שתף קטע נבחר

 

פעם שלישית: עיריית י-ם מימנה שלא כדין אירוע המזוהה עם ש"ס

ביהמ"ש המחוזי בבירה קבע כי העירייה העבירה שלא כדין מיליון וחצי שקלים לאירוע של תנועת "אל המעיין" המזוהה עם ש"ס. בסיכום שתי פסיקות קודמות מדובר על העברת 2.6 מיליון שקלים שלא כדין. העותר, עו"ד יוסי חביליו: "שוב ושוב השתמש ראש העיר בכספי הארנונה לצרכים פוליטיים"

בית המשפט המחוזי בירושלים קבע בשבוע שעבר כי עיריית ירושלים מימנה שלא כדין בסכום של מיליון וחצי שקלים אירוע של תנועת "אל המעיין", רשת החינוך הבלתי פורמלי המזוהה עם מפלגת ש"ס. זו הפעם השלישית בשלוש השנים האחרונות שבית המשפט קובע שאירועים דומים מומנו שלא כדין.

 

העתירה האחרונה עסקה באירוע "הקבלת פני רבו", שנערך בפסח 2017. מדובר במנהג יהודי שבו העולים לרגל לירושלים בסוכות ובפסח מגיעים לחלוק כבוד לרבנים. השופט ארנון דראל הצטרף בהחלטתו לפסיקות קודמות, דחה את טענות "אל המעיין" כי מדובר בעתירה פוליטית ואף אולי גזענית, והורה לתנועה לשלם לעותר, עו"ד יוסי חביליו, הוצאות משפט בסך 30 אלף שקל.

ניר ברקת (צילום: מוטי קמחי)
ראש העיר ניר ברקת(צילום: מוטי קמחי)

העותר, עו"ד חביליו ()
העותר, עו"ד חביליו

עם זאת, מכיוון שבית המשפט סירב לתת צו מניעה לקיום האירוע - הכספים לא יושבו לעיריית ירושלים. עו"ד חביליו, שיתמודד באוקטובר על ראשות העיר, מסר כי הוא מתכנן לפנות למשרד הפנים על מנת לחייב אחריות אישית את ראש העיר ניר ברקת וכן את גורמי העירייה הנוספים שאישרו את מימון האירוע: המנכ"ל, הגזבר והיועץ המשפטי.

 

האירוע שבגינו עתר עו"ד חביליו נערך באצטדיון טדי בעיר. העירייה תקצבה אותו כאמור בסך של מיליון וחצי שקלים, כשהמימון נלקח מהתקציב הכולל של אגף תרבות מורשת מן המזרח בעירייה, שעומד על סך של כשניים וחצי מיליון שקלים. עמותת "אל המעיין" פרשה את חסותה על האירוע בסך של 600 אלף שקלים.

 

בית המשפט פסק בעבר כי מימון אירועי "הקבלת פני רבו" בפסח 2015 מומן שלא כדין בסך של 400 אלף שקלים, ואירוע אחר שהיה בסוכות 2016 מומן שלא כדין בסך של 700 אלף שקלים. לפיכך, התקציב שהועבר על ידי העירייה שלא כדין לשלושת האירועים מסתכם בשני מיליון ושש מאות אלף שקלים.

 

"בשני האירועים דרעי היה אורח הכבוד"

בפסיקה, שהתייחסה לאירועים בפסח 2015 ובסוכות 2016, ציין השופט יורם נועם כי "בשני האירועים אורח הכבוד היה השר אריה דרעי. תוכנו של האירוע היה הקבלת פני הרבנים, אשר רובם ככולם משתייכים לתנועת ש"ס, נושאים בתפקידים במסגרת מוסדותיה או מזוהים איתה".

 

הוא ציין אז עוד בנוגע לאירוע בסוכות 2016 כי "האירוע הנדון אינו אירוע עירוני מבחינה מהותית המיועד לציבור החרדי והדתי בירושלים או לתושבי ירושלים הדתיים-המזרחיים, כי אם אירוע שמזוהה עם תנועת ש"ס או עמותת 'אל המעיין', אשר נערך למעשה על ידי גורם אחר ולא העירייה – וככזה - אין לתקצב אותו כאירוע עירוני".

 

עו"ד חביליו אמר "שוב ושוב השתמש ניר ברקת בכספי הארנונה שלנו - תושבי ירושלים לצרכים הפוליטיים שלו, שוב נאלמו ברקוביץ' ואחרים - בעודם מכהנים בעירייה - ורק אני פעלתי בעניין. כשאהיה ראש העיר - תהיה העירייה נקייה משחיתות ושימוש בלתי חוקי במשאביה ולא יהיה צורך לרוץ שוב ושוב לבית המשפט".

 

מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "בית המשפט קבע מבחינה תהליכית בלבד כי יש לפעול לשינוי דרך תקצוב האירוע בסוג האירועים שבעתירה. העירייה תפעל ואף פעלה בהתאם מבעוד מועד באירועים שהתקיימו לאחרונה ואף באירוע 'הקבלת פני רבו' של שנת 2018".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים