שתף קטע נבחר

רגע לפני: מכינים אתכם לחצאי הגמר

אחרי עוד סוף שבוע מותח המונדיאל מגיע לישורת האחרונה: המכונה הצרפתית תפגוש את דור הזהב הבלגי לאחד הקרבות המסקרנים בטורניר. במשחק השני אנגליה, שמריחה היסטוריה, תנסה לעשות צעד נוסף לכיוון גביע ראשון מאז 1966, כשמולה קרואטיה שממש לא מתכוונת לוותר

 

קשה לדמיין יותר מדי אנשים שהימרו שכך יראו חצאי הגמר של המונדיאל. גרמניה, ספרד וברזיל כבר לא יניפו את הגביע, לאו מסי וכריסטיאנו רונאלדו מזמן בבית, וכדאי שתתחילו להתרגל: אלופת העולם הבאה תהיה צרפת, בלגיה, אנגליה או קרואטיה.

 


 

שלב רבע הגמר שהסתיים אתמול (שבת) הביא איתו שתי מסקנות מעניינות: האחת היא העובדה שכל ארבע העולות נתנו להרכב הראשון לנוח במחזור השלישי של שלב הבתים. כמו כן, הוכח פעם נוספת, שנבחרות דרום אמריקניות פשוט לא מצליחות בטורנירים שנערכים ביבשת אירופה, כשברזיל ואורוגוואי - שתי הנציגות האחרונות שאינן מגיעות מהיבשת הישנה, סיימו את דרכן בטורניר. אגב, הפעם האחרונה שזה קרה הייתה בגרמניה ב-2006 - גם כן באירופה.

 

הדרך אל הגמר ()
 


אינפו לחצאי הגמר ()

חצאי הגמר מזמנים לנו שני משחקים "פחות נוצצים" על הנייר, אבל מאוד מסקרנים: צרפת היא המועמדת הבכירה להניף את הגביע, אבל ל"דור הזהב" של בלגיה ממש אין כוונה לוותר על ההזדמנות (שלישי, 21:00). במשחק השני, אנגליה, שמרגישה שהפעם זה בידיים שלה, תפגוש את קרואטיה היעילה (רביעי, 21:00), שתנסה לקחת צעד אחד נוסף קדימה מחצי הגמר אליו הגיעה ב-1998.

 

צרפת - בלגיה

אולי הקרב הכי מסקרן במונדיאל הזה עד עכשיו. קיליאן אמבאפה מול קווין דה בריינה, רומלו לוקאקו מול אנטואן גריזמן, טיבו קורטואה מול הוגו לוריס. צרפת היא אולי הנבחרת הכי יציבה במונדיאל עד עכשיו והעובדה שהצליחה לעבור את אורוגוואי הקשוחה בלי קושי מיוחד, מעידה על האיכויות שלה. בלגיה מצד שני, הדיחה את ברזיל וזוהי בהחלט הצהרת כוונות לנבחרת שהשוותה את הישג השיא שלה בגביע העולם.

 

 

קאנטה מול מסי (צילום: רויטרס)
הגיע הזמן שיופיע. פול פוגבה(צילום: רויטרס)

 

כדי לעבור, הצרפתים יהיו חייבים לקבל תרומה מהקישור ובעיקר מפול פוגבה שאמנם זוכה למקום בהרכב, אבל לא ממש מצדיק אותו עד עכשיו עם אפס שערים ובישולים. זאת ההזדמנות של פוגבה להראות שלא סתם מנצ'סטר יונייטד שפכה עליו 105 מיליון אירו לפני שנתיים. מי שיעמוד במוקד אצל הבלגים הוא אדן הזאר. זהו מבחן גדול להזאר שימצא מולו את חברו לקישור בצ'לסי, אנגולו קאנטה - אולי השחקן האחרון שהיית רוצה לראות מולך בכזה שלב בטורניר.

