מאמינה בהצבת מטרות ובתהליך של עבודה עקבית להשגתן. מקפידה לעשות ולעסוק במה שאוהבת, להוביל, לייצר אסטרטגיות, לנהל את הצמיחה האישית שלי וגם לדאוג לצמיחה של הסובבים אותי, לעודד אותם להציב מטרות, להתפתח. לא סתם לזרום עם החיים. כבר לא נפגעת בקלות, מתבאסת מטיפשות או רוע.

 

"לא רוצה להישמע לא טוב, אבל בגדול לא מכירה את הביטוי 'להישבר'. עברתי בחיים הרבה מאוד התמודדויות, גם אישיות כמו המחלה של אבא שלי והפרידה ממנו כשהייתי בת 30, וגם דרך חתחתים ארוכה בדרך להגשמה עצמית. אני יודעת שאני מסוגלת להתמודד עם קשיים. כמובן שקשה לי לראות את הקרובים אליי עצובים או במצוקה, אבל אני תמיד פונה לצד הפרקטי ומפנה אנרגיות לפתרונות. מאמינה שאם מתייחסים לבעיות באותם כלים שמתייחסים למטרות, אז זה מקל על תהליך פתרון הבעיה.  

 

"אני בן אדם יציב במצב רוחו, נדיר מאוד שאני מאבדת שלווה, וגם אם מתרגזת - לא משמרת את התחושה. מאוד עסוקה וצריכה להיות כל הזמן בריכוז גבוה ובמצב של קבלת החלטות ופתרון בעיות בכל הפלטפורמות שבהן אני פעילה. אין לי פריבילגיה למצבי רוח. אוהבת להתייעץ עם 3־2 אנשים קרובים אליי כשמרגישה צורך לחלוק".

 

שורה תחתונה:

"אני שמחה בעשייה שלי, עוקבת באהבה ובסקרנות אחרי ההתפתחות של הילדים שלי, ומסתכלת לאופק כדי לראות אתגרים חדשים והתפתחות אישית".

 

הספר של יעל ארד (צילום: יח
הספר של יעל ארד(צילום: יח"צ)

 

מה אומרים המומחים?  

רקפת אריאלי, דיאטנית קלינית וספורט, המרכז לרפואת ספורט שערי צדק: "ליעל תפיסה בריאה לגבי אורח החיים שלה. היא מודעת לחשיבות שיש לשמירה על אורח חיים בריא, אך גם יודעת לקחת את הדברים בצורה מאוזנת ולא קיצונית. היא שומרת על שגרת פעילות גופנית ועל שגרת תזונה בריאה.

 

"כשהיא מתחילה לעלות במשקל, היא תופסת את עצמה ויודעת לצמצם לתקופה כדי לחזור בחזרה למשקל. הירידה במשקל נובעת מצמצום קלורי ולא מהורדת גלוטן, אבל, אם הורדה של גלוטן לתקופה מסייעת לה להגיע למשקל היעד, אין בכך בעיה.  

 

"במיתוס שלפיו לשתיית מים חמים עם לימון ושמן זית יש סגולות בריאותיות אין כל אמת, ואין שום הצדקה לפתוח ככה את הבוקר. אלא אם היא שותה זאת כי זה טעים לה".

 

יואב אבידר, מנהל הג'ימנסיה, בי"ס להסמכת מדריכי כושר ותנועה מקבוצת הולמס פלייס: "יעל היא ספורטאית בנשמה והרקע האיתן של הספורט התחרותי, המשמעת וההתמדה משתקפים היטב בשגרת הכושר שלה. שגרת האימון של יעל נראית כמו תצוגת תכלית ליישום המלצות הקולג' האמריקאי לרפואת ספורט. יעל מתאמנת 3 פעמים בשבוע באימונים הכוללים ריצה (אימון אירובי), אימון פונקציונלי לחיזוק ליבה וקבוצות שרירים מרכזיות ועבודה יומיומית על גמישות במסגרת שגרת הבוקר שלה.  

 

"יעל מתחברת לאימונים בדרגת מאמץ גבוהה, מה שלא מאוד מפתיע בהתחשב ברקע התחרותי והמאוד פיזי שממנו היא מגיעה בג'ודו, ועם זאת - יעל מתאמנת תוך הקשבה לגופה והתחשבות במגבלות הנובעות מפציעות העבר שלה. השגרה של יעל מבורכת והיא פשוט צריכה להמשיך בה.

