אושרה בקריאה ראשונה ההצעה לפטור ממס להוצאות רה"מ
32 ח"כים תמכו ו-20 התנגדו להצעת החוק שקובעת כי יינתן פטור ממס לתשלומים שניתנים לראש הממשלה ואשר נוגעים למילוי תפקידו. יוזם החוק ח"כ זוהר: "ראש הממשלה בישראל צריך להרוויח שכר הוגן ולא משנה מי הוא"
כשברקע ביקורת נוקבת של האופוזיציה, אישרה הלילה (בין שני לשלישי) מליאת הכנסת בקריאה ראשונה את הצעת החוק לתיקון פקודת מס הכנסה, שמעניקה פטור ממס לתשלומים ושירותים הניתנים לראש הממשלה.
את ההצעה הגיש ח"כ מיקי זוהר (הליכוד) והיא קובעת כאמור כי תשלומים, שירותים וטובות הנאה אחרות הניתנים מאוצר המדינה לראש הממשלה או לראש הממשלה לשעבר או לשאיריו בקשר למילוי תפקידו כראש הממשלה, למעט משכורת וקצבה, יהיו פטורים ממס.
"פקודת מס הכנסה מעניקה פטור ממס לתשלומים, שירותים וטובות הנאה המשתלמים או הניתנים מאוצר המדינה לנשיא המדינה בקשר למילוי תפקידו כנשיא", נכתב בדברי ההסבר להצעת החוק. "מוצע לקבוע הוראת פטור דומה גם ביחס לתשלומים הניתנים לראש הממשלה בקשר למילוי תפקידו".
במהלך הדיון אמר ח"כ זוהר: "יש אדם אובייקטיבי, שלא מונע משנאה לראש הממשלה ומשפחתו, שיאמר לכם ששכר של 13 אלף שקל בחודש לראש הממשלה הגיוני? אין אדם כזה. אנשים שוכחים שאחרי ראש הממשלה הזה יבואו אחרים וגם הם לא יכולים להיות עם שכר כזה. היעלה על הדעת שהנשיא מקבל הטבה כזו וראש הממשלה לא? הצעת החוק משווה את התנאים ביניהם ומביאה שכר בריא והוגן לראש הממשלה. נסו לשים את הפופוליזם בצד, עסקו במהות והצביעו בעד החוק הזה. ראש הממשלה בישראל צריך להרוויח שכר הוגן ולא משנה מי הוא".
ח"כ יואל חסון (המחנה הציוני) תקף את ההצעה במהלך הדיון ואמר: "יש כאן חוקים חשובים לעם ישראל שעומדים בתור ומחכים להגיע למימוש, ואילו הצעת חוק שנוגעת לראש הממשלה עוברת בין לילה. זה יותר חשוב מהילדים שלנו? יותר חשוב מבעלי מוגבלויות? מהכלכלה? הכי חשוב לסדר הטבות לראש הממשלה. טוב שהבין חברי מיקי זוהר שראש הממשלה נתניהו לא יהיה ראש ממשלה לנצח, אבל אם הייתי הגון היית מתחיל בחוק הזה לאחר ראש הממשלה הנוכחי".
ח"כ מיקי רוזנטל (המחנה הציוני) הוסיף כי הוא בעד החוק באופן עקרוני ולא חושב שראש הממשלה צריך לשלם מסים על הוצאות הנגזרות מתפקידו אך הוסיף: "אבל יש ערבוביה שלמה בין ההוצאות הפרטיות של ראש הממשלה להוצאות ציבוריות. כסף ציבורי זה קודש קודשים ויש לשים חומה בצורה בין הוצאות ציבוריות שעלינו לממן, לבין הוצאות אישיות שלו".
32 חברי כנסת הצביעו בעד אישור הצעת החוק בקריאה ראשונה ו-20 התנגדו. לא היו נמנעים.