 

לבלגים מחכה מבחן גדול: מול יפן וברזיל הם ניצלו את היתרון הפיזי המובהק שלהם כדי להכריע את המשחק, אבל צרפת היא סיפור אחר. שתי הנבחרות מציגות שילוב מצוין של פיזיות לצד טכניקה ומהירות, והמאמן הבלגי רוברטו מרטינס, שכבר הוכיח מול ברזיל שהוא יודע להתאים את עצמו ליריבה, יצטרך למצוא פתרונות, אם הוא חולם לקחת את נבחרתו עד הגביע.

 

אדן הזאר נבחרת בלגיה (צילום: gettyimages)
אדן הזאר. אתגר מול קאנטה(צילום: gettyimages)

 

אנגליה - קרואטיה

שתי הנבחרות מריחות היסטוריה ולא יוותרו על ההזדמנות הגדולה להעפיל לגמר. אם המשחק יגיע לפנדלים צפוי קרב מעניין במיוחד: אנגליה ששברה את המחסום הפסיכולוגי וניצחה בפעם הראשונה בפנדלים אחרי שלוש פעמים בהן הודחה. מולה תעמוד קרואטיה שהיא הנבחרת השנייה בהיסטוריה, אחרי ארגנטינה ב-1990, שמנצחת פעמיים בפנדלים במונדיאל אחד.

 

אחד הדברים הכי חשובים שהאנגלים יכולים לקחת מרבע הגמר הוא את העובדה שהם הצליחו לנצח ללא עזרתו של הארי קיין. החלוץ שכבש עד עכשיו שישה שערים, יסיים ככל הנראה כמלך שערי המונדיאל, אבל ההגנה הקרואטית לא תעשה לו חיים קלים והוא יצטרך את ראחים סטרלינג שהחמיץ ברשלנות מול השבדים ולא ממש מצליח להיכנס לעניניים עד עכשיו.

 

לוקה מודריץ' (צילום: AFP)
לוקה מודריץ'. הפנים של הנבחרת(צילום: AFP)

 

הארי קיין (צילום: AFP)
הארי קיין. מלך השערים של המונדיאל?(צילום: AFP)

 

קרואטיה גילתה המון אופי לכל אורך הדרך ומי שמייצג זאת יותר מכל הוא לוקה מודריץ'. כוכב ריאל מדריד אמנם החמיץ פנדל בשמינית הגמר בהארכה מול דנמרק, אבל ידע להרים את עצמו וחזר להציג את היכולת שעשויה להביא לו את תואר השחקן המצטיין בטורניר. זה גם הסיפור של הנבחרת כולה, שלא מרימה ידיים עד השנייה האחרונה, ותעשה הכל כדי לרשום גמר ראשון בתולדותיה.

 

שלב רבע הגמר: המונדיאל הפך ליורו

הטעות של מוסלרה

הנבחרת של דידייה דשאן נתקלה בפעם השנייה ברציפות בנבחרת דרום אמריקנית, אבל בניגוד לארגנטינה המפוזרת אותה ניצחה 3:4, פגשה הפעם את אורוגוואי הקשוחה. הסלסטה הגיעו למשחק ללא אדינסון קבאני ובלעדיו פשוט לא נראו אותו דבר. הצרפתים ניצלו זאת כדי לנצח 0:2 משערים של רפאל וראן ואנטואן גריזמן.

 

אנטואן גריזמן במשחק (צילום: AP)
אנטואן גריזמן. שלושה שערים עד עכשיו(צילום: AP)

 

מי שייצגו אולי יותר מכל את ההבדל בין שתי הנבחרות במשחק היו השוערים. בעוד הוגו לוריס הצרפתי, המשיך עם היכולת הטובה וסיפק את הצלת הטורניר עד עכשיו, פרננדו מוסלרה שדווקא היה יציב עד רבע הגמר, ביצע טעות קשה שאפשרה לאנטואן גריזמן לכבוש את השלישי שלו במונדיאל.

 

מופע האימים של פרננדיניו

ההתקפה הטובה ביותר בטורניר שלחה הביתה את ההגנה הטובה ביותר. ברזיל הגיעה לרוסיה בתור אחת המועמדות הבכירות לתואר, אבל קרסה ברגע האמת והודחה אחרי 2:1 לבלגיה.

