שתף קטע נבחר
 

שרידי מין לא מוכר של גיבון התגלו בקבר אישה אצילה

בחפירות בקברה של סבתו של הקיסר הסיני הראשון, שחיה לפני כ-2,300 שנה, התגלו עצמות בעלי חיים - ביניהם של סוג בלתי מוכר של קוף. החוקרים מעריכים כי הוא נכחד במאה ה-18

 

שרידי הגיבון שהתגלו בקבר (צילום: מתוך המחקר)
שרידי הגיבון שהתגלו בקבר(צילום: מתוך המחקר)

 

מדענים גילו שרידים של גיבון שלא היו מוכר עד כה, בקבר של סבתו של הקיסר הסיני הראשון - במחוז שאאנשי בסין. מדובר בקבר מלפני כ-2,300 שנה. על-פי המדענים ככל הנראה מדובר במין קוף שנכחד לפני מאות שנים. המחקר פורסם בכתב העת Science.

 

במחקר, שנערך בהובלת האגודה הזואולוגית של לונדון, בדקו החוקרים את שרידי בעלי החיים שנמצאו בקבר שככל הנראה שייך לליידי שיה, סבתו של הקיסר צ'ין שה-חואנג. הקבר עצמו התגלה בשנת 2004 ומאז בדקו החוקרים את השרידים, ביניהם של הגיבון ממין Junzi imperialis.

 

הדמיה (צילום: מתוך המחקר)
הדמיה(צילום: מתוך המחקר)

ציור של גיבונים בסין מתחילת המאה ה-16 (צילום: מתוך המחקר)
ציור של גיבונים בסין מתחילת המאה ה-16(צילום: מתוך המחקר)

 

במאמר כתבו החוקרים כי מדובר במין שלא היה ידוע עד כה, שככל הנראה נכחד במאה ה-18, ככל הנראה בשל כריתת יערות, שצמצמו את אזור המחייה של הקופים. לדברי החוקרים, גם מינים נוספים של קופים נמצאים כיום בסכנת הכחדה בשל כריתת עצים ביערות ולא בשל ציד. לדברי החוקרים 73% ממיני הקופים החיים בסין נמצאים בסכנת הכחדה, לעומת 60% ברחבי העולם. הם הוסיפו כי בשנים האחרונים נכחדו שני מינים של גיבונים.

 

 

הגיבונים נפוצים ביערות בדרום מזרח אסיה. הם מבלים את מרבית זמנם על עצים ונחשבים לאקרובטים המיומנים בזינוק בין העצים הגבוהים בעזרת זרועותיהם הארוכות ויכולת הקפיצה המרשימה. בטבע הם מצויים בסכנת הכחדה עקב ציד ואובדן שטחי מחייה לטובת חקלאות ומגורים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתוך המחקר
שרידי הגיבון
צילום: מתוך המחקר
מומלצים