500 דולר למשפחה של שהיד: כך איראן "קונה" את עזה
הרפובליקה האיסלאמית השקיעה עד כה כ-15 מיליון דולר שנכנסו לרצועה באמצעות סוחרים וחלפנים או הועברו לבנקים מחוצה לה. גם באמצעות תרומות מזון קונה איראן את התמיכה האזרחית בעזה. במקביל, היא תומכת צבאית בחמאס ובג'יהאד האיסלאמי: כך מתבססת איראן ברצועה
התמנון האיראני ממשיך לשלוח את זרועותיו הארוכות למזרח התיכון: איראן העמיקה בשבועות האחרונים את פעילותה במישור האזרחי ברצועת עזה כדי לגייס תמיכה ציבורית בה ביום פקודה. המאמצים הללו נעשים בידיעת חמאס ובאישורו. מאז שהחל קמפיין "צעדת השיבה" ועד היום (ב'), השקיעה איראן סכום של 15 מיליון דולר בפעילות אזרחית ברצועת עזה, שקשורה בחלקה למשפחות של פלסטינים שנפצעו או נהרגו במהלך ההפגנות והעימותים עם צה"ל.
לפני שבועיים וחצי חילקה איראן 500 דולר לכל אחת ממשפחות הרוגי "צעדת השיבה" במהלך סעודת שבירת צום הרמדאן שיזם חמאס, וכמה ימים לפני הפגנות יום אל-קודס האיראני שצוין השנה בסימן עמידת טהרן לצד רצועת עזה.
הכסף האיראני למטרות אלה נכנס לרצועת עזה בכל מיני אמצעים מתוחכמים. לדוגמה: באמצעות סוחרים שמכניסים סחורות לרצועה וממירים אותן בכסף שעובר למטרות הללו, או באמצעות כספים שמועברים לבנקים מחוץ לרצועת עזה ומושכים אותם מבנקים בתוך הרצועה; או באמצעות חברות חלפנות כספים. במהלך חודש הרמדאן תרמה איראן 250 אלף מנות אוכל לתושבים. בעזה חיים שני מיליון תושבים ולפיכך אותה תרומה הביאה להאכלת שמינית מאוכלוסיית הרצועה.
פעילות זו נעשית במקביל לתמיכה הצבאית שמעניקה איראן לזרועות הצבאיות של חמאס והג'יהאד האיסלאמי, ומטרתה לייצר למדינה השיעית עוד מאחז שנאמן לה שגובל בישראל - בדומה למתרחש בלבנון ובסוריה.
הפעילות האיראנית להעמקת האחיזה שלה באוכלוסייה העזתית נעשית בין היתר באמצעות תנועת "אל-סאברין" – תנועה שיעית פרו-איראנית הפועלת בשנים האחרונות ברצועת עזה. לתנועה יש זרוע צבאית קטנה, אולם מרבית פעילותה נעשית במישור האזרחי. סמלה מזכיר מאוד את סמלו של ארגון חיזבאללה השיעי. התנועה נתמכת במלואה על ידי איראן ואין לה ככל הידוע מקורות תקציביים עצמאיים. בשנה האחרונה צומצמה פעילותה של תנועת ''אל-סאברין'', אולם בשבועות האחרונים נרשמה עלייה בהיקף הפעילות האזרחית שלה, שקשורה במישרין לקמפיין "צעדת השיבה".
מדבקה על אריזות עוף: "מתנה לתושבי רצועת עזה"
השיטה של האיראנים היא קניית התמיכה של תושבי עזה בהם באמצעות חלוקת מזון - הכולל עופות ובשר - שרבים מתושבי הרצועה אינם יכולים להרשות לעצמם בשל מחירם הגבוה. בסוף חודש מאי, לדוגמה, נערכה בעיר עזה סעודת שבירת צום המונית שנועדה גם לציין את יום מותו של אחד מפעיליה הבכירים של התנועה – ניזאר עיסא, שנהרג בתאונת עבודה בג'באליה בעת הכנת מטען נפץ בשנת 2014.
במקרה אחר חילקה התנועה עופות לבישול למשפחות של שהידים, כשעל כל חבילת מזון הודבקה מדבקה שעליה נכתב כי "זוהי מתנה לתושבי הרצועה מתנועת ''אל-סאברין'"'. כמו כן, בעיד אל-פיטר חילקה התנועה חבילות ממתקים וסוכריות עם הסמל שלה על כל אחת מהחבילות.
איראן גם ערכה לפני שבועיים אירוע מיוחד באמצעות קרן הסיוע האיראנית - "ועדת הסיוע של האימאם חומייני" - שפועלת למען הפלסטינים ומחזיקה שלוחה גדולה בלבנון. באירוע השתתפו ילדי הרוגים ופצועים מרצועת עזה וחולקו למשתתפים מתנות וסיוע. כמו כן, גם בכיר הג'יהאד האיסלאמי חדר חביב השתתף באירוע - והודה לאיראן על הסיוע שלה. אחד מבכירי הקרן אמר באירוע הזה כי האיראנים רוצים להשתתף עם העם הפלסטיני בהסרת המצור ולהדגיש כי על העם הפלסטיני לשמור על עמידתו האיתנה ועל איראן להמשיך ולהיות נגד האויב הציוני.