שתף קטע נבחר
 

חולת הסרטן דחתה טיפולי כימותרפיה – "חיי ניצלו בזכות שמן קנאביס"

שלוש שנים אחרי שהחלימה מסרטן אלים בעמוד השדרה התבשרה סיון שמחלתה התפרצה מחדש. היא דחתה את הטיפול הקונבנציונאלי שהציעו הרופאים לטובת טיפול בשמן קנאביס רפואי. אחרי חודש ובניגוד לתחזית הרופאים חלה נסיגה משמעותית במחלה. "הרופאים היו בהלם. האונקולוגית שלי אמרה שמבחינתה שאמשיך את הטיפול בשמן"

במהלך שירותה הצבאי תקף את סיון מימוני (24) סרטן אגרסיבי מסוג יואינג סרקומה. הצעירה מתארת כי היא התלוננה במשך תקופה ארוכה על כאבים עזים בגב, אך בצבא התעלמו מתלונותיה, עד שבוקר אחד ניסתה לקום על רגליה והתמוטטה. "איבדתי תחושה בכל פלג הגוף התחתון שלי. פשוט קרסתי", היא מתארת.

 

סיון מימוני לכתבה בלבד (צילום: באדיבות המצולמת)
"התעלמו מהתלונות", סיון במהלך שירותה הצבאי(צילום: באדיבות המצולמת)

 

סיון הובהלה בדחיפות לבית חולים שם התגלה גידול סרטני רב מימדים בעמוד השדרה שלה. "עשיתי ניתוח דחוף להסרת הגידול שכלל קיבוע של עמוד השדרה והתחלתי טיפולים כימותרפיים והקרנות", היא מתארת.

 

עוד בנושא:

משרד הבריאות נגד האיש שמזקק לחולים שמן מקנאביס רפואי

הרופאים נתנו ליהודה שנה לחיות: "שמן קנאביס ריפא לי את הסרטן"

אידוי, אכילה או הסנפה: כל הדרכים לצרוך קנאביס רפואי

 

"הכימותרפיה פירקה לי את הגוף"

סיון עברה כעשרה חודשי טיפול בסרטן. אחריהם התבשרה כי גופה נקי מתאים סרטניים, אך הטיפולים הקשים מנשוא נתנו בה את אותותיהם. "ההקרנות והכימותרפיה גרמו לי לסבל בל יתואר", משתפת הצעירה, "אתה מפסיק להיות עצמך. אתה סוג של חי מת. התוצאות של הטיפולים היו מוצלחות, אבל מאוד מאוד סבלתי. הכימותרפיה פשוט פירקה לי את הגוף – הרגליים, הכתף, הצלעות, הכל כאב לי. גם נפשית הייתי מרוסקת. הכל היה מפחיד והמחשבות עוסקות הרבה במוות".

 

סיון מימוני לכתבה בלבד (צילום: באדיבות המצולמת)
"סבל שאני לא יכולה לתאר", סיון במהלך הטיפולים(צילום: באדיבות המצולמת)

 

אחרי שלוש שנים שבהם הייתה רגיעה במחלה, בחודש אוקטובר האחרון התפרץ שוב הסרטן בגופה של סיון, הפעם בתצורה גרורתית. "התחלתי לחוש כאבים חזקים בצלע. הבדיקות הראו שהמחלה חזרה. זו בשורה לא פשוטה בלשון המעטה. בפעם השנייה אתה לא חושב שאתה יכול לצאת מזה. אתה רואה מה קורה לחברים שלך בבית החולים וזה מפחיד. מה גם שהפעם המחלה התפרצה בכמה מקומות בגוף".

 

סיון מימוני לכתבה בלבד (צילום: באדיבות המצולמת)
"ידעתי שהגוף שלי לא יעמוד בזה"(צילום: באדיבות המצולמת)

 

סיון, שחשפה את סיפורה בפוסט בפייסבוק ובמגזין המקוון "קנאביס", מתארת כי היא ידעה שגופה לא יעמוד בטיפולים המייסרים פעם נוספת: "הייתי בטוחה שאם אעשה עוד פעם כימותרפיה אני פשוט לא אעמוד בזה. ידעתי שהטיפולים יהרגו אותי. הייתי בטוחה בזה".

