שתף קטע נבחר

3 מיליון שקל לבת 13 שצפתה באמה מתה

האם הגיעה לפני כחמש שנים לחדר המיון בבית החולים ברזילי באשקלון עם כאבים בחזה וקשיי נשימה. לאחר כמה ימי אשפוז במחלקה פנימית היא שוחררה לביתה עם הוראות טיפול ונפטרה כמה שעות אחר כך לעיני בתה שהייתה אז בת 8. עו"ד שייצגה את המשפחה: "אילו היה הצוות הרפואי פועל כפי שמצופה ממנו, הייתה המנוחה בחיים היום"

בתה בת ה-13 של אישה בת 38 שנפטרה שעות ספורות לאחר ששוחררה מבית החולים, תפוצה בכ-3 מיליון שקל. כך נקבע לאחרונה בהסכם פשרה בין פרקליטת האם המנוחה, עו"ד עדי וייס, לבין המדינה.

 

לפני כחמש שנים,האישה תושבת איזור הדרום שוחררה מבית חולים ברזילי באשקלון לאחר אשפוז של 10 ימים. כעבור שעות ספורות היא נפטרה בזרועות אמה, לעיני בתה הקטנה, שהייתה אז בת 8 בלבד.

 

על פי התביעה שהגישו בני המשפחה לבית המשפט המחוזי מרכז, האישה חשה כאבים בחזה וקשיי נשימה, ופונתה לחדר המיון בבית החולים ברזילי.

 

על פי הנטען בוצע לה צילום חזה ובדיקת א.ק.ג., שהצביעו באופן ברור על אוטם לבבי חמור. למרות זאת, על פי כתב התביעה לא בוצעה לאישה בדיקת הדם החיונית אשר הייתה יכולה להצביע על כך שהיא למעשה עברה התקף לב. בשל כך היא לא הוכנסה לניתוח צנתור אלא עברה לאשפוז במחלקה הפנימית, כשהצוות הרפואי סבר שיש לה מדלקת ריאות.

 

הצנתור לא נעשה בזמן. יכול היה להציל חיים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הצנתור לא נעשה בזמן. יכול היה להציל חיים(צילום: shutterstock)

 

בהמשך בוצעה בבית החולים בדיקת הדם הנדרשת, שלא הייתה תקינה והצביעה על אירוע לבבי ממנו סובלת האישה. גם תוצאות האקו לב הצביעו בבירור על פגיעה קשה בשריר הלב.

 

"על אף הממצאים הקליניים אשר הצביעו בבירור על נזק מתמשך לשריר הלב, הושארה המנוחה באשפוז במחלקה פנימית, עקב חוסר מקום במחלקת טיפול נמרץ נשימתי", נטען בכתב התביעה.

 

רק כעבור יומיים, לאחר הידרדרות במצבה, היא הועברה לטיפול נמרץ נשימתי ובוצע לה צנתור דחוף.

 

"הטיפול בחולה היה בניגוד להנחיות"

לאחר הצנתור אושפזה האישה למשך שמונה ימים נוספים במחלקת טיפול נמרץ לב, ושוחררה לביתה עם הנחיה לחופשת מחלה במשך חודש, מעקב רופא במסגרת קופת חולים, וביצוע בדיקות מעקב שונות.

 

היא נסעה לבית משפחתה וכעבור כמה שעות חשה שוב ברע והחלה לרעוד. היא הניחה את ראשה על ברכי אמה, כאשר בתה הקטנה נמצאת לידה, ועברה התקף לב נוסף. צוות מד"א שהוזעק למקום ניסה לבצע בה פעולות החייאה, שלא צלחו ואלו נאלצו לקבוע את מותה.

 

בחוות דעת של פרופסור מומחה למחלות לב שצורפה לתביעה, נקבע כי הטיפול בחולה היה בניגוד להנחיות איגוד הקרדיולוגים מזה שנים רבות, ובסטייה ברורה מהסטנדרט המקובל.

 

בין היתר קבע המומחה כי צוות חדר המיון פספס את האבחנה של אוטם חריף שהראתה בדיקת הא.ק.ג בקבלה לבית החולים ואף לא ביצע בדיקת דם הכרחית.

 

עוד טוען המומחה לשרשרת מחדלים חמורים שהתרחשו מאז הגיעה המנוחה לחדר המיון בבית החולים, וכי צנתור מיידי עם הגעתה, כפי שנדרש לאור מצבה, היה מונע הידרדרות בתפקוד הלב וצפוי היה שהמנוחה תיוותר בחיים ללא נזק משמעותי.

 

במסגרת הסכם הפשרה בין בית החולים למשפחתה של האישה נקבע שמדינת ישראל – הבעלים של בית החולים ברזילי, תשלם סכום פיצוי של כשלושה מיליון שקלים לילדה שנותרה יתומה מאמה.

 

"זהו מוות מיותר ומכעיס של אישה צעירה, שכל כולו נבע כתוצאה מרשלנות רפואית חמורה, אשר באה לידי ביטוי בזלזול חמור של הצוות הרפואי במצבה", אמרה עורכת הדין עדי וייס, שייצגה את הבת הקטינה. "אילו היה הצוות הרפואי פועל כפי שמצופה ממנו, הייתה המנוחה בחיים היום".

 

מה צריך לעשות במקרה של התקף לב?

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
התקף הלב לא זוהה בזמן
צילום: shutterstock
צילום: אריה שרוסטר
עו"ד עדי וייס
צילום: אריה שרוסטר
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים