שתף קטע נבחר

 

מאבק יוצאי אתיופיה להעלאת קרוביהם מחריף: "יתפרץ כמו הר געש"

פעילי המאבק להעלאת בני משפחותיהם של יוצאי אתיופיה מאיימים להחריף את המחאה נגד הממשלה ומנהיג בעדה הזהיר כי "אחינו באתיופיה עומדים לעשות צעדים קיצוניים". לוחם ב"צוק איתן" ששניים מאחיו נפטרו באתיופיה: "ראש הממשלה מונע ממני להיות עם אחיי. המשפחות מתגעגעות ובוכות"

 

 

מאבק יוצאי אתיופיה להעלאת בני משפחותיהם    (צילום: עמית הובר )

מאבק יוצאי אתיופיה להעלאת בני משפחותיהם    (צילום: עמית הובר )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"הפעילים שלנו הולכים לסגור את מדינת ישראל. זה יהיה כמו בהפגנה הגדולה לפני שלוש שנים, זה מבעבע ויתפרץ כמו הר געש" – כך איים היום (ד') ח"כ לשעבר אללי אדמסו באירוע החתימה על אמנה שדורשת מהממשלה לפעול בדחיפות להעלאת קהילת הממתינים באתיופיה. הרב מנחם ולדמן, שמכהן כרב בפועל של קהילות אתיופיה, הזהיר כי "האחים שלנו עומדים לעשות צעדים קיצוניים באתיופיה. חס וחלילה שלא נגיע לכך".

 

על האמנה חתמו, באירוע שנערך בבית ציוני אמריקה בתל אביב, מנהיגים רוחניים של העדה האתיופית, רבנים, ארגונים חברתיים ויוצאי אתיופיה שמצפים לאיחוד עם משפחותיהם. "על מדינת ישראל המחויבת לדאוג לכל יהודי בכל מקום בעולם, לדאוג הן ברמה המוסרית והן ברמה האנושית להעלות לאלתר את היהודים שנשארו באתיופיה", נכתב באמנה. "אנו ישראלים יוצאי אתיופיה תורמים את חלקנו למדינה כמו כל אזרח אחר ואנחנו חלק אינטגרלי מהחברה הישראלית".

 

מאבק יוצאי אתיופיה להעלאת בני משפחותיהם בבית ציוני אמריקה (צילום: עמית הובר)
"המשפחות בוכות כל יום בתקווה להעלאת קרוביהם". אירוע החתימה על האמנה(צילום: עמית הובר)

מאבק יוצאי אתיופיה להעלאת בני משפחותיהם בבית ציוני אמריקה (צילום: עמית הובר)
(צילום: עמית הובר)

אדמסו, לשעבר יועץ ראש הממשלה לענייני העדה האתיופית, שמכהן כיום כיו"ר האגודה הישראלית לקידום שוויון הזדמנויות ולשלמות המשפחה, הוסיף כי אם ממשלת ישראל לא תהיה מוכנה לקבל החלטה מיידית בנושא - תוגש עתירה לבג"ץ. "האחים שלנו הם יהודים לכל דבר", אמר. "לממשלה אין שום תירוץ לא להביא אותם. כל היהודים מהעולם מגיעים בתוכניות כמו 'תגלית' ומשכנעים אותם להישאר בישראל. אנחנו כבר פה, הילדים שלנו לבד שם והם רוצים להגיע", הוסיף.

 

המאבק להעלת שארית יהודי אתיופיה - כתבות נוספות:

דחיית ישיבות והיעדר מתווה: כך הממשלה מטרפדת העלאת שארית יהודי אתיופיה

בת 99, עם 80 נינים בישראל - לא יכולה לעלות לארץ

בני הפלשמורה באתיופיה לריבלין: עד מתי יפרידו בינינו לבין בני משפחתנו

 

אדמסו סיפר כי בני המשפחות שנותרו באתיופיה כבר עזבו את כפריהם כדי לעלות לישראל, וכעת לא יכולים לשוב לשם כי אדמותיהם נלקחו. "זו גזענות, אין שום מילה אחרת", אמר. "למה אנחנו שונים? בגלל צבע העור, בגלל שאנחנו שחורים? למה כל הזמן אנחנו בספק? רבנים גדולים כבר פסקו שהם יהודים לכל דבר, כולל הרב עובדיה יוסף".

 

מאבק יוצאי אתיופיה להעלאת בני משפחותיהם בבית ציוני אמריקה (צילום: עמית הובר)
(צילום: עמית הובר)

מאבק יוצאי אתיופיה להעלאת בני משפחותיהם בבית ציוני אמריקה (צילום: עמית הובר)
(צילום: עמית הובר)

הרב ולדמן סיפר כי "כ-3,000 איש נפטרו בשנות ההמתנה באתיופיה, רבים מהם ילדים. בתי הקברות מלאים עד אפס מקום". ולדמן הוסיף: "יהדות אתיופיה נאבקת כל השנים להיות חלק בלתי נפרד מעם ישראל. חשבנו שזה כבר מאחורינו. מי שהגיע לאדיס אבבה ולגונדר נבדק כבר פעמים רבות על ידי משרד הפנים. כולם מזרע ישראל, מצאצאי היהודים. אין שום ספק. הם חיים שם כיהודים - עם טלית ותפילין ושבת וחגים".

 

סורפל אלמו, ששירת כלוחם בצנחנים במבצע "צוק איתן", מחכה להעלאתם של שלושה מאחיו. שני אחים אחרים שלו נפטרו בעודם ממתינים באתיופיה. "לא ייתכן שהדור הצעיר של בני העדה משרת בסיירות בצה"ל, בצנחנים, בדובדבן, ושבזמן שאני וחברים שלי מסכנים את חיינו, ראש הממשלה מונע מאיתנו לראות את אחינו, ילדינו והורינו. ראש הממשלה מונע ממני להיות עם אחיי. מדובר עלי ועל משפחות נוספות שמתגעגעות מאוד, מייחלות ואף בוכות כל יום בתקווה שתתאפשר עליית קרובי המשפחה שלנו".

 

עו"ד פרופ' מיכאל קורינאלדי, שמסייע משפטית למאבק להעלאת הממתינים באתיופיה, אמר כי "מדינת ישראל מהיום הראשון לא נהגה כחוק כלפי יהודי אתיופיה והפלתה אותם לרעה. אני קורא לנתניהו - תהיה כמו בגין, שעלה לשלטון ואמר 'הביאו לי את יהודי אתיופיה'. ברוסיה נציגי הסוכנות היהודית מחפשים עולים. אם היה מדובר ביהודי רוסיה היו מביאים את כולם במכה אחת. אי אפשר להפלות בין אח לאח ובין דם לדם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית הובר
האירוע בבית ציוני אמריקה
צילום: עמית הובר
מומלצים