 

"החלטה קשה מאוד להגיד לא לטיפולים"

"באותה תקופה התחלתי לשמוע יותר ויותר על הטיפול בסרטן בעזרת מיצוי שמן קנאביס בריכוז גבוה במיוחד הנקרא שמן RSO", מוסיפה הצעירה. "ידעתי שהטיפול הזה לא יוכל לעשות יותר נזק מהכימותרפיה, אבל זו לא החלטה קלה להגיד לא לטיפול הקונבנציונלי וללכת נגד המלצת הרופאים שטיפלו בי בפעם הראשונה ועזרו לי להחלים. זה היה מאוד מפחיד".

 

סיון מסבירה כי רופאיה הסכימו לדחות את התחלת מתן הטיפול בחודש, כדי לבחון את תוצאות הטיפול בשמן הקנאביס. "ישבתי עם האונקולוגים וכבר הייתה לי תוכנית טיפול. קראתי, ראיתי וחקרתי כל מה שרק אפשר על הטיפול בשמן קנאביס. מילדות מחנכים אותנו שאם אנחנו חולים אנחנו הולכים לרופא והוא נותן לנו תרופה. אני מרדתי בזה.

 

"במשפחה שלי מאוד תמכו בהחלטה הזו כי ההורים שלי ראו מה עשתה לי הכימותרפיה. בן הזוג שלי, לידור, היה בהתחלה נגד ההחלטה, אבל יחד קראנו וחקרנו כל מה שאפשר לדעת על הטיפול בשמן קנאביס וקיבלתי את ההחלטה ממקום מושכל, אבל זו בפירוש לא הייתה החלטה קלה".

 

סיון מימוני לכתבה בלבד (צילום: באדיבות המצולמת)
סיון אחרי הטיפול בשמן הקנאביס(צילום: באדיבות המצולמת)

 

"הרופאים היו בשוק"

התוצאות אחרי חודש של טיפול במינון הולך וגובר של שמן קנאביס הותירו את רופאיה של סיון המומים – בניגוד לכל התחזיות חלה נסיגה משמעותית בגידולים הסרטניים. "כיום קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה נמוכה מאוד בנגע ידוע בצלע משמאל. סביב נגע זה הייתה בבדיקה קודמת התעבות רקמתית אשר נסוגה מאוד בהשוואה לבדיקה הקודמת", נכתב בפענוח בדיקת ה-PET-CT שעברה סיון אחרי חודש של טיפול בשמן.

 

סיון מימוני לכתבה בלבד (צילום: באדיבות המצולמת)
"הרופאים ביקשו דוגמא מהשמן"

 

"סיון אובחנה עם מחלה גרורתית שלוש שנים לאחר שאובחנה כחולה בסרטן, שטופל בניתוח ולפי הפרוטוקול של הקרנות וכימותרפיה", מתארת הרופאה של הצעירה, "בדיקת ה-PET-CT הראתה קליטה בכמה נקודות בגוף. הצענו לה טיפול כמקובל. היא בחרה ללכת על טיפול בשמן ריק סימפסון. כעבור חודש ראינו שהנגעים קטנו וגם הקליטה ב-PET-CT קטנה, כלומר התאים הסרטניים פחות פעילים. בבדיקה העוקבת הייתה יציבות בממצאים. מבחינתנו המחלה יציבה".

 

היא מספרת: "הרופאים היו בשוק, זו הייתה תוצאה מאוד מאוד לא צפויה מבחינתם, במיוחד כשמדובר בסרטן מסוג כל כך אגרסיבי כמו שלי. גם אני הייתי מופתעת מהתוצאה. ציפיתי שהמחלה לכל היותר תיבלם, אבל הנסיגה שהראתה הבדיקה הייתה מאוד משמעותית.

 

"האונקולוגית שלי כמובן מאוד שמחה ואמרה שמבחינתה שאמשיך עם השמן ושכרגע אין צורך לדבר על הכימותרפיה. הרופאים גם ביקשו ממני דוגמה של השמן כדי להבין במה מדובר".

 

לדבריה, הפרוטוקול של הטיפול בשמן בעזרתם של ניר יופטרו, שמזקק בהתנדבות את השמן עבור חולים כמוני, ומירב שובבו הוא מאוד סדור. "אני צורכת כגרם שמן ביום. זהו שמן עם ריכוז מאוד מאוד גבוה של חומרים פעילים. הגוף חייב להתרגל לטיפול. השמן מסב תחושת עייפות מאוד גדולה וגורם לך לרצות לישון כל היום, אבל השינה היא מאוד עמוקה והיא זו מאפשרת את תהליך הריפוי".

