ליברמן בפרסית לעם האיראני: "לאן הולך הכסף שלכם?"
על רקע המחאות בנוגע למצב הכלכלי שמחריף והולך ברפובליקה האיסלאמית, פנה שר הביטחון לעם האיראני: "למרות הקשיים הכלכליים - המשטר ממשיך להשקיע מיליארדים בסוריה, בחיזבאללה ובג'יהאד האיסלאמי"
שר הביטחון אביגדור ליברמן פנה היום (ג') לעם האיראני באמצעות פייסבוק, על רקע ההפגנות נגד השלטון ברפובליקה האיסלאמית, וכתב בפרסית: "לאן הולך הכסף שלכם? עד היום, למרות קשיים כלכליים מבית, ממשיך המשטר האיראני להשקיע מיליארדים בסוריה, בחיזבאללה, בגי'האד האיסלאמי, בחות'ים בתימן ובמיליציות השיעיות בעיראק.
"בשנת 2018 התחייבה איראן לשלם לכל הארגונים האלו 2.5 מיליארד דולר. עד היום השקיעה איראן בסוריה בלבד 14 מיליארד דולר".
"אפילו בחודש האחרון", המשיך ליברמן, "כשאתם נלחמים על הלחם שלכם ברחובות טהראן, קאסם סולימאני ניהל מספר פעולות, כולל מבצעים לוגיסטיים המיועדים לסוריה בעלות של 70 מיליון דולר". מוקדם יותר היום דווח כי על רקע גל המחאה הנדיר - אסרה איראן על ייבוא יותר מ-1,300 מוצרים, ומכינה את כלכלתה לחזרת הסנקציות האמריקנית.
אתמול פרצו באיראן עימותים ראשונים בין מפגינים לכוחות הביטחון מאז גל המחאה הענק בסוף 2017. מפגינים שזועמים על הצלילה בערך המטבע האיראני התעמתו עם שוטרים מחוץ לבניין הפרלמנט בטהרן. השוטרים הגיבו בירי גז מדמיע לעברם.
סרטונים שעלו לרשת תיעדו את העימותים מחוץ לפרלמנט. "הם תוקפים אותנו בגז מדמיע!", צעק אחד המפגינים. שעות לפני ההפגנה נערכה מחאה גדולה בבזאר הגדול של טהרן. לפי התקשורת האיראנית המחאה פרצה אחרי שהמטבע המקומי צנח לרמה של 90 אלף ריאל איראני מול הדולר.
המפגינים שמחו בשוק דרשו מהמוכרים לסגור את החנויות לאות מחאה. חלק נכנעו ללחצים. "פחדן!", קראו המפגינים לעבר מוכר נעליים שסירב לסגור את החנות. ברשתות החברתיות טוענים האיראנים שהמשטר, שלא מצליח לפתור את משבר הריאל, בפאניקה.
התקשורת הממלכתית לא מיהרה לדווח על ההפגנה בבזאר הגדול. פארס, סוכנות ידיעות "חצי-רשמית", דיווחה על המחאה מחוץ לפרלמנט ומסרה שמוכרי נעליים ביקשו מחברי הפרלמנט "לעצור את עליית המחירים". גם מחוץ לטהרן התקיימו הפגנות בימים האחרונים.
היחלשות המטבע האיראני פגעה בייבוא והייצוא וגרמה לעליית מחירים. כמו בתחילת השנה גם הפעם מה שמוציא את המפגינים לרחובות הוא המצב הכלכלי, אך עם הזמן לביקורת על המדיניות הכלכלית של המשטר מתווספת גם ביקורת על מדיניות החוץ. "תעזבו את סוריה, תעזבו את עזה ואת לבנון, תתעסקו באיראן", אמרו המפגינים בטהרן. כמו בתחילת השנה נשמעו בהפגנות קריאות "מוות לחמינאי".