שתף קטע נבחר

"סין ניסתה לגייס מרגלים מהפרלמנט הגרמני"

על רקע הלחצים שמופעלים על אירופה כדי להתאחד נגד טראמפ - בגרמניה דווח כי המודיעין הסיני ניסה לגייס חבר פרלמנט, והצליח לפתות יועץ למחוקק אחר. במקביל: לראשונה, אזרח ארה"ב שחזר מסין דיווח על פגיעה בשמיעה כמו של עובדי השגרירות שפונתה

סוכנויות הביון של סין ניסו לגייס חבר פרלמנט מהמפלגה השמרנית בגרמניה לצורכי ריגול. העיתון "זידדויטשה צייטונג" דיווח הלילה (ו') כי הבולשת הגרמנית פנתה לחבר הפרלמנט והזהירה אותו שלא יבקר בסין מחשש שהממשל ינסה לגייס אותו לשירותיו.

 

על פי הדיווח, הסינים יצרו עם המחוקק בכמה הזדמנויות שונות לפני כשנתיים והציעו לו כסף בתמורה למידע הפנימי שברשותו. במקרה נוסף, יועץ של חבר פלמנט אחר שביקר בסין קיבל 10,000 אירו בתמורה למידע שהעביר לאחר שנסחט. על פי ההערכות של סוכנות הביון הגרמנית, סין מפעילה יותר ממיליון סוכנים ומרגלים עבורה.

 

מנסה לגייס סוכנים? נשיא סין שי ג'ינפינג והקנצלרית אנגלה מרקל (צילום: AP) (צילום: AP)
מנסה לגייס סוכנים? נשיא סין שי ג'ינפינג והקנצלרית אנגלה מרקל(צילום: AP)

הדיווח פורסם על רקע הלחצים שבייג'ינג מפעילה על האיחוד האירופי לטובת גיבוש עמדה משותפת נגד נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ ומדיניותו הכלכלית. על פי הדיווח, בייג'ינג הציעה לאירופים הטבות נוספות בסחר בין המדינות בשל הטלת המכסים הנוספים בארה"ב שנכנסו היום לתוקף.

 

על אף החשש באיחוד האירופי מהמכסים בארה"ב, ההנהגה אינה מעוניינת לפגוע בקשרים ההיסטורים עם ארצות הברית ודחתה את ההצעה הסינית. בנוסף, גורמים באיחוד פועלים בתקופה האחרונה נגד ההשתלטות הסינית על חברות אירופיות. ראש הבולשת האנס-גאורג מאסן אף הזהיר מפני השקעות סיניות בטכנולוגיה הגרמנית מחשש לפגיעה בכלכלה המקומית.

 

לדברי הבולשת, המודיעין הסיני מפעיל פרופילים מזויפים ברשתות החברתיות כדי לאסוף מידע על בכירים במשק הגרמני ועל פוליטיקאים מקומיים.

 

לראשונה: אזרח פרטי ששהה בסין מתלונן על פגיעה בשמיעה

מחלקת המדינה האמריקנית הודיעה אתמול כי אזרח ארצות הברית שחזר לאחרונה מביקור בסין דיווח על תסמינים זהים לאלה שלעובדי השגרירויות בסין ובקובה שהתלוננו על פגיעה בשמיעתם.

 

מדובר במקרה הראשון שאזרח שאינו מחזיק בתפקיד רשמי בסין מתלונן על פגיעה בשמיעה לאחר ביקור בסין. האמריקני מצטרף לתשעה עשר אזרחים נוספים שדיווחו על תחושות דומות לאחר ביקור בקובה.

 

לא פחות מעשרים וחמישה עובדי שגרירויות בהוואנה ובגואנג'זו נשלחו בחזרה לביתם לאחר שדיווחו על תסמינים של נזק מוחי. העובדים תיארו שמיעת "רעשים מוזרים", סחרחורות, כאבי ראש ובעיות שינה וראייה.

 

הרשויות בקובה הכחישו כל קשר לתסמינים החשודים של עובדי השגרירות האמריקנית. הסינים מסרו כי בתום חקירת המקרה הוחלט כי אין כל רמז שיכול להצביע על הסיבה למחלתם המוזרה של עובדי השגרירות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים