שתף קטע נבחר

"ביזיון שהמונדיאל נערך ברוסיה"

בן שמש, ממקימי קבוצת הכדורגל הלהט"בית ריינבול תל אביב, לא רואה את עצמו נוסע כאוהד כדורגל הומו לרוסיה וגם לא לטורניר הבא בקטאר. "תנאי סף לאירוח צריך להיות קבלה של כל סוגי האנשים, המגדרים והצבעים"

 

 כתב וידיאו: יפתח כרמלי, צלם: טל שחר, עורכת: דינה מחפוץ

 

אינפו הדרך לגמר מתוקן ()

 

"ההקמה של הקבוצה הייתה די קלישאתית", מספר בן שמש, אחד ממייסדי קבוצת הכדורגל הלהט"בית "ריינבול" תל אביב. "אני ורון, המייסד השני, חובבים גדולים של האירוויזיון, ככה הכרנו. באיזשהו יום הוא שאל אותי אם אני רוצה להקים קבוצת כדורגל, וככה הכל התחיל".

 


 

 

לאימון הראשון, שנערך לפני שש שנים, הגיעו רק ארבעה אנשים. מאז הספיקה הקבוצה לגדול כבר ליותר מ-30 חברים, ולהפוך לדלת פתוחה עבור כל מי שרוצה לשחק כדורגל באווירה מכילה ומקבלת. "מה שמייחד אותנו זה שאנחנו פתוחים לכולם, הן מעצם הנטייה המינית, המגדר, או רמת הכדורגל", מסביר רון כהן, אחד מהמייסדים. "יש לנו גם סטרייטים, דו מיניים, שיחקו איתנו גם טרנסים, מבחינת דתות יש לנו ערבים, יהודים נוצרים - אנחנו קבוצה שפתוחה להכל, כל עוד הבן אדם בא באהבה ובא לשחק כדורגל בכיף ולא ללכת מכות אחרי זה".

 

ריינבול תל אביב (צילום: טל שחר)
רון כהן. "באים לשחק כדורגל בכיף"(צילום: טל שחר)

 

אז איך הכל התחיל? ממש כמו הכדורגל עצמו - באנגליה. "גרתי בלונדון שנה, וחיפשתי לפני הטיסה: 'גיי פוטבול לונדון'. ככה גיליתי שיש ליגת כדורגל גאה ברחבי בריטניה והתאהבתי ברעיון", מסביר כהן, "אז דיברתי עם בן והחלטנו ביחד להקים קבוצה".

 

איך מוצאים עוד הומואים שרוצים לשחק כדורגל?

"ישבנו על הפייסבוק, אתרי היכרויות, אפליקציות...", מסביר שמש.

 


ריינבול תל אביב (צילום: טל שחר)
ריינבול תל אביב. יש מקום לכולם(צילום: טל שחר)

 

חיפשתם שחקני כדורגל בגריינדר?

"אני לא חושב שהיה כל כך גריינדר בזמנו. בכל זאת, 2012".

 

אבל החיבור בין כדורגל לקהילה הגאה, גם בשנת 2018, לא תמיד הולך חלק, בלשון המעטה. "הומו" הוא עדיין קללה נפוצה במגרשי הכדורגל, והמונדיאל מתקיים השנה ברוסיה – מדינה בעלת חוקים נוקשים נגד הקהילה הלהט"בית.


ריינבול תל אביב (צילום: טל שחר)
ריינבול תל אביב. ההשראה הגיעה מאנגליה(צילום: טל שחר)

 

"העובדה שהמונדיאל נערך ברוסיה היא ביזיון", טוען שמש. "אני חושב שתנאי סף למדינה שרוצה לארח את המונדיאל הוא קבלה של כל סוגי האנשים, המגדרים, הצבעים. אני לא חושב שרוסיה היא מדינה כזאת". בעוד 4 שנים יתקיים המונדיאל שוב במדינה להט"ופובית – קטאר. "כאוהד כדורגל, אני לא רואה את עצמי נוסע לא לרוסיה ולא לקטאר. אני ארגיש מאויים, במיוחד סביב מה שקרה עכשיו ברוסיה, כשזוג הומואים הותקף".

 

אבל האם בכל זאת יש תקווה? חברי הקבוצה משיבים באופטימיות זהירה. "בוודאות יש גייז בכדורגל, גם בקבוצות הכי גדולות בליגת העל. סטטיסטית זה חייב להיות נכון. מתישהו מישהו יעשה את הצעד הזה וייצא מהארון", אומר שי זליאט, אחד משחקני הקבוצה. "כמו שהיום להיות גיי בישראל זה לא מה שהיה לפני 20 שנה, ככה להיות שחקן כדורגל גיי בעתיד יהיה שונה ממה שזה היום".

 


ריינבול תל אביב (צילום: טל שחר)
"יש לנו חלק בשינוי". ריינבול(צילום: טל שחר)

 

"להפועל קטמון, קבוצה בליגה הלאומית, תמיד יש דגל גאווה ביציע. גם למכבי נתניה היה סמל הגאווה על החולצה שלהם באחד המשחקים האחרונים", אומר שמש. "אני לא חושב שאנחנו צריכים לזקוף את זה רק לזכות ריינבול, אבל אני חושב שיש לנו חלק בכל השינויים האלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: טל שחר
ריינבול תל אביב
צילום: טל שחר
מומלצים