שתף קטע נבחר

 

טראמפ ל"פוקהונטס": תוכיחי שאת אינדיאנית

אליזבת וורן הייתה מהתומכות הגדולות של קלינטון ועשויה להיות המועמדת הדמוקרטית לנשיאות בעוד שנתיים. יש לה שלד אחד בארון: את טענתה שאבות-אבותיה היו אינדיאנים היא לא מצליחה להוכיח. טראמפ מכנה אותה "פוקהונטס מזויפת" ועכשיו דורש: "תעברי בדיקת DNA"

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ כבר החל בהכנות לבחירות לנשיאות בשנת 2020, ובסוף השבוע הוא חידש את התקפותיו על מי שעשויה להיות המועמדת הדמוקרטית שתתייצב מולו, הסנטורית ממסצ'וסטס אליזבת וורן. בעצרת לקראת בחירות אמצע הכהונה לקונגרס שייערכו בנובמבר הקרוב חזר טראמפ וכינה את וורן "פוקהונטס" ופקפק שוב בטענתה כי היא בת לשושלת אינדיאנית.

 

עוד סיפורים מרתקים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

טראמפ ל"פוקהונטס": תוכיחי שאת אינדיאנית

טראמפ ל"פוקהונטס": תוכיחי שאת אינדיאנית

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בעצרת ביום חמישי ביקש טראמפ מהקהל לדמיין אותו עומד על במה אחת בעימות טלוויזיוני עם וורן ומבקש ממנה לעבור בדיקות גנטיות כדי להוכיח שאבות אבותיה היו ילידים אמריקניים. הוא העמיד פנים שהוא מדבר איתה: "אני מוכן לתרום מיליון דולר מכיסי אם תעשי את הבדיקה והיא תראה שאת אינדיאנית". אחר כך פנה לקהל: "יש לי תחושה שהיא תגיד לא". טראמפ התלוצץ ואמר כי את הערכה המשמשת לביצוע הבדיקה הגנטית הוא יעביר לה בעדינות "כי אנחנו בעידן ה-Me Too".

הנשיא האמריקני דונלד טראמפ (צילום: AP)
טראמפ. מוכן לתרום מיליון דולר(צילום: AP)

אליזבת וורן. מסרבת לערוך את הבדיקה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אליזבת וורן. מסרבת לערוך את הבדיקה(צילום: AFP)

"אני הולך להשיג ערכה קטנה כזו ובאמצע העימות, כשהיא תטען שאבותיה היו אינדיאנים בגלל שאמא שלה אומרת שיש לה עצמות לחיים גבוהות...", אמר טראמפ. "זו ההוכחה היחידה שלה, זה שאמא שלה אמרה שיש לה עצמות לחיים גבוהות". הנשיא עלב בוורן ואמר כי את כל חייה ביססה על הטענה השקרית שהיא בת מיעוטים אינדיאנית.

 

וורן הגיבה לטראמפ בציוץ: "בזמן שאתה מגלה אובססיביות לגנים שלי, הממשל שלך עורך בדיקות DNA לילדים קטנים שקרעת מהאמהות שלהם ושאתה חסר יכולת מכדי לאחד אותם איתם בפרק הזמן שנקבע בצו של בית משפט. אולי אתה צריך להתרכז בשיקום החיים שאתה הורס".


וורן יושבת לצד קלינטון במהלך קמפיין הבחירות לנשיאות (צילום: AP) (צילום: AP)
וורן יושבת לצד קלינטון במהלך קמפיין הבחירות לנשיאות(צילום: AP)

אליזבת וורן גדלה באוקלהומה, אזור שהיה בעבר טריטוריה אינדיאנית, והסערה סביב מוצאה החלה כבר בשנת 2012, כשהתמודדה על מושב בסנאט. במהלך הקמפיין נחשפה כתבה מעיתון סטודנטים ב-1996 שבה הוצגה וורן כצאצאית של אינדיאנים, אולם היא ואנשיה מעולם לא הצליחו לספק הוכחה נחרצת לטענה הזו. במקום זאת הסבירה וורן כי דבריה נשענים על הסיפורים שעוברים מדור לדור במשפחתה: "אני גאה מאוד במסורת שלי. אלה הסיפורים שמספרים במשפחתי. זה מה שאמא שלי ואבא שלי סיפרו לי ולאחים שלי. אלה החיים שלנו, ואני גאה בזה מאוד".

וורן. "אלה החיים שלנו, ואני גאה בזה מאוד" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
וורן. "אלה החיים שלנו, ואני גאה בזה מאוד"(צילום: רויטרס)

מומחים מעריכים שבדיקות DNA לא יוכלו להוכיח שמוצאה בקהילה אינדיאנית, אך אינם שוללים את האפשרות שזהו אכן מוצאה. בתחילת השנה הבהירה וורן שלא תסכים לערוך בדיקה שכזו. היא דחתה בתוקף את ההאשמות שהשמיעו טראמפ ומתנגדיה האחרים שלפיהן היא השתמשה בטענה שהיא אינדיאנית כדי לקדם את הקריירה שלה.

 

וורן הייתה אחת הדוברות הבולטות ביותר למען הילרי קלינטון במהלך קמפיין הנשיאות שלה מול דונלד טראמפ, וגם אז הרבה טראמפ לתקוף אותה ולכנות אותה "פוקהונטס" ו"פוקהונטס המזויפת". מנהיגים של קהילות אמריקניות ילידיות טענו כי הכינוי גזעני וחסר רגישות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
טראמפ. מנהיגי הילידים: "כינוי גזעני"
צילום: רויטרס
מומלצים