שתף קטע נבחר

 

משפחתו של עדי אזר למכון לרפואה משפטית: "איפה האיברים של השופט שנרצח?"

14 שנים מאז הרצח שזעזע את המדינה, משפחתו של השופט עדי אזר ז"ל, שנורה למוות בחניית ביתו, עדיין מנסה לגלות אילו דגימות מגופו מוחזקות במכון לרפואה משפטית. משרד הבריאות: "הדגימות נשמרות על פי בקשת המשפחה"

 

עדי אזר ז
השופט המנוח אזר

 

14 שנים אחרי רצח השופט עדי אזר ז"ל, מתברר שהמכון לרפואה משפטית באבו כביר עדיין מחזיק איברים מגופו. משפחתו של אזר מנסה כבר תקופה ארוכה ללא הצלחה לקבל לידיה את ממצאי הנתיחה ובעיקר לגלות אילו איברים עדיין נשארו במכון ולא הובאו לקבורה.

המכון לרפואה משפטית. אילו איברים של השופט אזר נשארו במכון? (צילום: אסף ברזינגר לוגסי) (צילום: אסף ברזינגר לוגסי)
המכון לרפואה משפטית. אילו איברים של השופט אזר נשארו במכון?(צילום: אסף ברזינגר לוגסי)

בימים האחרונים שיגרו עורכי דינה של המשפחה, אפי נוה והילה בודיק-קוכמן ממשרד נוה-אטיאס-כהן מכתב למכון לרפואה משפטית, שבו הם מתריעים מפני נקיטת הליכים משפטיים. "התנהלותכם אך מחזקת את החשד בדבר התנהלות בלתי תקינה ובלתי ראויה", נאמר במכתב, "אין כל סיבה לקיר האטום שבו נתקלים מרשינו".

 

ד"ר עדי אזר (49), שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, נורה למוות ב-18 ביולי 2004, בכניסה לביתו ברחוב הצופים ברמת השרון. הוא נמצא פצוע במכוניתו לאחר שנורו לעברו כמה יריות. חובשי מד"א שהוזעקו לזירה ניסו לבצע בו החייאה, אך הוא מת מפצעיו.

 

בפברואר 2006 הרשיע בית המשפט המחוזי בירושלים את העבריינים יצחק זוזיאשווילי ורפי נחמני ברצח השופט אזר, ושלח אותם למאסר עולם ולעוד חמש שנות מאסר. "מדובר בפרשה שאין בה כדי לבייש תסריט אימים קולנועי", כתבו השופטים בהחלטתם.

 

הקמת פינת הנצחה לאזר ז"ל. "פרשה שלא מביישת תסריט אימים קולנועי" (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
הקמת פינת הנצחה לאזר ז"ל. "פרשה שלא מביישת תסריט אימים קולנועי"(צילום: מוטי קמחי)

אלא שכעת מתברר שהפרשה שטילטלה מדינה שלמה, עדיין רחוקה מסיום. לפני יותר משנה גילו בני משפחת אזר שחלק מאבריו של השופט עדיין נמצאים במכון לרפואה משפטית. במכתב רשמי שנשלח לאלמנתו של אזר נכתב שבמכון מוחזקות רקמות של השופט המנוח שעדיין לא נקברו.

 

בני המשפחה שכרו את שירותיהם של עורכי הדין נוה ובודיק-קוכמן ושיגרו מכתב למכון לרפואה משפטית, שבו ביקשו לקבל את כל המסמכים שמצויים אצלם, ובהם טופס נתיחת הגופה, קלטות של הניתוח שלאחר המוות, רישומיו של פרופסור יהודה היס שעמד אז בראש המכון, ופירוט של הדגימות, הרקמות והאיברים שנותרו במכון. בנוסף ביקשו עורכי הדין לקבל את הטופס שמאשר למכון להחזיק את חלקי הגוף שנים רבות כל כך.

 

למרות שחלפו 13 שנה מאז הרצח, השיב היועץ המשפטי של המכון: "החומרים אשר בתיק העבודה מהווים חומר ראיות פורנזי. לפיכך לשם מסירת החומר המבוקש נדרש אישור בכתב מאת הגורם החקירתי שהפנה את הבקשה לביצוע הנתיחה (ימ"ר תל אביב)".

עורכי הדין נוה ובודיק-קוכמן (צילום: עידן מילמן) (צילום: עידן מילמן)
עורכי הדין נוה ובודיק-קוכמן(צילום: עידן מילמן)

 

בעקבות זאת שיגרו בשבוע שעבר עורכי הדין מטעם המשפחה פנייה אחרונה לפני תביעה שבה טענו: "לא ייתכן ש-14 שנים מהמועד שבו נרצח השופט אזר ז"ל, בני המשפחה אינם מקבלים את הפרטים והמסמכים ומצויים בתחושה קשה, לפיה איברי גופו חוללו ורחמנא לצלן נמצאים בתוך צנצנת במשרדי המכון לרפואה משפטית, כפי שכבר למדנו ממקרי עבר ומנוהגו הפסול של פרופ’ היס. אין כל סיבה לקיר האטום שבו נתקלים מרשינו, ובוודאי לאחר שכל ההליך המשפטי הסתיים זה מכבר לפני זמן רב".

 

"מצער לראות שהתופעה המצמררת של ביזוי כבוד המת וחילול גופות התרחשה בקנה מידה כה נרחב ולא פסחה גם על שופטים ואישי ציבור", אמר אתמול עו"ד אפי נוה, שמייצג את משפחת אזר. "יש לקוות שהנוגעים בדבר יתעשתו, ייטלו אחריות ויביאו לסיום הפרשה, כשבדיוק החודש, באופן סמלי, ימלאו 14 שנים להירצחו של כבוד השופט אזר ז"ל".

 

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "עדיין לא קיבלנו את המכתב. הדגימות נשמרות במכון על פי בקשת המשפחה באמצעות עורכי דינה. נוכל להשיב בפירוט רב יותר לאחר שיגיע התיק מהארכיון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים