שתף קטע נבחר

 

"אני נתקלת בפרצופים מופתעים כשאני מדברת על כדורגל"

דניאלה סמרי עדיין שומעת הערות על העיסוק שלה כמגישת חדשות ספורט, אבל סבורה שחל שיפור. "חלוצות כמו אופירה אסייג, מירי נבו ושרון פרי אכלו הרבה יותר מרורים", היא אומרת בריאיון ומדברת גם על פאנל משחקי המונדיאל שהיא מגישה ועל ההחלטה לשלב בו משתתפים כמו שלום מיכאלשווילי ומוקי

את הרגע הזה היא לא שוכחת. בתחילת דרכה בתפקיד מגישת ספורט, דניאלה סמרי הגיעה לריאיון עם מאמן כדורגל בליגת העל. "המאמן הזה, שאת שמו לא אציין, היה בתקופה קשה", היא מספרת בריאיון ל-ynet, "למרות זאת הקשיתי עליו, אבל עשיתי את זה בצורה נעימה עד כמה שאפשר. הוא התעצבן וצרח למצלמות 'מה הבאתם לי את הילדה הזאת עכשיו' ופוצץ את הריאיון. מצד אחד נורא נעלבתי, ומצד שני הבנתי שיש לי סיפור ביד. זה היה שיעור מצוין".

 

מאז סמרי בת ה-33 הספיקה להגיש את מהדורת חדשות הספורט ב-ONE, להגיש בערוץ 20 ולהנחות בתוכנית "חדשות הבידור". בשלוש השנים האחרונות היא מגישה בערוץ הספורט ובימים אלה היא גם מגישה תוכנית יומית באולפן המונדיאל של כאן 11, שזוכה לאחוזי צפייה גבוהים במיוחד.

 

דניאלה סמרי (באדיבות ערוץ הספורט)
אהבה והבנה בתחום. דניאלה סמרי(באדיבות ערוץ הספורט)
 

נשים בספורט הן כבר מזמן לא חריגות, את מרגישה את זה גם בשטח?

"הייתי רוצה שנגיע לשלב שבו זאת שאלה מיותרת בראיונות, אבל אם תמיד מרגישים צורך לשאול - אז כנראה שאנחנו עוד לא שם. ההערות קיימות עדיין. אולי זה לא הערות כמו ההפתעה של אנשים כשהם מבינים במה אני עוסקת".

 

תני דוגמה.

"אני נתקלת בפרצופים מופתעים כשאני מדברת על כדורגל ולא על המסביב שלו. למשל כשאני מבקרת שיטת משחק. כל נושא החריגות של נשים היה הרבה יותר מופרז לפני 12 שנה, כשהתחלתי. אנחנו בתהליך והשיפור הוא אדיר בעיניי, היה דור של חלוצות לפניי - מאופירה אסייג דרך מירי נבו ושרון פרי, ואני בטוחה שהן אכלו מרורים הרבה יותר מהדור שלי".

 

אילו הבדלים יש בין אז להיום?

"לפני 12 שנה היו הערות סקסיסטיות, שירים לא נעימים מהיציע וגם מאמנים שלא לקחו אותי ברצינות. היום חשוב לי שיידעו שאני אישה אבל אני לא רק זה. אני עושה את מה שאני עושה באהבה ומתוך הבנה בתחום". 

 

סמרי התחילה מלמטה. אחד התפקידים הראשונים שלה היה עוזרת עורך באתר ספורט. לאט לאט היא עשתה צעדים ראשונים מול המסך כשהחליפה את לירון ויצמן - שהגישה אז פינה באתר ובימים אלה מנחה את "האח הגדול".

 

יש קצת דמיון בין שתיכן. עברתן את כל השלבים, כלומר לא פרצתן ברגע כמו שקורה בעידן הריאליטי והאינסטגרם.

