שתף קטע נבחר

 

האטרקציה של האוהדים הלטינים: הבונקר של סטלין

עשרות תיירים מאמריקה הלטינית הגיעו עם הסומבררו ודגלי אורוגוואי וקולומביה למקום המסתור של שליט ברה"מ בזמן מלחמת העולם השנייה. הבונקר, שנשמר בסודיות במשך יותר מ-50 שנה, הימם את התיירים: "פשוט מרתק להיחשף להיסטוריה הסובייטית"

 

 

האוהדים הלטינים בבונקר של סטלין    (צילום: רויטרס)

האוהדים הלטינים בבונקר של סטלין    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

האטרקציה של האוהדים הלטינים בסמרה: הבונקר הסודי של סטלין. עשרות אוהדים מרחבי העולם מצטופפים בשבוע האחרון מחוץ לאתר הסודי שנמצא יותר מ-37 מטרים מתחת לאדמה בעיר סמרה שברוסיה.

 

בבונקר של סטלין (צילום: רויטרס)
האטרקציה החדשה של התיירים. בשלט: "הבונקר של סטלין"(צילום: רויטרס)

במשך יותר מ-50 שנים הבונקר שמסוגל להכיל כ-100 בני אדם נשמר בסודיות מוחלטת, ומרבית האנשים לא יכלו להעלות על הדעת שמתחת לאחד הבתים הגנריים בעיר נמצא מסתור תת-קרקעי שעומקו משתווה לבניין בן 12 קומות.

 

בבונקר של סטלין (צילום: רויטרס)
בניין תמים מבחוץ עם בונקר סודי מתחתיו(צילום: רויטרס)

בבונקר של סטלין (צילום: רויטרס)
יותר מ-300 מדרגות מובילות אל מקום המסתור(צילום: רויטרס)

בבונקר של סטלין (צילום: רויטרס)
בתוך הבונקר של סטלין(צילום: רויטרס)

אוהדים מקסיקנים חבושים בסומבררו המסורתי, יחד עם אוהדים מקולומביה ואורוגוואי שהתלבשו במדי הנבחרת ונשאו את דגלי ארצותיהם הגיעו לאחת העדויות מהתקופה הסובייטית שלא התגלתה במשך כ-50 שנים.

 

"זה פשוט מדהים לראות כל כך הרבה לטינים כאן", אמרה אדלי מורטרה ממקסיקו. "המורשת הסובייטית ממש זרה לנו, זה פשוט מרתק להיחשף לחלק הזה בהיסטוריה".

 

בן זוגה אדגרד רמירז בקושי הספיק לצאת מהבונקר, והתושבים המקומיים שעברו במקום ניגשו בהמוניהם לבקש ממנו תמונה עם הסומבררו הרקום שהחזיק בידו. "זאת חוויה נהדרת עבורי", אמר רמירז לסוכנות הידיעות AP.

 

בבונקר של סטלין (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

מדי הצבא האדום (צילום: רויטרס)
מדי הצבא האדום למעוניינים להצטלם בתמורה לתשלום. על הגלויה משמאל: "נמחץ את האויב"(צילום: רויטרס)

מחוץ לבונקר של סטלין (צילום: AP)
מתיידדים עם הרוסים - ומצטלמים עם הכובעים המסורתיים של שתי המדינות(צילום: AP)

בבונקר של סטלין (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

"גם ככה תכננו לגלות את הערים הרוסיות בזמן שהנבחרת לא משחקת כי אף פעם לא באמת נחשפנו להיסטוריה המקומית. זה הבונקר הגדול והעמוק ביותר בעולם, אפילו יותר מאלה של היטלר וצ'רצ'יל", הוסיף רמירז. התושבים המקומיים שגילו את העניין הרב של התיירים בבונקר, מיהרו להציב דוכן עם מדים מעוטרים של הצבא האדום והציעו לממתינים להצטלם איתם בתמורה לתשלום.

 

במורד יותר מ-300 מדרגות מתחת לאדמה מחכה לתיירים הסקרנים דיוקן של מנהיג המעצמה הסובייטית מ-1924 ועד למותו ב-1953. על אף הניסיון לברוח מהטמפרטורות הגבוהות בחוץ - בין הקירות הירקרקים והדלתות הכבדות מידות החום עלו אף יותר. התיירים זכו לצפות בחדר המנוחה של השליט הסובייטי שמקושט בתקרה ורדרדה ומיטה עם מצעי פשתן.

 

בבונקר של סטלין (צילום: רויטרס)
עומק הבונקר משתווה לכ-12 קומות (צילום: רויטרס)

בבונקר של סטלין (צילום: רויטרס)
המיטה של סטלין. מצעי פשתן ותקרה ורדרדה(צילום: רויטרס)

בבונקר של סטלין (צילום: רויטרס)
טלפון החוגה של סטלין(צילום: רויטרס)

בבונקר של סטלין (צילום: רויטרס)
חדר הישיבות של הצמרת הביטחונית של ברית המועצות(צילום: רויטרס)

במשרדו האישי מוצב שולחן עץ כהה עם מנורה ירוקה וטלפון חוגה אדום עם סימני חלודה קלים, ובחדר הישיבות שהיה שמור לצמרת הביטחונית הקירות מעוטרים בתמונותיהם של אבות הקומוניזם קרל מרקס, פרידריך אנגלס ומייסד ברית המועצות ולדימיר לנין.

 

"התרשמתי עמוקות מהמבנה של הבונקר", סיפר דניאל אסטסיאנו מאורוגוואי שירד למעמקי האדמה עם חולצת הנבחרת התכולה. "דלתות הפלדה השמורות והקשתות בתוך הבונקר מזכירות לי את הרכבת התחתית ברוסיה. העובדה שהצליחו לבנות את הבונקר בצורה כל כך עמידה ומודרנית היא לא פחות ממדהימה".

 

הבונקר של הרודן יוסף סטלין בסמרה נבנה בשנת 1942 כשעוד כונתה קויבישב. העיר נחשבה לאחת הנקודות האסטרטגיות ביותר במלחמת העולם השנייה בשל מרחקה מהחזית וקרבתה לנהר הוולגה ששימש כנתיב מילוט. משרדים ממשלתיים רבים הועברו ממוסקבה לסמרה מחשש לפלישה הגרמנית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
12 קומות מתחת לאדמה
צילום: רויטרס
מומלצים