שתף קטע נבחר
 

חוקרים: הסיגר האדמדם בחלל הוא כוכב שביט

לפי החוקרים, כוכב השביט שאורכו כ-800 מטרים, פולט מעט גז ולכן הוא נחשב לכוכב שביט. עכשיו הוא עושה את דרכו אל מחוץ למערכת השמש שלנו

 

 

סיגר סלעי: הדמיית אומואמוה

סיגר סלעי: הדמיית אומואמוה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

העצם דמוי הסיגר האדמדם, שהגיע ממערכת שמש אחרת והתגלה בשנה שעברה, הוא כוכב שביט. כך עולה ממחקר חדש, שבדק האם "אומואמוה" הוא אסטרואיד או כוכב שביט.

 

חוקרים אמרו כי הם עקבו אחר מסלולו של "אומואמוה", שאורכו כ-800 מטרים ושנע במהירות עצומה של 315 אלף קמ"ש. ""אומואמוה", כך על-פי החוקרים, הגיע למערכת שלנו ממערכת אחרת.

 

לפי החוקרים, במאמר שפורסם בכתב העת Nature, "אומואמוה" סוטה מעט מהנתיב הצפוי שלו, ככל הנראה בשל פליטה קטנה מאוד של גז מהשטח שלו - דבר המעיד כי מדובר בכוכב שביט ולא באסטרואיד. למרות שהחוקרים טוענים כי מדובר בכוכב שביט, ל"אומואמוה" אין "זנב" כמו לכוכבי שביט אחרים.

 

אומואמוה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אומואמוה(צילום: AFP)

 

"לא ראינו זנב בכל התצפיות שערכנו", אמר האסטרונום מרקו מיצ'לי ממרכז התיאום SSA-NEO באיטליה, שעמד בראש החוקרים. "עם זאת, הניתוח שלנו מראה כי כמות הגז הנפלט שנדרש כדי לייצר את הכוח הנוסף שאנו רואים, היה קטן כל כך עד כדי כך שלא ניתן היה להבחין בו בתצפיות שלנו", הוסיף מיצ'לי, מהמרכז השייך לסוכנות החלל האירופית.

 

עוד טוענים החוקרים כי הכוח הנוסף מהווה רק 0.1% מהכוח שמופעל מהשמש על כוכב השביט.

המסלול של אומואמוה (צילום: youtube) (צילום: youtube)
המסלול של אומואמוה(צילום: youtube)

 

"אומואמוה", או בשמו המקורי A/2017 U1, זוהה לראשונה בחודש אוקטובר אשתקד על ידי חוקרים בהוואי. עתה עושה כוכב השביט את דרכו בחזרה אל מחוץ למערכת השמש שלנו, לאחר שהקיף את השמש.

 

אסטרונומים מעריכים כעת כי "אומואמוה" אינו עצם החלל היחיד שמבקר במערכת השמש שלנו והם צופים כי עצמים נוספים יגיעו גם כן למערכת השמש. "גילויו של 'אומאמואה' הוא הראשון בתחום והוא סיפק לנו הזדמנות ראשונה ללמוד על אובייקט שמגיע מכוכב אחר ומערכת כוכבי לכת אחרת", אמר מיצ'לי.  

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
הדמיה של החבר מכוכב אחר
צילום: AFP
מומלצים