"ההשוואה ללירון מאוד מחמיאה, לירון היא בן אדם מדהים ומקצוענית וזה באמת כיף לראות מישהי שהתחילה מלמטה מצליחה כל כך. נכון, לא היינו בדור האינסטגרם. זה קצת עצוב כשאני חושבת על זה כי אנחנו רוצים לחיות בעולם שבו עבודה קשה משתלמת. אנחנו חיים במין תרבות אינסטנט ריאליטי, ובדור שלי זה עוד לא היה קיים, וטוב שכך. התחלתי בתפקיד שהוא סוג של הסנג'רית של המערכת ובאמת עברתי את כל שדרת התפקידים - מעוזרת מפיק ועוזרת עורך ועורכת ומגישת פינות ואחר כך מגישת תוכניות".

 

למה טוב שכך, את לא מעריכה אנשים שהתקדמו דרך האינסטגרם?

"להפך! בנות האינסטגרם זה העתיד - אני יכולה להצטער שזה לא בדור שלי, אם זה היה בדור שלי היינו עושים את הריאיון כשאני בת 25. כל פלטפורמה שבה את יכולה לגרום לאנשים לתת לך במה, היא מבורכת. אני חושבת שאישה שמרגישה עם עצמה בנוח ומעלה תמונות ביקיני לאינסטגרם, זה לא נוגד רצון לשוויון. אני לא רואה בזה זילות. אני לא עושה את זה כי אני לא כזאת. אתה צריך להיות נאמן למה שאתה, אם זה אתה וזורם לך - אז תעשה את זה.

 

"בשנות ה-90 היינו מתלבשות יפה ומסתובבות בקניון כדי שהסוכנים שהסתובבו ימצאו אותנו. זה היה האינסטגרם של הדור שלנו. מי שהחיידק הזה קיים בו צריך לממש את עצמו. גם תמונות באינסטגרם זה בסדר - כל עוד זה לא מגיע ממקום של לחץ".

 

האח הגדול לירון ויצמן ()
"השוואה מחמיאה". לירון ויצמן
 

כמי שעברה תפקידים רבים עד שהגיעה למסך הקטן, סמרי יודעת להעריך גם את האנשים שעובדים מאחורי הקלעים, ולדבריה הגישה הזו לא מובן מאליה באולפני טלוויזיה. "קורה לא מעט שטאלנטים צועקים על מפיקות או מתנהגים לא יפה. בסוף היום אנחנו האנשים על המסך קצת דיוות ולפעמים מתפלק. אבל אני לא מוכנה שידברו לא יפה לאנשים שעובדים קשה מאחורי הקלעים".

 

מה את עושה כשטאלנט מעליב את המפיק או המפיקה?

״אני אקח את עוזר ההפקה הצידה, ואגיד לו לא לקחת את זה אישית. זה קורה בעיקר לפני שידורים גדולים וכשמשדרים המון שעות".

 

סמרי מגישה כאמור באולפן המונדיאל של כאן, ומשתלבת בפאנל גברי במיוחד. "צריך לתת מילה טובה לכאן שהתעקשו על נשים באולפן המונדיאל. הם היו קשובים לדעת הקהל".

 

היו ביקורות על מגישים שהם לא אנשי ספורט, כמו מוקי ושלום מיכאלשווילי. 

"נכון ששלום מיכאלשווילי ומוקי לא עוסקים בספורט ביום יום, אבל הם אנשים שאוהבים ספורט ונושמים ספורט. ההגדרה שלהם היא לא מגישי ספורט, אז מה? זה לא נורא. להפך, הם מביאים ממד אחר. המונדיאל הוא חגיגה שמכוונת לא רק לאנשים שהם צופי ספורט מושבעים, גם אמא שלי צופה במונדיאל. דווקא כאן נכנסת החשיבות של ההנגשה לכל המעגלים באוכלוסייה - צריך לגעת בסוגים שונים של קהלים.

 

"התגובות השליליות מגיעות מאנשים שהם חולי ספורט ולהם זה קשה לעיכול, אבל כשאני מדברת עם חברים וחברות שנחשפים למונדיאל, הם נהנים. שלום מיכאלשווילי ומוקי מביאים איתם ערך מוסף".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות ערוץ הספורט
דניאלה סמרי
באדיבות ערוץ הספורט
לאתר ההטבות
מומלצים