  

"ואם בכל זאת שואפים למצוינות המאפיינת כל כך ספורטאים מקצוענים, אז הייתי ממליץ לשלב אימוני כוח קלאסיים בחדר כושר שנמצאו בעלי חשיבות עליונה לשמירה על בריאות, כושר ותפקוד, שלא תמיד ניתן להשיג בעבודה כנגד משקל גוף".

 

ד"ר להבית אקרמן, מומחית לרפואת עור: "יעל מצליחה להתייחס לטיפוח העור ולשינויים החלים בו בשלווה מעוררת קנאה. בסך הכל היא נראית מעולה ולא - לא כולם זקוקים לשגרת טיפוח עמוסה על מנת להיראות טוב. ובכל זאת - יש כמה אלמנטים בסיסיים שחסרים כאן - גם בעבור מי שמעוניין לשמור על שגרה מינימלית: קרם לחות (לפחות בכל ערב) זה מצוין - אבל לפני המריחה חובה לנקות את הפנים עם סבון פנים עדין ייעודי לכך.

 

"יעל נמצאת לא מעט בחוץ (באימונים) - וחובה להשתמש במסנן קרינה בכל בוקר. הייתי מתחילה להשתמש בנגזרת פעילה של ויטמין A פעמיים בשבוע בלילה (בתור 'חיזוק' פעיל להאטת הזדקנות העור), ובמקביל ממליצה לשקול טיפול קוסמטי פעם ב־4־3 חודשים לצורך ניקוי, רענון וחידוש העור - זה יעזור לשמר את המראה הצעיר שיש ליעל כרגע".

 

צביה חי־אל, מנחה, מאמנת ומנהלת מרכז מעגלים: "יעל מאוחדת לחלוטין עם הערכים והדרכים שבהם היא מאמינה. היא מנהלת אורח חיים של ספורטאית בנשמה בכל התחומים, תזונה, כושר וחיי נפש. מה שאהבתי בעיקר זה את האיזון. במשקל, לדוגמה, היא מרשה לעצמה לשחרר קצת שליטה בחורף ואז באביב היא מתאזנת בחזרה. היא מתייחסת לאתגרים של החיים בצורה שקולה, שפויה ובעיקר מנהלת את ההתרחשות עם מלוא השליטה.

 

"ליעל נפש של ספורטאית אמיתית. היא תחרותית, אוהבת להגיע לשיאים חדשים ומוצאת דרכים מגוונות לפתח את עצמה מבחינה מקצועית, אישית ומשפחתית. היא לא מאמינה בתקופות מנוחה ארוכות וגם לא במנוחה על זרי הדפנה. היא כובשת יעד, ומיד בתום תחושת הסיפוק היא מציבה עוד אחד ושועטת לעבר המטרה הבאה. יש בסוג כזה של אופי הרבה יתרונות, אך גם יש לו מחירים לא מועטים. הישגיות טובה כשהיא במידה, לא שהיא הופכת להיות החיים עצמם.

 

"השליטה, הריכוז והמיקוד שנדרשים כדי לכבוש באופן סיסטמתי עוד ועוד הישגים יכולים לאורך זמן להתיש את המערכת ולייצר סוג של התמכרות לאנדרנלין. איזון זה מעולה, אבל צריך גם לדעת לפעמים לשחרר. וכן, לפעמים זה אחלה פשוט לזרום עם החיים, ולא, לא כל הזמן צריך להציב מטרות ויעדים חדשים. לפעמים פשוט אפשר לנוח, להתחבר למה שהשגת וליהנות ממנו בפשטות.

  

"קצת היו חסרים לי מקומות שבהם היא מרשה לעצמה לשחרר שליטה, להשתטות או סתם לצאת לבילוי שלא קשור לספורט, עסקים או ילדים. הייתי מציעה לה סתם ללכת לים, סתם לנסוע לאיזה טיול ביער או סתם לשתות קפה עם חברה ולדבר על שטויות. כי לחיים מותר גם להיות סתם לפעמים".

 

הכתבה מתפרסמת במוסף "זמנים בריאים" של "ידיעות אחרונות"


 

סטיילינג: הדס דיקשטיין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
מקפידה על "דיאטת אביב". יעל ארד
צילום: יח"צ
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים