שתף קטע נבחר

 

בדרך לשאנז אליזה: טור דה פראנס יוצא לדרך

"מונדיאל האופניים" ייצא לדרך בשבת עם כמה שינויים, כמו מספר רוכבים מצומצם ושופטי VAR לאור אירועי העבר. כריס פרום, שנוקה מהחשד לשימוש בסמים, ינסה לעשות עוד צעד לעבר הישג היסטורי: לזכות בשלושת המרוצים הגדולים באותה שנה

ליד חופיו הקסומים של האי נוארמוטייה שמבערב צרפת ייצא לדרך בשבת "מונדיאל האופניים", הטור דה פראנס, המרוץ הגדול והיוקרתי ביותר בעולם.

 


 

במשך כשלושה שבועות ידוושו 176 רוכבים מ-22 קבוצות שונות למרחק של 3,329 קילומטרים במטרה להגיע ראשונים ב-29 ביולי לשדרות השאנז אליזה, סמוך לשער הניצחון, וללבוש את החולצה הצהובה. המסלול השנה יכלול תשעה קטעי מישור, עשרה קטעי טיפוס, קטע נגד השעון קבוצתי ועוד אחד אישי. בין לבין יזכו הרוכבים ליומיים של מנוחה.

 

אינפו טור דה פראנס ()
מפת הטור דה פראנס

 

טור דה פראנס (צילום: AFP)
חופיו הקסומים של האי נוארמוטייה(צילום: AFP)

 

אחד הפייבוריטים לעשות זאת הוא כמובן כריס פרום, אלוף השנה שעברה, שזכה לפני חודש בג'ירו ד'איטליה. פרום עלה לכותרות השבוע, עוד לפני שעבר קילומטר אחד במרוץ, לאחר שדווח כי סולק מהטור בצרפת בעקבות החקירה שהייתה נגדו על שימוש בחומרים אסורים. בסופו של דבר הוא נוקה מאשמה וייקח חלק בטור.

 

פרום, שזכה בעבר ארבע פעמים בטורניר היוקרתי, כולל שלוש זכיות רצופות בין 2015 ל-2017 ואחת נוספת ב-2013, מחה לכל אורך הדרך נגד החשדות שפורסמו בנובמבר האחרון וטען לחפותו. כעת יוכל לנסות ולהשלים זכייה נוספת.

 

כריס פרום (צילום: AFP)
פרום. במוקד הסערה(צילום: AFP)

 

במידה שזה אכן יקרה הבריטי יליד קניה, המתחרה תחת קבוצת סקיי, ייכנס לקבוצה מצומצמת של רוכבים שזכו חמש פעמים באחד מהגארנד טורים, יחד עם ז'אק אנקטיל, ברנאר אינו ומיגל אינדוראין, שעשו זאת בטור דה פראנס ואדי מרקס שניצח חמש פעמים בג'ירו וחמש פעמים גם בטור דה פראנס. בנוסף פרום ינסה לעשות היסטוריה ולהיות הראשון שזוכה בכל שלושת המרוצים הגדוים באותה שנה - הטור דה פרנס, הוואלטה אספניה והג'ירו.

 

עוד מספר שמות גדולים ינסו ללכת עד הסוף ולזכות בטור. אחד מהם הוא נאירו קינטנה, מקבוצת מוביסטאר, זוכה העבר בג'ירו 2014 וה-וואלטה הספרדי ב-2016. ב-2013 הוא ניצח בקטע ה-20 וזכה בתואר מלך ההרים ובחולצה הלבנה של הרוכב הצעיר בדירוג הכללי.

 

קינטנה. ייתן פייט? (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
קינטנה. ייתן פייט?(צילום: רויטרס)

 

הקולומביאני בן ה-28 מיקד את כל העונה שלו אל עבר הטור דה פראנס, ובחר לוותר על השתתפות בג'ירו כדי לשמור על רגליים טריות. בשנה שעברה הוא סיים המקום ה-12 והמאכזב, הנמוך ביותר שלו בקריירה. קינטנה סיים פעמיים בקריירה במקום השני (אחרי פרום) ב-2013 ו-2015 ועם היכולת שלו בטיפוס והגב שיקבל מהקבוצה, הוא יקווה להיות השמיני בהיסטוריה שזוכה בכל שלוש הגראנד טורים.

 

שם נוסף שאולי כבר מוכר לחובבי הענף בארץ הוא אלוף הג'ירו לשנת 2017, טום דומולין ההולנדי מקבוצת סאנוב, שעשה היכרות עם כבישי ארצנו בג'ירו ואף זכה בקטע הראשון שהיה נגד השעון ברחובות ירושלים. דומולין בן ה-27 זכה בשני קטעים בטור לפני שנתיים ועם החוזקות שלו בקטעים המהירים, משטחים מחוספסים והקטעים נגד השעון, בשילוב השיפור שלו בהרים, הוא יכול לקרוא תיגר על פרום וקינטנה.

 

קטן יותר - מעניין יותר

כחלק מהסקת מסקנות מהשנה שעברה וריבוי התאונות, החליט איגוד הרכיבה העולמי להגביל את כמות המשתתפים. בשנה שעברה, לקחו חלק בטור 198 רוכבים והשנה, כפי שהיה אפשר לראות גם בג'ירו, הרשימה צומצמה ל-176 בלבד.

 

המהלך יביא את המרוץ להיות בטוח יותר, מאחר והכבישים יהיו פחות צפופים בחלקים הטכניים, אך סיבה נוספת ואולי העיקרית, היא להקטין את ההגמוניה של קבוצת סקיי, כשרוכב אחד פחות יכול למשוך את המתמודד המוביל של הקבוצה ובכך לתת הזדמנויות לקבוצות נוספות.

 

כריס פרום וקבוצת סקיי (צילום: רויטרס)
פרום וחבריו לקבוצה. המארגנים מנסים להקטין את הסיכוי שלהם לזכות(צילום: רויטרס)

 

גם לטור יש השנה VAR משלו. נכון, זה לא אותו VAR שמכירים מהמונדיאל, אבל בעקבות המקרה בשנה שעברה של פטר סאגאן בקטע הרביעי, שבו היה מעורב בתקרית בה נפלו מרק קאוונדיש, ג'ון דגנקולב ובן סוויפט, ושופטי המרוץ השעו אותו בעקבות רכיבה מסוכנת, הוחלט להכניס שופט טלוויזיה שיצפה במתרחש ויקבע אם רוכבים עוברים על החוקים.

 

צפו בקבוצת סייקלינג אקדמי    (צילום: עוז מועלם)

צפו בקבוצת סייקלינג אקדמי    (צילום: עוז מועלם)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים