עוד שנה של איחורים: אל על ונתב"ג במקומות האחרונים
סיכום חודשי של נתוני FlightStats העוקבת אחר ביצועי חברות ונמלי התעופה חושף כי אל על אומנם כבר לא נמצאת במקום האחרון ברשימה – אבל לא רחוקה ממנו. גם נמל התעופה בן גוריון הגיע למקום לא מזהיר בדירוג
פחות גאווה ישראלית: 44 חברות תעופה נבדקות מדי שנה ומדי חודש ב-Flight Stats, חברה הנחשבת למובילה בעולם בתחום איסוף ועיבוד נתוני זמן אמת של חברות התעופה ברחבי העולם.
סיכום חודש יוני מעלה מצב עגום בהקשר הישראלי: אל על במקום ה-36 ברשימה. במילים אחרות, כמעט 38% מטיסותיה הגיעו באיחור. יצוין כי נחיתה באיחור של עד 15 דקות מהזמן המתוכנן נחשבת לנחיתה בזמן.
למקום הראשון באותו דו"ח הגיעה חברת התעופה האמריקנית דלתא עם דיוק מבצעי גבוה: 85.94% מטיסותיה הגיעו ליעד בזמן. אחריה תפסה את המקום השני והמכובד ג'פאן איירליינס (JAL), החברה השנייה בגודלה ביפן, שאף עקפה את אחותה היפנית הגדולה אול ניפון איירווייז (ANA), חברת התעופה הגדולה ביותר ביפן, שהגיעה רק למקום השלישי עם דיוק מבצעי של 83.82%.
הדו"ח של Flight Stats הוא עולמי אך מחולק גם לפי אזורים. באירופה החברה שהגיעה למקום הראשון היא איבריה הספרדית, ש-89.54% מטיסותיה שהגיעו בזמן ליעדן.
יש לציין כי אין חדש תחת השמש שלנו: גם בחודש ינואר 2017 הוצג דו"ח החברה ובו אל על הגיעה למקום האחרון בדיוק מבצעי בטיסות. החברה הישראלית סיימה את שנת 2016 במקום האחרון לאחר שרק 45.4% מטיסותיה נחתו ביעד בזמן. במחצית הראשונה של 2017 אל על הציגה שיפור מסוים וניצבה במקום 33 מתוך 41 חברות תעופה גלובליות.
"החודש מוקמנו במיקום ה-34. זה לא המקום שבו אנחנו רוצים וצריכים להיות", כתב מנכ"ל אל על גונן אוסישקין במכתב לעובדי החברה בחודש מאי האחרון.
חברת התעופה הגדולה בישראל אינה לבדה לצערנו. גם נמל התעופה בן גוריון במצב לא מזהיר, עם מיקום נמוך מאוד ברשימה. נמל התעופה הישראלי הגיע למקום ה-334 מתוך 390 נמלים שהדיוק המבצעי שלהם נבדק - כ-36% מהטיסות מנתב"ג הגיעו באיחור ליעדן.