שלושה פלסטינים נפצעו מאש צה"ל מזרחית לרפיח
לפי צה"ל, "השלושה חיבלו בגדר וניסו לחדור לשטח הארץ מדרום רצועת עזה. הכוח הגיב בירי לעבר המחבלים וסיכל את החדירה". מוקדם יותר נורה נער פלסטיני בן 15, מצבו קשה. במקביל, הפלגים הפלסטיניים הודיעו כי "הפצצה תיענה בהפצצה"
שלושה פלסטינים נורו בידי צה"ל סמוך לגדר המערכת, מזרחית לרפיח. מצבם לא ברור. מצבם לא ברור. מצה"ל נמסר כי "כוח צה"ל זיהה שלושה מחבלים שחיבלו בגדר וניסו לחדור לשטח הארץ מדרום רצועת עזה. הכוח הגיב בירי לעבר המחבלים וסיכל את החדירה".
מוקדם יותר אושפז בבית החולים ברזילי באשקלון נער פלסטיני בן 15 מצפון הרצועה, לאחר שנורה כשניסה לחדור דרך הגדר. מצבו קשה.
במקביל, הודיע החמ"ל המשותף של כלל הזרועות הצבאיות בעזה על קבלת האחריות לירי הלילה (בין שלישי לרביעי) לעבר עוטף עזה בתגובה על תקיפת הרכב מוקדם יותר אמש. הפלגים הודיעו כי "הפצצה תיענה בהפצצה" וכי הם מוכנים לתגובה מיידית שתבוא על כל פעולה צבאית ישראלית.
בחוגים פלסטיניים המעורים בפרטים הטילו ספק באמינות ההודעה של הפלגים. מקורות פלסטיניים אמרו ל-ynet כי מי שעומד מאחורי הירי הלילה הוא חמאס בכסות של כלל הפלגים הפלסטיניים.
לדברי המקורות, הירי, בין אם היה של חמאס או ארגון קש שסר למרותו, נעשה באישור וידיעה מלאה של הנהגת הזרוע הצבאית של חמאס. המקורות ציינו כי המסר שהיה חשוב לפלגים בעזה להעביר הוא שכל תקיפה ישראלית תמשיך להיות מלווה בתגובה צבאית פלסטינית במסגרת שינוי המשוואה מול ישראל שמכתיב חמאס.
בשעות הלילה הפציץ צה"ל רכב ששייך לאחד ממפקדי השטח של הזרוע הצבאית של חמאס במחנה הפליטים נוסיראת שבמרכז רצועת עזה. זמן קצר לאחר האירוע נורו מטחים של 13 רקטות אל עוטף עזה. לפחות שלוש רקטות יורטו על ידי כיפת ברזל. לא דווח על נפגעים.
בהודעה שפורסמה לפנות בוקר אישר צה"ל כי תקף באמצעות כלי טיס וטנק "רכב ששייך לפעיל חמאס בחוליית שיגור של בלוני הנפץ והתבערה". עוד מסר צה"ל כי הותקפו שתי עמדות תצפית של הארגון בצפון רצועת עזה. בהודעת דובר צה"ל צוין כי "במקביל הוביל ארגון הטרור חמאס מתקפת ירי תלול מסלול לעבר שטח מדינת ישראל. חמאס יישא במחיר הטרור ואי היציבות".
במקביל למתיחות בדרום, נמשכים הניסיונות להקל על המצוקה ההומניטרית ברצועת עזה. השבוע נחשף כי שר הביטחון אביגדור ליברמן סיכם עם נשיא קפריסין ניקוס אנסטסיאדיס על תוכנית להקמת רציף ימי ייעודי לטובת עזה שיפעל על אדמת קפריסין בפיקוח ישראלי. במקביל ישראל מנסה לסייע לאמריקנים שמובילים את השיקום ההומניטרי בעזה ומתכוונים להזרים כסף גדול שעשוי לשפר באופן דרמטי את איכות החיים שם. התנאי לחבילת ההטבות הזו: החזרת גופות החיילים ושחרור הישראלים שנמצאים בידי חמאס.
נושא הסיוע לרצועת עזה עלה גם בשיחותיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו עם שליחיו של הנשיא האמריקני, ג'ארד קושנר וג'ייסון גרינבלט: "שוחחנו על תהליך מדיני, על סוגיות האזור וגם הייתה התמקדות מיוחדת במצב בעזה. אני חייב להגיד שהייתה כאן תמיכה מוחלטת בעמדות ובפעולות שלנו להבטיח את ביטחון מדינת ישראל ואזרחיה וכל יישובי עוטף עזה. דברים שנאמרו גם באופן פומבי על ידי נציגי הממשל האמריקני, וכאן עלתה השאלה כיצד ניתן לפתור את הבעיה ההומניטרית בעזה בלי לחזק את חמאס", אמר נתניהו.