ימים גורליים לחילוץ הנערים: "מירוץ נגד הזמן והמים"
ראש צוות החילוץ בתאילנד אמר שהימים הקרובים "מושלמים" להוצאת הנערים מהמערה, לפני שגשמי המונסון יסכנו אותם: "חייבים להחליט מה לעשות". ישראל הציעה סיוע: "חיל הים מצא פתרון אפשרי"
הגשם הכבד ממשיך להקשות על המאמצים לחילוץ הנערים מהמערה בתאילנד. המחלצים מנהלים "מלחמה נגד המים והזמן" להציל את 12 הנערים ומאמן הכדורגל שלהם, שלכודים במערה שהוצפה, ומקווים להוציא אותם מהמערה בתוך ימים ספורים.
ראש צוות החילוץ, נרנוגסאק אוסוטאנאקורן, אמר היום (שבת) שהתנאים לפינוי הנערים כרגע "מושלמים" לפני שגשמי המונסון, והעלייה בריכוז הפחמן הדו חמצני במערה, יסכנו את הקבוצה. "אנחנו נהיה חייבים להחליט בבירור מה נעשה", הוסיף.
ראש צוות החילוץ אמר ששלושת-ארבעת הימים הקרובים הם "הזמן האידיאלי למבצע החילוץ, בהתחשב באוויר, במפלס המים ובבריאותם של הנערים". הוא הדגיש שלמרות האופטימיות שלו הימים הקרובים קריטיים: "אנחנו עדיין במלחמה נגד המים והזמן". לפי חיילים תאילנדים המבצע להוצאת הנערים מהמערה יתחיל בראשון או בשני.
החשש הוא שגשמי המונסון באזור יבטלו את ההתקדמות שנעשתה מאז מציאת הנערים ביום שני, אחרי שבוע וחצי שהיו נעדרים. כרגע נראה שתאילנד זונחת את התוכנית ללמד את הקבוצה לצלול במעברים הצרים במערה שהוצפה. תאילנד קדחה יותר ממאה חורים בצלע ההר בניסיון למצוא דרך נוספת לפתח המערה, כדי שהנערים – שבקושי יודעים לשחות – לא יצטרכו לעבור במנהרות הצרות שהוצפו.
כדי להתגבר על מחסור בחמצן במערה סיפקו המחלצים צינור חמצן ארוך לאגף במערה שבו נמצאים הנערים, יחד עם צוות רפואי וצוללנים מנוסים. "כשאנחנו בחלל סגור, אם שיעור החמצן נמוך מ-12% הגוף האנושי נחלש ואפשר להיות במצב של חוסר הכרה. בנוסף יש גם את עניין הפחמן הדו חמצני. אם רמת החמצן צונחת והפחמן הדו חמצני עולה אז יש לך יותר מדי ממנו בדם", אמר ראש צוות החילוץ.
המסר האופטימי של ראש צוות החילוץ מגיע יום אחרי מותו של צוללן תאילנדי שהגיע למערה. הצוללן, שהגיע לספק חמצן ללכודים, מת מחוסר חמצן בדרך החוצה מהמערה. מחוץ למערה הייתה היום תקרית קשה נוספת: רכב החליק בדרך הבוצית, בתאונה שבה נפצעו קשה הנהג ונוסע ברכב. עוד ארבעה מתנדבים במאמצי החילוץ נפצעו בתאונה.
ראש צוות החילוץ אמנם העריך שחילוץ הנערים יכול להתבצע כבר בימים הקרובים, אך בתאילנד שוקלים גם לספק לנערים הלכודים מזון וחמצן במשך חודשים, ולהוציא אותם מהמערה רק בסתיו, כשעונת המונסון תסתיים. אפשרות נוספת היא לחלץ את הנערים באמצעות קידוח פיר בתקרת המערה. לפי נרונגסאק כדי להגיע לקבוצה דרך תקרת המערה צריך לקדוח בעומק של 600 מטרים.
בנוסף לבחינת האפשרות לקדוח בתקרת המערה הצוותים מנסים גם לסתום סדקים בקירות המערה כדי שלא יחדרו אליה מי גשמים. "הכול כאן זה מירוץ נגד הזמן", אמר קמולצ'אי קוצ'ה, גורם בפארק בתאילנד שבו נמצאת מערכת המערות. הצוות שלו נמצא מחוץ למערה בניסיון לסתום כמה שיותר סדקים לפני שהגשם מתחזק.
בצה"ל אמרו היום שישראל הציעה סיוע מקצועי ומבצעי לחילוץ הנערים מהמערה. היום הגיע השגריר הישראלי, מאיר שלמה, לאזור המערה. "אנשי חיל הים בחנו את הנושא ובאמת נרתמנו למאמץ. הם מצאו פתרון אפשרי והם (הרשויות) יצטרכו להחליט אם הוא באמת מתאים לטופוגרפיה של המקום", אמר השגריר.