הרמטכ"ל מגיב: "צה"ל במוכנות טובה למלחמה"
יממה לאחר דו"ח נציב קבילות החיילים, שהזהיר מכשלים מערכתיים שעלולים לבוא לידי ביטוי במוכנות למלחמה, אמר איזנקוט: "נעשתה קפיצת מדרגה משמעותית בהבטחת מוכנות צה"ל למלחמה"
נציב קבילות החיילים הזהיר מליקויים במוכנות למלחמה - והרמטכ"ל עונה לו ואומר כי "צה"ל מצוי ביכולת גבוהה ובמוכנות טובה". יממה לאחר פרסום הדו"ח השנתי האחרון של אלוף (במיל') יצחק בריק כנציב קבילות החיילים, שבו הצביע על ליקויים רבים, אמר היום הרמטכ"ל רא"ל גדי איזנקוט כי המוכנות "טובה".
"אני מבקר באימונים ורואה את הפעילות המבצעית שמוכיחה שצה"ל מצוי ביכולת גבוהה ובמוכנות טובה יחד עם החובה לאתר תורפות וליקויים ולפעול באופן נמרץ לתיקונם. אני גאה מאוד בשדרת הפיקוד - ישנם הישגים ראויים לציון הושגו", אמר איזנקוט בטקס הוקרה למערך המילואים בכנסת. "במסגרת תר"ש גדעון נעשתה קפיצת מדרגה משמעותית בהבטחת מוכנות צה"ל למלחמה. נבנה מודל שירות מתקדם המיישם את החלטת הממשלה על קיצור השירות, פיתוח המפקדים והנגדים ומיצוי ההון האנושי".
לדברי הרמטכ"ל, "אנו בעיצומה של תקופה ביטחונית מורכבת ורוויות אתגרים מצפון ומדרום ועלינו לזכור כי עוצמתו של צה"ל טמונה באנשים, ברוח, בציוד, במיומנות ובלכידות. נמשיך לפעול לחיזוקם במעשים שיבטאו את חשיבותם העליונה תוך הוקרה על המסירות והנאמנות של אנשי המילואים כנבחרת משרתת למדינת ישראל
איזנקוט ציין כי "בשנת 2017 אימוני כוחות המילואים וכשירותם גדלו באופן ניכר. השנה הכפלנו את היקף כוחות המילואים המשתתפים בתעסוקה מבצעית, כדי לאפשר לכוחות החוד של צה"ל להגדיל את היקף האימונים עד ל- 50% מזמנם. יחידות צה"ל ביבשה, באוויר ובים פועלות מסביב לשעון ונבחנות מידי יום בסיכול טרור ביהודה ושומרון, בהגנת גבולות המדינה בדרום ובצפון ובפעילות התקפית רציפה לסיכול יכולות מתקדמות ולהקטנת האיומים על המדינה".
אתמול הצביע בריק, שיסיים את תפקידו בחודשים הקרובים בתום כהונה בת עשור, על כשלים מערכתיים בצה"ל שעלולים לבוא לידי ביטוי ברמת המוכנות של הצבא במלחמה הבאה. מהמסמך שהציג בריק הצטיירה תמונה של פער מדאיג בין ההכרזות של צה"ל לבין ממצאי הדו"ח. מאחר שדו"חות מבקרי מערכת הביטחון מוסתרים מעיני הציבור, אמר בריק לנוכחים: "אם הייתי מקריא לכם מתוך הדו"חות הללו - הייתם נופלים מהרגליים".
"יש מסמכים שמגבים את טענותיי ולא רק אמירות ישירות מקצינים בכירים וקצינים בשטח", הבהיר בריק. "יש חוסר בקרה שוטף על תהליכים בצבא, בעיות משמעת ואי-מילוי פקודות. כך למשל, השקיעו שני מיליארד שקלים בימ"חים (יחידות מחסני חירום) אחרי מלחמת לבנון השנייה, אך הפרויקט ננטש".