איך רוקדים בפורטנייט?
מי שמשחק בפורטנייט מודע כמובן לנושא הריקודים המלהיבים שתופסים מקום נכבד במשחק הפופולרי. למה בעצם רוקדים? איפה עוד נוכל לראות את הריקודים הללו? ולאן כל זה הולך? אביתר כהן עושה סדר בנושא
השגעון החדש בתחום הגיימינג, פורטנייט, הפך כבר מזמן לתופעה גלובלית שאת סימניה רואים כמעט בכל תחום הטכנולוגיה. אחד הפיצ'רים היותר חביבים במשחק הזה ואחד מאלו שגורמים לו להיות כל כך פופולרי הן תנועות הריקוד שקיימות בו. לאחרונה אנו עדים יותר ויותר לריקודי פורטנייט בטלוויזיה, ברשת ואפילו ברחוב. אבל מדוע בכלל יש ריקודים במשחק מחשב ולמה הם כל כך ויראליים?
פורטנייט הוא קודם כל משחק חברתי שונה מאוד ממשחקי רשת אחרים בעיקר בגלל העיצוב שלו שהוא פחות ריאלסטי ונוטה יותר לכיוון "ארקיידי" או "קארטוני". עניין זה גם תורם למגבלת הגיל במשחק שעומד על 12 מכיוון שאין בו בכלל דם או אלימות קשה. יש במשחק הזה הרבה הומור, בעיקר בין השחקנים באותה קבוצה ואפילו עם היריבים. מכאן מגיעה למעשה תנועת הריקוד השפלה, אותו רוקד זה שמנצח את הקרב ומצליח להרוג את יריבו. אגב, לפי סוגי ריקוד ולפי הסקין (הלבוש של הדמות) שמולנו, ניתן לדעת את רמת המתחרה שעומד מולנו. (ניתן להעריך כי יש מקצוענים שמתחילים עם סקין הדיפולט ויש שחקנים חדשים שמשלמים עבור סקינים למרות שהם גרועים)
אז איך קובעים אילו סוגי ריקוד יהיו במשחק? הנושא הזה נחלק לשני סוגים. הראשון הוא כל מיני רפרנסים אייקונים מתוך סדרות, סרטים וקליפים כמו הריקוד של קרלטון מהסדרה "הנסיך המדליק מבל אייר", או קטע מתוך קליפ של סנופ דוג ואפילו מסרטו של קובריק "דוקטור סטריינג לאב".
הסוג השני שואב השראה מהרשת, שזה אומר בעיקר סרטונים ויראליים מיוטיוב או אינסטגרם שהרשימו את יוצרי פורטנייט עד כדי כך שהם החליטו להכניס אותם למשחק או לחילופין, יצירה של תחרויות ריקודים בהן יוצרי המשחק מבקשים מהשחקנים להעלות תנועת ריקוד מיוחדת משלהם, ובסוף התחרות יהיו מי שיזכו לריקוד משלהם במשחק.
ריקודים אלו הפכו לתופעת רשת וניתן לראות לפעמים אנשים ברחוב, בעיקר ילדים ובני נוער שרוקדים אחד עם השני ריקודי פורטנייט. נעשתה אפילו גרסת פורטנייט לשיר This is America של הזמר והשחקן Childish Gambino ואפילו שחקני כדורגל כמו אנטואן גריזמן חוגגים שערים עם תנועות ריקוד מתוך המשחק.
המפורסמים שמצטלמים עם התנועות הללו הם בין היתר אלו שהופכים את המשחק הזה למצליח כל כך.
כששחקן כדורגל כמו דלה אלי מטוטנהאם, משחק פורטנייט עם הארי קיין , שחקן נבחרת אנגליה, בשידור חי בצוותא עם נינג'ה (שחקן הפורטנייט הטוב בעולם) זה יוצר הייפ והופך לוויראלי, כשסטטיק מעלה לסטורי תמונה שלו אחרי ניצחון או כשערן זרחוביץ' מפרסם סרטון בו הוא ממליץ לאנשים לשחק פורטנייט וכשמערכון בארץ נהדרת מכניס ריקוד של פורטנייט זה תורם לוויראליות. וכפי שכולם כבר יודעים, אתה לא באמת ויראלי, כל עוד אתה לא מופיע בארץ נהדרת.