שתף קטע נבחר

 

היחידים שיוכלו להצביע שבוע לפני הבחירות המקומיות

בבחירות בעוד 3 חודשים יוכלו לראשונה בעלי תפקידים כמנהלים, סגנים ומזכירי ועדות קלפי להצביע בימים שלפני הבחירות. וגם: כמה חברי מועצה בעיר שלכם?

 

ארכיון (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
ארכיון(צילום: אבי רוקח)

לראשונה בבחירות לרשויות המקומיות, בעלי תפקידים יוכלו להצביע כבר במהלך השבוע שלפני יום הבחירות, שייערכו ב-30 באוקטובר השנה. מדובר בכ-15,500 עובדים שמשמשים כמנהלי בחירות, סגני מנהלי בחירות, מזכירי ועדות קלפי ובעלי תפקידים נוספים, שעד כה מרבים מהם נבצר לממש את זכותם הדמוקרטית להצביע - בשל העבודה הנדרשת מהם ביום הבחירות ומאחר שלא שהו במהלך היום ברשות המקומית שבה הם מתגוררים. השינוי יאושר במסגרת חוק לתיקון דיני הבחירות לרשויות המקומיות שגובש על ידי משרד הפנים, והוא יחול גם על הבחירות למועצות האזוריות.

 

לצפייה בטבלת חברי המועצה ברשויות המקומיות - לחצו כאן

 

בעלי התפקידים שיקבלו אישור להצבעה מוקדמת מהמפקח הארצי על הבחירות, יוכלו לעשות זאת בין יום שלישי ליום שישי בשבוע שלפני הבחירות. לצורך כך יוצבו ברחבי הארץ 10 עד 20 קלפיות, במקומות ובמועדים שיקבע שר הפנים.

 

ההצבעה בקלפיות הללו תיעשה במעטפות כפולות, והן ירוכזו, ימוינו ויישלחו לרשויות המקומיות המתאימות לאחר יום הבחירות - כפי שנעשה עם קולותיהם של המשרתים בצה"ל.

 

אינפו גרפיקה בחירות ב רשות המקומית ראש מועצה תושבים  ()
 

הסיבה לתיקון החוק היא שהעובדים במערך הבחירות לרשויות המקומיות נדרשים להבטיח את ניהולן התקין ואת איוש הקלפיות לאורך כל שעות ההצבעה - מ-07:00 עד 22:00 - ולאחר מכן עד לאחר תום ספירת הקולות והעברת חומרי ההצבעה. חלקם נדרשים לבצע את תפקידם מחוץ לתחום הרשות המקומית שבה הינם בעלי זכות בחירה - דבר המקשה עליהם להצביע לראש הרשות ולמועצת הרשות המקומית באזור מגוריהם.

 

בבחירות לכנסת ניתן לכך מענה על ידי מתן אפשרות לעובדי הקלפיות להצביע באמצעות מעטפה כפולה בקלפי שבה הם ממלאים את תפקידם. מאחר והבחירות לרשויות המקומיות נערכות בצורה מבוזרת - כאשר בכל רשות מקומית מתמודדות רשימות שונות וספירת הקולות נערכת בנפרד ולא במרוכז כמו בבחירות לכנסת - מתעוררים קשיים לוגיסטיים ותקציביים ביישום פתרון כזה. בנוסף, אימוצו יחייב דחייה במועד השלמת ספירת הקולות.

 

אריב דרעי (צילום: אלכס קולומויסקי)
שר הפנים דרעי(צילום: אלכס קולומויסקי)

משרד הפנים מעריך שבבחירות הקרובות יהיו כ-3,000 רשימות ומתמודדים ב-251 רשויות ברחבי הארץ. עלות התיקון לחוק מוערכת ב-150 אלף שקלים.

 

בתוך כך, שר הפנים אריה דרעי חתם על צו הקובע את מספר חברי המועצה שייבחרו בכל אחת מהרשויות המקומיות. הצו קובע את מספר חברי המועצה לפי מפתח אחיד, על פי מספר התושבים ברשות המקומית. מספר חברי המועצה הגדול ביותר, שיעמוד על 31, יהיה בשלוש הרשויות שבהן יותר מ-300 אלף תושבים – ירושלים, תל אביב-יפו וחיפה.

 

בעיר הרביעית בגודלה, ראשון לציון, ייבחרו 29 חברי מועצה, וכך גם בפתח תקווה ובאשדוד, שבהן מכהנים כיום 27 חברי מועצה. גם בבני ברק מספר חברי המועצה יגדל לאחר הבחירות הקרובות, והוא יעמוד על 27, לעומת 25 כיום.

 

הרשות הקטנה ביותר היא מעלה אפרים - המונה 1,641 תושבים - שם נקבע כי מספר חברי המועצה יעמוד על שבעה. השר דרעי אמר כי חתם על הצו "כדי להסדיר את מספר חברי המועצה בכל רשות בארץ בהתאם לגודלה. חשוב כבר כעת, לפני הבחירות לרשויות המקומיות שייערכו באוקטובר השנה, שבכל רשות, קטנה כגדולה, יידעו התושבים והמתמודדים כמה חברי מועצה יכהנו במליאת המועצה. החתימה על הצו היא צעד נוסף שאנו עושים כדי שהבחירות לרשויות יתקיימו בסדר ובהגינות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים