שתף קטע נבחר

ליברמן מציע תוכנית להקמת רציף ימי לעזה בקפריסין

שר הביטחון סיכם עקרונית על המהלך עם נשיא קפריסין בסוף השבוע. בתוך שלושה חודשים תוצג התוכנית להקמת הרציף הייעודי שיכלול פיקוח ישראלי. במקביל רוקמים האמריקנים חבילת סיוע, והתנאי יהיה: החזרת גופות החיילים ושחרור הישראלים שבידי חמאס

 

ניקוס אנסטסיאדיס אביגדור ליברמן (צילום: AP, אוהד צויגנברג)
נשיא קפריסין אנסטסיאדיס ושר הביטחון ליברמן(צילום: AP, אוהד צויגנברג)

שר הביטחון אביגדור ליברמן סיכם עם נשיא קפריסין ניקוס אנסטסיאדיס על תוכנית להקמת רציף ימי ייעודי לטובת עזה שיפעל על אדמת קפריסין בפיקוח ישראלי. כך דווח הערב (יום ב') לראשונה בחדשות 2.

 

לפי הדיווח, בתוך שבועיים יוקמו צוותי עבודה, ובתוך שלושה חודשים תוצג התוכנית להקמת הרציף הימי הייעודי שיכלול מנגנון פיקוח ישראלי על מנת שחמאס לא ינצל את הפתח הזה להברחת חומרי לחימה ואמצעי טרור.

ניסיון לשפר את המצב ההומניטרי בעזה (ארכיון) (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ניסיון לשפר את המצב ההומניטרי בעזה (ארכיון)(צילום: AFP)

במקביל ישראל תסייע לאמריקנים שמובילים את השיקום ההומניטרי בעזה ומתכוונים להזרים כסף גדול שעשוי לשפר באופן דרמטי את איכות החיים שם. חבילת ההטבות הזו תגיע עם תנאי: החזרת גופות החיילים ושחרור הישראלים שנמצאים בידי חמאס.

 

גורם ביטחוני בכיר אמר הערב כי "ברגע שכל הפרטים יהיו סגורים בבחינת 'נצור ודרוך' אנחנו נפנה באופן ישיר לציבור בעזה מעל ראשו של החמאס נשים את חבילת ההטבות על השולחן בגלוי ונבהיר להם - זה אפשרי, זה המחיר 'טייק איט או לייב איט'".

 

ישראל מנסה להעביר את הלחץ ממנה אל הנהגת חמאס שיצטרך להסביר לציבור שלו ולמדינות הערביות מדוע הוא זה שמונע את שיקום הרצועה.

 

מרתון של פגישות באזור

ביום שישי נפגש ראש הממשלה בנימין נתניהו בלשכתו בירושלים עם ג'ארד קושנר, היועץ הבכיר לנשיא ארה"ב דונלד טראמפ וחתנו, וכן עם השליח האמריקני למזרח התיכון ג'ייסון גרינבלט ושגריר ארה"ב בישראל דיוויד פרידמן. בתום הפגישה פרסמה לשכת ראש הממשלה כי "נתניהו הביע הערכה לנשיא טראמפ על תמיכתו בישראל והצוותים דנו בקידום התהליך המדיני, בהתפתחויות באזור ובמצב הביטחוני וההומניטארי ברצועת עזה".

 

אתמול פורסם ריאיון של קושנר בעיתון הפלסטיני "אל-קודס", שבו ציין יועצו של טראמפ כי הוא "מוכן לעבוד יחד עם הנשיא אבו מאזן, אם הוא רוצה". עם זאת, קושנר תקף את הנשיא הפלסטיני: "הוא אומר שהוא מחויב לשלום - ואין לי שום סיבה להאמין לו. אני מטיל בספק את הרצון או את היכולת שלו להשיג הסכם. המסרים שלו לא השתנו ב-25 השנים האחרונות, ובמהלך התקופה הזו לא הושג שלום".

 

פרט לישראל והרשות הפלסטינית, נועדו שליחיו של הנשיא האמריקני בסוף השבוע גם עם נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי, עם עבדאללה מלך ירדן, עם יורש העצר הסעודי הנסיך מוחמד בן סלמאן ועם מנהיגים נוספים באזור.

 

הראיון שהתפרסם אתמול התמקד בתוכנית השלום שאותה כינה טראמפ "עסקת המאה". קושנר, שהופקד על הובלת המאמצים, אמר כי הוא "לא מעוניין לדבר על פרטי התוכנית שעליה אנחנו עובדים" - אך מסר כי היא תהיה מוכנה "בקרוב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שחר לוי, משרד הביטחון
שר הביטחון אביגדור ליברמן
צילום: שחר לוי, משרד הביטחון
מומלצים