 

מ-250 גר' קנאביס ל-50 גר'

כדי להפיק את השמן נדרשת סיון לקבל 250 גרם קנאביס בחודש. היא מתארת כי לאחרונה אסר משרד הבריאות על הרופא שהנפיק לה את הרישיון, ד"ר ג'וני גרינפלד, להמליץ למטופליו על רישיון במינון של יותר מ-50 גרם בחודש.

 

"מבחינתי אני בחיים בזכות שלושה אנשים – ניר, מירב וד"ר גרינפלד. לרישיון שלי נותרו עוד כמה חודשים ואני מאוד חוששת מה יקרה אחרי שהוא יפקע. המשמעות של רישיון ל-50 גרם בחודש הוא שלא אוכל לקבל את השמן. מבחינתי זה כמו שתגיד לחולה סרטן שמטופל בכימותרפיה שהוא לא יכול לקבל יותר את הטיפול. מבחינתי זה אותו דבר".

 

סיון מימוני לכתבה בלבד (צילום: באדיבות המצולמת)
"האונקולוגית אמרה שמבחינתה להמשיך עם השמן"(צילום: באדיבות המצולמת)

 

"אין עדויות מדעיות ליעילות הטיפול"

פרופסור ברוך ברנר, מנהל מרכז "דוידוף" לטיפול ולחקר הסרטן בבית החולים בילינסון, מבהיר כי אינו מכיר עדות מדעית ליעילות של שמן קנאביס לטיפול בסרטן. "עד היום לא נתקלתי באף מקרה חד-משמעי של ריפוי סרטן באמצעות שמן קנאביס. כל הדיווחים שאני מכיר הם של חולים שטופלו במקביל לטיפול בשמן קנאביס גם בטיפולים קונבנציונליים".

 

מנהל המרכז מתאר כי ליעילות של קנאביס רפואי בהקלה על הסימפטומים של הטיפול בסרטן יש עדויות מחקריות רבות, אך הוא מבהיר כי הוא אינו מכיר בספרות הרפואית מחקר שמוכיח את היעילות של שמן הקנאביס לריפוי הסרטן.

 

"אין לי דרך להוכיח כמובן שההטבה במצבו של החולה לא הייתה בזכות שמן הקנאביס, אך זה לא תפקידנו להוכיח זו, אלא זה תפקידו של מי שמציע את הטיפול", מבהיר פרופ' ברנר.

 

מעמותת הקנאביס הרפואי נמסר בתגובה להגבלת מינון הטיפול כי הם "רואים בחומרה חדירה בוטה זו של יחידת הקנאביס הרפואי (היק"ר) לתהליך קבלת ההחלטות ופגיעה בעצמאותו המקצועית של רופא. משמעות הוראת היק"ר הלכה למעשה היא לקיים דבר שלא נראה כמותו בעולם הרפואי: להוריד בבת אחת מינון של תרופה לכאלף חולי סרטן, מבלי שנבדק כל חולה לגופו והוחלט מה הטיפול הנדרש לצרכיו האינדיבידואליים.

 

"אם מחר היה מורה משרד הבריאות לכל הרופאים לחתוך בבת אחת את מינון האינסולין של כל חולה סוכרת בלי שום בדיקה פרטנית של החולה או סיבה רפואית, הארץ הייתה שותקת? העמותה תעניק סיוע לייעוץ לחולים שנפגעו מהתנהלות זו, ותוודא כי זכותם החוקית לקבלת טיפול רפואי נאות ולפי עצת רופא, ובלי התערבות מניעים הזרים לבריאותם, תשמר".

 

מדוברות משרד הבריאות נמסר כי "קיבלנו את פנייתה של סיון. בעת חידוש הרישיון על המטופלת לפנות לרופא אונקולוג לקבלת המלצה להגדלת המינון של שמן הקנאביס. עליה לצרף מכתב המנמק את המינון המבוקש".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות המצולמת
"החלטה קשה להגיד לא לטיפולים". סיון
צילום: באדיבות המצולמת
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים