הפתעה לבלשים: נחש זעמן מטבעות צד חרדון
בלשים מתחנת שפרעם שהיו בעיצומה של פעילות מבצעית באזור הצפון, הופתעו לגלות כי בקרבתם התפתח מצוד בין זעמן מטבעות שתפס חרדון מצוי וניסה במשך דקות ארוכות לגרור אותו לחריץ בקיר. "השתדלנו לשמור מרחק מהנחש ולא להתערב בטבע", מספר כפיר דדון, ראש צוות הבילוש
צוות הבילוש בתחנת שפרעם יצא לפעילות שגרתית בתחילת השבוע באזור הצפון. במהלך הפעילות, הבחין כפיר דדון, ראש צוות הבילוש בתחנה וצלם, באירוע חריג שהתרחש בסמוך לבלשים.
מגומחה באחד הקירות ביישוב, גילה דדון נחש זעמן מטבעות כשהוא אוחז בפיו בחרדון מצוי ומנסה למשוך אותו פנימה.
"הזעמן תפס את החרדון בחוזקה והשקיע מאמץ רב כדי לגרור אותו, אך החרדון נאחז חזק והקשה מאוד על הנחש. הזעמן ניסה לשפר את האחיזה שלו מספר פעמים והחרדון לא ויתר לו", מספר דדון ל-ynet.
"השתדלנו לא להתערב בטבע"
דדון שצילם במשך מספר שנים חיות בר בטבע המקומי, מציין כי חבריו לצוות זכו במהלך השנים להכיר ציפורים וזוחלים רבים. "אני משתדל לחנך לאהבת הטבע ולכבד את חיות הבר. במקרה הנוכחי, השתדלנו לשמור מרחק מהנחש ולא להתערב בטבע", הוא מפרט.
לזעמן המטבעות, השייך למשפחת הזעמניים ואינו נחשב לנחש ארסי, ישנם כתמים כהים בצורת מטבעות ומכאן גם מקור שמו. הדמיון לנחש הצפע המצוי הארסי, בעל מעויינים על גבו, מסייע לזעמן מפני טורפים פוטנציאליים בטבע, אך בקרב המפגשים עם בני האדם, לרוב הוא מזוהה בשוגג כנחש ארסי וסובל מפגיעות קטלניות. זעמן המטבעות מגיע לאורך של כמטר ו-20 ס"מ, ניזון ממכרסמים, ציפורים וזוחלים קטנים.
החרדון המצוי, כיאה לשמו, נפוץ ממרכז הנגב וצפונה עד לגבול לבנון. החרדונים הם בעלי טפרים חדים המאפשרים להם לטפס בזריזות על קירות אבנים ועצים, בחיפוש אחר טרף כדוגמת חרקים וזוחלים קטנים ומקומות מסתור.
לדברי דדון, החרדון נאבק במשך כ-20 דקות עם הזעמן ולפני שצוות הבילוש נאלץ להמשיך בתפקידו ולעזוב את המקום. "דווקא באותו היום, לא הייתי עם מצלמה ותיעדתי את האירוע עם הטלפון הסלולרי. במשך שנים צילמתי הרבה חיות בטבע וזו הפעם הראשונה שאני נתקל באירוע של נחש מנסה לטרוף חרדון", הוא מסכם ומגלה כי לא ידוע מה עלה בגורל החרדון.