שתף קטע נבחר

 

פרס בראשית הוענק לשופטת היהודייה בבית המשפט העליון בארה"ב

השופטת רות ביידר גינזבורג קיבלה את פרס "קרן בראשית" למפעל חיים: "גדלתי וחונכתי להתגאות בהיותי יהודייה". נשיאת העליון חיות בירכה אותה: "כמי שחוותה בחייה קיפוח, אפליה ואי צדק היה בכך לתרום לעיצוב אישיותה המיוחדת"

פרס "קרן בראשית" למפעל חיים הוענק הערב (ד') במרכז רבין בתל אביב לשופטת בית המשפט העליון בארצות הברית רות ביידר גינזבורג. הפרס הוענק לה על ידי נשיא בית המשפט העליון לשעבר השופט אהרון ברק ובנוכחות נשיאת העליון הנוכחית אסתר חיות.

רות' ביידר גינסבורג (צילום: ערן לם, לנס הפקות)
מימין: דורית ביניש, אהרן ברק, כלת פרס מפעל חיים של קרן פרס בראשית - שופטת ביהמ"ש העליון האמריקאי רות ביידר גינזבורג, מייסד ויו"ר קרן פרס בראשית סטן פולובץ, אסתר חיות, מרים נאו(צילום: ערן לם, לנס הפקות)

רות' ביידר גינסבורג (צילום: ערן לם, לנס הפקות)
(צילום: ערן לם, לנס הפקות)

"אני שופטת, שגדלה וחונכה להתגאות בהיותה יהודייה. מאז ומעולם הדרישה לצדק, שלום, ונאורות, היו חלק מההיסטוריה היהודית ומורשתה", אמרה ביידר גינזבורג. "אני מקווה, שכל עוד המזל הטוב שלצידי יאפשר לי להמשיך ולכהן כשופטת בית המשפט העליון של ארה"ב, יהיו לי הכוח והאומץ להישאר איתנה בהשגת אותה מטרה".

 

השופטת ביידר גינזבורג מכהנת בבית המשפט העליון האמריקני משנת 1993. בין השנים 1980-1993 היא כיהנה כשופטת בית המשפט הפדרלי לערעורים במחוז קולומביה ועד למינויה לכס השיפוט היא ניהלה קרייה אקדמית מרשימה באוניברסיטאות המובילות ביותר בארצות הברית. היא נחשבת על ידי רבים כאחת השופטות היהודיות הבולטות והחשובות בעולם, זאת בזכות עבודתה המשפטית פורצת הדרך בתחום זכויות האזרח וזכויות הנשים.

 

בדברי הברכה שנשאה בטקס נשיאת העליון חיות היא ציינה כי השופטת ביידר גינזבורג היא התגלמותו של הפרס בשל אישיותה המיוחדת והישגיה המקצועיים יוצאי הדופן. הנשיאה חיות אמרה כי בעבר נהגה השופטת האמריקנית לספר שבשלב מוקדם של הקריירה המקצועית שלה ניצבו בפניה שלושה "מכשולים": היותה יהודייה, היותה אישה והיותה אם.

אסתר חיות (צילום: עמית שאבי)
חיות. "ביידר גינזבורג היא התגלמות הפרס"(צילום: עמית שאבי)

כך, בתחילת דרכה המקצועית היא התקשתה למצוא מקום עבודה בשל היותה מטופלת בתינוקת, למרות הישגיה האקדמיים וההמלצות שקיבלה. כשהצליחה למצוא מקום עבודה, קיבלה שכר נמוך מעמיתיה הגברים. כיהודייה, סיפרה, חוותה אנטישמיות והרגישה אאוטסיידרית. "למרות הכל, מסלול חייה מלמד כי היותה יהודייה, אישה ואם לא מנע ממנה להצטיין מבחינה מקצועית, להיפך", אמרה חיות. "כמי שחוותה בחייה קיפוח, אפליה ואי צדק היה בכך כדי לתרום לעיצוב אישיותה המיוחדת".

 

הנשיאה חיות הוספיה וציינה כי תפקידם של שופטים גדולים אינו מתמצה ביישוב סכסוכים - ניתנה להם הזדמנות לעשות מה שמכונה ביהדות "תיקון עולם", לעשות מה שניתן על מנת שהעולם שבו אנו חיים יהיה טוב יותר וצודק יותר.

 

היא הוסיפה כי השופטת ביידר גינזבורג מחויבת מאוד למטרה חשובה זו ואף התייחסה לכך בהזדמנויות קודמות באומרה כי "קיים קשר עתיק יומין בין צדק חברתי למסורת היהודית", וכי תיקון עולם הוא "החובה לשפר את העולם בקפידה ובהתמדה, ולעשות כל שביכולתנו כדי להפוך את הקהילות שלנו, את האומה שלנו ואת היקום שלנו לאנושיים, הוגנים וצודקים יותר".

 

"אני מאושר לקבל את פניה של השופטת רות ביידר גינזבורג בישראל", אמר סטן פולובץ, מייסד ויושב ראש קרן פרס בראשית. "לאורך ההיסטוריה, נשים יהודיות עמדו בחזית המאבק להשגת שוויון זכויות מגדרי. היום, הוענק פרס מפעל חיים לשופטת גינסבורג כנציגה מצטיינת של העם היהודי, וכמחווה לכל אותן נשים יהודיות שתרמו למאבק לטובת שוויון הזכויות לאורך השנים. השופטת גינזבורג היא חלוצה המעוררת השראה בדור הבא של מנהיגינו ומנהיגותינו, שיפעלו למען השגת עולם טוב יותר לילדות ונשים ברחבי העולם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים