שתף קטע נבחר

 

רק חודש מאסר לסורי שתקף ישראלי בברלין

אדם ארמוש, ערבי-ישראלי, התחזה ליהודי חובש כיפה ויצא לבדוק אם אכן מסוכן ליהודים להסתובב ברחוב. זה נגמר בתקיפה של מהגר סורי - שנידון לחודש בלבד בכלא. הקהילה היהודית מגנה: "זו בדיחה"

גרמניה גזרה אתמול (ב') עונש מאסר של חודש בלבד על מהגר סורי שתקף ערבי-ישראלי, שהתחפש ליהודי חובש כיפה בברלין.

 

צילום: הפורום היהודי נגד אנטישמיות

צילום: הפורום היהודי נגד אנטישמיות

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מוסלמי תוקף יהודי בחגורה בברלין (צילום: הפורום היהודי נגד אנטישמיות)
התקיפה בברלין באפריל(צילום: הפורום היהודי נגד אנטישמיות)
בחודש אפריל סערה גרמניה מהתיעוד של הסורי בן ה-19 מצליף בחגורה באדם ארמוש בן ה-21. ארמוש וחבר יהודי ערכו ניסוי שנועד לבדוק אם אכן מסוכן ליהודים להסתובב ברחוב בגרמניה.

 

בעקבות התקיפה ארמוש אושפז בבית החולים, ובגרמניה נערכו הפגנות הזדהות עם הקהילה היהודית ונגד האנטישמיות. אתמול הרשיע בית המשפט בברלין את הצעיר הסורי בגרימת חבלה חמורה.

 

בית המשפט החליט ליישם חוק שבמסגרתו רשאית גרמניה לשפוט צעירים עד גיל 21 בכפוף לחוק הפלילי לנוער. דוברת בית המשפט ליסה יאני אמרה שהסיבה להחלטה היא שהמורשע סובל מהיעדר בגרות, ושבמסגרת החוק הפלילי לנוער מאסר של חודש הוא העונש המקסימלי. מכיוון שהסורי הוחזק במעצר כמעט חודשיים הוא שוחרר אתמול.

מצעד הכיפות בברלין (צילום: EPA)
"מצעד הכיפות" אחרי התקיפה(צילום: EPA)

צעדת הכיפות בברלין ()
  

במסגרת גזר הדין קבע בית המשפט שהמהגר הסורי יבקר בווילה בברלין שאירחה את ועידת ואנזה, שם החליטו הנאצים ב-1942 על הפתרון הסופי. "בית המשפט רוצה להבהיר שהגישה הזאת ליהודים לא מקובלת כאן", אמרה יאני.

 

יאני הוסיפה שהצעיר שנולד בסוריה, אך מגדיר את עצמו כפלסטיני, יקבל במשך שנה סיוע משירותי הרווחה - כולל עזרה במציאת דירה. הקהילה היהודית מן הסתם לא מרוצה מההחלטה. "זאת בדיחה מוחלטת", מסר זיגמונד קוניסברג, נציב הקהילה היהודית בברלין למאבק באנטישמיות. "כמה שבועות של מאסר, שהוא כבר ריצה, זה לא הולם. גם הוא צוחק".


פורסם לראשונה 25/06/2018 23:28

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הפורום היהודי נגד אנטישמיות
התקיפה בברלין באפריל
צילום: הפורום היהודי נגד אנטישמיות
מומלצים