המפכ"ל בריקוד אתיופי מסורתי: "נעשו אינספור טעויות"
אלשיך התייחס למשבר האמון בין העדה למשטרה ואמר כי יש לשקם את היחסים: "המשטרה עצמה נדרשה גם היא למסע". במקביל התקיים אירוע מחאה של בני העדה מול ביתו של שר הפנים דרעי בדרישה להעלות את בני הקהילה הנוספים
מפכ"ל המשטרה, רב-ניצב רוני אלשיך, השתתף אמש (ג') בריקוד אתיופי מסורתי - לאחר נאום שעסק במשבר האמון בין בני העדה למשטרה. לפני כן צעדו ברחובות ירושלים מאות משתתפים, רובם בני העדה, במטרה להעלות את המודעות למסע העלייה של יהודי אתיופיה והתלאות שעברו בדרך לישראל ולהגשמת חלומם הגדול להגיע לירושלים.
באירוע שחתם בהר הזיתים את צעדת "חולמים ירושלים", שהתקיימה ביוזמת בית ספר שדה כפר עציון, השתתף גם השר להגנת הסביבה, לירושלים ולמורשת זאב אלקין. בארגון הצעדה השתתפו גם עיר דוד, החברה למתנ"סים הארצית ומועצת בתי העלמין.
"המשטרה עצמה נדרשה גם היא למסע", אמר המפכ"ל לצועדים. "מסע שנועד לחזק את הקשר והאמון בינינו כמשטרה לביניכם, יוצאי קהילת אתיופיה. בשנת 2015 המשטרה הקימה צוות היגוי משותף לקהילה ולמשטרה והצוות בנה תוכנית סדורה לחיזוק האמון של הקהילה האתיופית בארגון ולתיקון כל הטעויות שנעשו בעבר מתוך חוסר הבנה וחוסר רגישות לקהילה. לצערי גם מול יהדות אתיופיה כמו מול יתר הגלות נעשו אינספור טעויות, שבראשן אולי הציפייה הישראלית לקליטה מוצלחת בתוך החברה, מבלי לתת כבוד ומקום למסורת המיוחדת של הקהילה".
המפכ"ל, שהשתתף בריקוד אתיופי מסורתי לצד הצועדים, התייחס בנאומו למשבר האמון שהגיע לשיאו במחאת יוצאי אתיופיה לפני כשלוש שנים - מחאה שהידרדרה לעימותים קשים בין מפגינים לשוטרים. המחאה הוצתה לאחר שפורסם תיעוד של שוטר שמכה את החייל ממוצא אתיופי דמאס פיקדה.
אלשיך התגאה בשיעור המשרתים הגבוה במשטרה מקרב בני העדה. "במשטרת ישראל משרתים כאלף שוטרים ושוטרות בני העדה האתיופית, במגוון תפקידים", אמר. "בשעה שהקהילה מהווה 1.7% מכלל האוכלוסייה, בני העדה האתיופית מהווים 2.6% מאוכלוסיית השוטרים, ואנו גאים בכך. במשטרה משרתים 60 קצינים בני הקהילה, שניים מהם כבר בדרגת סגן ניצב, 13 מהם עורכי דין המשרתים בתביעה המשטרתית ולאחרונה מונה רב משטרתי מקהילת יוצאי אתיופיה ועוד היד נטויה. זכיתי להכיר אישית את הבכירים שבהם ואני יודע שמדובר בשמנת של משטרת ישראל".
במקביל לצעדה, התקיים לא רחוק משם, מול ביתו של שר הפנים אריה דרעי ברחוב הקבלן בירושלים, אירוע מסוג שונה לגמרי, גם הוא של בני קהילת יוצאי אתיופיה, כשכ-150 מהם מחו, זה השבוע הרביעי ברציפות, על אי העלאת 8,000 הממתינים באדיס אבבה ובגונדר. המשתתפים החזיקו שלטים שעליהם נכתב "לא עוצרים עלייה בגלל צבע" וקראו בין היתר "דרעי די לגזענות".
המפגינים התייחסו גם לסערה סביב אפליית יוצאי אתיופיה ב"יקבי ברקן" בשל נימוקי כשרות ואמרו כי יש קשר ישיר בין הפרשה לבין העיכוב בהמשך העלייה מאתיופיה. בשלב מסוים המפגינים חסמו את הכביש ונוצרו עימותים בינם לבין כמה מתושבי השכונה, ששיאם בהשלכת ביצים מהבניינים הסמוכים לעברם. מארגני ההפגנה הודיעו כי החל מתחילת החודש הבא יתקיימו מחאות גם מול משרד ראש הממשלה.