שתף קטע נבחר

 

אלשיך: "להוציא מהמשטרה את מי שלא שולטים בעצמם"

המפכ"ל זומן לוועדת הפנים לדיון בחקירות נגד לובשי מדים שפעלו באלימות. לדבריו יש מי שצריכים לעמוד לדין, אבל "צריך לגבות מי שנקלע לסיטואציה מורכבת". שי ניצן: "נפתחו השנה 640 תיקים במח"ש - 400 נסגרו"

 

המפכ"ל אלשיך על חקירות אלימות שוטרים    (צילום: ערוץ הכנסת)

המפכ"ל אלשיך על חקירות אלימות שוטרים    (צילום: ערוץ הכנסת)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"עלינו לזהות מי שלא לא עומד ביכולת השליטה העצמית ואולי להוציא אותו מהמשטרה, אבל צריך לתת גיבוי לסיטואציות המורכבות שאליהם נקלעים השוטרים". כך אמר הבוקר (יום ד') המפכ"ל רוני אלשיך, שהגיע לוועדת הפנים של הכנסת לדיון ביחסים שבין המשטרה לבין המחלקה לחקירות שוטרים במשרד המשפטים (מח"ש).

 

הדיון נקבע על רקע כמה חקירות רגישות בנוגע לחשדות שלפיהם לובשי מדים הפעילו כוח החורג מסמכותם או פגעו בטוהר המידות. בין השאר מדובר בתלונה שלפיה שוטר הכה את מנכ"ל ארגון מוסאוא ג'עפר פרח, תיעוד של שוטר שסטר לחשוד בדרום ובחשד כלפי שוטר שהדליף לכאורה חומרי חקירה לראש עיריית חדרה צביקה גנלדמן, החשוד בפלילים.

 

"יש כמובן שוטרים שעשו משהו לא מקובל שצריכים לעמוד לדין", אמר רב-ניצב אלשיך. "אני מקבל תלונות ושואלים אותי למה המשטרה לא הייתה תקיפה או למה הופעל כוח יתר. צריכים להבין: אנחנו מדינה דמוקרטית ויש איזונים ובלמים. צריכים לפעול בחוכמה ולדעת מתי להפעיל כוח".

רוני אלשיך על העמדה לדין של שוטרים (צילום: ישי פורת)
המפכ"ל אלשיך, הבוקר בכנסת(צילום: ישי פורת)

הוא נתן דוגמה הנוגעת לשוטר יס"מ שתועד מכה נהג משאית בירושלים: "הוא לוחם דובדבן וכולנו אומרים עליו 'זעתר המולדת', 'מלח הארץ', והוא בסוף הוצא מהארגון. שוטרים עומדים תחת מבול של טיטולים, אבנים וקללות, ואנחנו דורשים שישלטו בעצמם".

 

אלשיך הסביר כיצד הם פועלים לבחון את התאמתו של שוטר לארגון בפן הערכי: "אנו רוצים לייצר שליטה על התנהגות השוטרים ואי ניצול לרעה של סמכות שוטרים. גם מחלקת משמעת מטפלת כשמדובר בחשד לעבירות משמעת. אנו גם מפעילים משאל תעסוקתי להתאמת השוטר בכניסתו לארגון ובצמתים ההתקדמות שלו בתפקידים. יש מבדק ממוחשב ובדיקה פוליגרף ממפקד תחנה ומעלה. זה מאפשר לנו לא רק לאתר חריגה, אלא להבין אם יש בעיות והיכן הן חונות".

 

פרקליט המדינה שי ניצן מסר לנוכחים נתונים: "640 תיקי חקירה באזהרה נפתחו השנה במח"ש, מתוכם כ-400 נסגרו מחוסר ראיות או חוסר אשמה או חוסר עניין לציבור. כ-250 הובילו להעמדה לדין פלילי או משמעתי".

 

ראש מח"ש הטרייה, קרן בר מנחם, הוסיפה: "תפקידי להאיר בפנס על תופעות בפני המפכ"ל. לא תמיד הדברים מבשילים לכתב אישום, לא הכול מתאים לכלים פליליים, אבל חשוב השיח. לכן אנחנו כותבים נוהל לשיתוף פעולה בינינו למשטרה. אנו עמלים לסיים את הכתיבה שהחלה לפני שנכנסתי לתפקיד. הנוהל מאגד כל מה שקשור למערכת היחסים עם כל הגורמים במשטרה, כולל מחלקת משמעת והדוברות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ישי פורת
המפכ"ל אלשיך, הבוקר בכנסת
צילום: ישי פורת
מומלצים