 

רומלו לוקאקו נבחרת בלגיה (צילום: gettyimages)
רומלו לוקאקו. יתקל בהגנה צרפתית קשוחה(צילום: gettyimages)
 

 

הסלסאו שגם ככה היו נחותים פיזית מהבלגים, חסרו את קאסמירו שלא שיחק בגלל צהובים ושילמו על כך ביוקר. פרננדיניו שהחליף את שחקנה של ריאל מדריד, לא נכנס טוב למשחק, כבש שער עצמי מוקדם והתקשה להתמודד עם הבלגים במרכז השדה. השדים האדומים מצידם קיבלו סוף סוף את דה בריינה, וכשהוא בעניינים, אין הרבה נבחרות שיכולות להתמודד עם השילוב שלו ביחד עם הזאר ולוקאקו.

 

המאוכזב הראשי הוא ניימאר, שבניגוד למסי ורונאלדו, החזיק בצוות מסייע מצוין, אבל לא ידע לקחת אותו על הגב עד הסוף. חבל שמה שיזכרו לסופר-סטאר מהמונדיאל, הן ההצגות שלו אחרי עבירות שנעשו עליו, שכבר עכשיו הפכו לקאלט ברשתות החברתיות.

 

ניימאר מאוכזב (צילום: AFP)
ניימאר. יזכרו לו בעיקר את ההצגות(צילום: AFP)
 

 

יש שוער בשער

בפעם הראשונה מאז 1990 אנגליה בחצי הגמר אחרי 0:2 על שבדיה. האנגלים כמובן לא מסתפקים בזה וכבר חולמים על שחזור אותו גביע היסטורי מ-1966. בניגוד למשחקים הקודמים, הפעם הארי קיין לא כבש, ונבחרת שלושת האריות נעזרה בשערים של הארי מגווייר עם הראשון שלו במדים הלאומיים ודלה עלי שנזכר להגיע. מי שעוד זוכה למחמאות הוא השוער, ג'ורדן פיקפורד, שפעם נוספת הציל את האנגלים מספיגה ומציג עד עכשיו טורניר מצוין מבחינתו.

 

שבדיה מצידה יכולה להיות מרוצה למרות ההדחה הכואבת. ללא זלאטן איברהימוביץ', אף אחד לא ממש ספר אותה ולמרות זאת היא הגיעה להישג השיא שלה מאז מונדיאל 1994, ותגיע למוקדמות יורו 2020 עם הרבה סיבות לאופטימיות.

 

מרקוס ברג מאוכזב (צילום: AFP)
מרקוס ברג. שבדיה עשתה את שלה(צילום: AFP)
 

 

נשארו בבית

האמת שעל הנייר זה היה רבע הגמר הכי פחות מעניין, אבל בסופו של דבר הוא התפתח להכי מותח. בומבה של דניס צ'רישב העלתה את המארחת ליתרון מפתיע (31), אבל אנדריי קרמאריץ' ענה במהירות (40). שתי הנבחרות לא הצליחו להגיע להכרעה ב-90 דקות וההתמודדות הלכה להארכה. הקרואטים הצליחו לבצע מהפך אחרי שער של דומאגוי וידה בדקה ה-100. הרוסים לא ויתרו - אלן דזגויב הרים לרחבה בדקה ה-114, ומריו פרננדס נגח את ה-2:2 בדרך לפנדלים.

 

דומאגוי וידה חוגג (צילום: רויטרס)
דומאגוי וידה חוגג עלייה לחצי הגמר(צילום: רויטרס)
 

 

בדו קרב מהנקודה הלבנים הרוסים לא עמדו בלחץ, החמיצו פעמיים (פיודור סמולוב ומריו פרננדס), הקרואטים פעם אחת (מרסלו ברוזוביץ'), אבל איבן ראקיטיץ' ידע לסגור את הסיפור בדרך ל-3:4 וחצי גמר ראשון עבור הקוראטים אחרי 20 שנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים