שתף קטע נבחר

 

16 רעיונות לפעילויות שלא עולות כסף

החופש עולה הרבה כסף? לפעמים דווקא הדברים הקטנים הם המהנים ביותר. לא חייבים לסמן וי על כל אטרקציה ואפשר ליזום פעילויות מבלי להוציא את הארנק. קיבצנו רעיונות שיעבירו לכם כמה שעות בימים החמים

חופשת הקיץ מאפשרת לנו זמן איכות עם הילדים, בבית או בחוץ, אבל לא תמיד זה כל כך פשוט: מה עושים כשהם משתעממים, מאבדים גבולות ומתעלמים ממשימות ותפקידים יומיומיים? כדי לשמור על השפיות שלנו ושלהם חשוב שנשמור על שגרת חופש שמתחילה בתכנון מראש, ארגון הימים ותיאום ציפיות משפחתי.

 

כדאי להכין תכנית שבועית, כדי שהילדים יידעו מה הם עושים כל יום. עדיף שכל יום יהיה במתכונת אחרת שחוזרת על עצמה פעם בשבוע, לדוגמה ימי ראשון - יום בית, ימי שני - פעילות בחוץ וכן הלאה, ויחד עם הילדים ניתן מראש לתכנן את הימים לשבוע שמתקרב.

  

מה עושים היום? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מה עושים היום?(צילום: shutterstock)

הילדים דורשים פעילויות יקרות כל יום? דבר ראשון חשוב להבין שבחופש ההוצאות שלנו יגדלו ולתקצב זאת בהתאם, אבל הילדים לא חייבים לקבל כל מה שהם רוצים. בגילאים הצעירים יותר, ממליצה לשבת עם הילדים על פעילויות שמתקיימות בחופש, לקבוע יחד איתם מה חשוב להם לפי סדר עדיפויות ולשלב את זה בתכנון השבועי בחופש.

 

בני נוער יכולים לקבל דמי כיס של חופש ואיתם הם יעשו את סדר העדיפויות שלהם בבילוי בחופש. לא מומלץ לתת פרס או דמי כיס עבור מטלות בבית, זה משדר מסר לא נכון לילדים ומוריד מהם את התפקיד שלהם בבית כחלק מהמשפחה. עדיף לתת דמי כיס כחלק משגרה קבועה ללא קשר לתפקידים בבית.

 

קראו עוד:

בוז לחופש הגדול: בני נוער שותים, מעשנים ואלימים

"ילד בן 10 לא אמור להאכיל את אחיו בן ה-7"

לקחת באמצע הלילה ילד שננטש - ולהראות לו שיש עולם אחר

 

משעמם לי

הילדים משתעממים ולא יודעים מה לעשות? כל היום צמודים למסכים? יש ילדים שקשה להם בלי מסגרת קבועה והולכים לאיבוד ללא השגרה הקבועה. לכן, חשוב לבנות יחד עם הילדים תכנית לחופש לפי ימים ולפי הצרכים והגילאים השונים של הילדים במשפחה.

 

התפקיד שלנו הוא לא לפתור את הבעיות אלא לעזור לילדים למצוא בעצמם פתרונות למצב. במקום לתת מיד תשובות, לשאול אותם שאלות - מה אתה רוצה לעשות? עם איזה חבר היית רוצה להיפגש? אילו פעילויות מהתכנון שלנו היית רוצה לעשות השבוע? מה אתה חושב שניתן לעשות כשמשעמם?

 

תנו להם למצוא את התשובות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
תנו להם למצוא את התשובות(צילום: shutterstock)

רעיונות לפעילויות בבית ובחוץ:

1. להתחיל אוסף של משהו ממש כמו פעם - אוסף מחקים, מדבקות, בובות מיוחדות וכו'.

 

2. ללכת לחפש חרקים/ציפורים/פרחים בטבע עם ספר מגדיר מתאים. הילדים ממש נהנים מהחיפוש וממציאת הדברים המיוחדים שיש במגדירים ובנוסף, זוכים בידע נוסף וזמן של טבע.

 

3. תכינו ראש דשא חמוד עם הילדים. קחו גרב ניילון ישנה או חצי בקבוק פלסטיק, נסורת עץ או אדמה, זרעי דשא ואביזרי יצירה שונים. דרך אחת - שימו את הזרעים בגרב, הוסיפו את הנסורת, קשרו את הגרב היטב וקשטו לפי ראות עיניכם. לאחר מכן הניחו את הראש המוכן בצלוחית או כוס והוסיפו מים בגובה סנטימטר. לא לשכוח להשקות פעם בשבוע.

 

דרך נוספת - הניחו אדמה או נסורת בחצי הבקבוק, מעל הניחו את הזרעים ולאחר מכן קשטו את בקבוק הפלסטיק או הדביקו לו עיניים ופה- לא לשכוח לשמור שהאדמה תהיה לחה.

 

4. הכינו ארוחה. בשלו עם הילדים ארוחה לכל המשפחה, מנות ראשונות, עיקריות וקינוח. גם יעסיק את הילדים וגם ישמח את המשפחה כולה - אפשר להזמין חברים ואז ההתרגשות תהיה מאוד גדולה.

 

מטבח במקום סדנת בישול יקרה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מטבח במקום סדנת בישול יקרה(צילום: shutterstock)

5. תנו לילד מצלמה וצאו יחד איתו לצלם דברים מעניינים ברחובות מנקודת הראות שלו. לא תאמינו כמה דברים תגלו על הילד שלכם וכמה מעניין ומלמד זה יהיה עבורו.

 

6. הכינו עם הילדים סרטונים מצחיקים במצלמה- תחפושות ואיפור ממש ישדרגו את העניין. הילדים ייהנו ותהיה מזכרת מעניינת ומצחיקה מהחופש.

 

7. למדו את הילדים את שפת ה-ב' המצחיקה (אבניבי אובו הבה), זוכרים אותה?

 

8. לכו לספרייה העירונית, לקרוא סיפורים ולהחליף ספרים.

 

9. בקרו במוזיאונים מעניינים, תערוכות וגלריות שיעניינו את הילדים. יש כאלו שהכניסה אליהם חינם, כדאי לבדוק מראש.

 

10. בלו בים או במזרקות מים בחוץ - כל דבר שיקרר ויצנן את החום.

 

יום ים ()
יום ים

11. סדרו את הבית/החדר/הארונות עם הילדים. גם יהיה נקי וגם תגלו שהילדים יכולים לעזור הרבה.

 

12. לכו ביחד להתנדב עם הילדים בעמותות למען חיות. טיילו עם הכלבים, האכילו את החיות ותנו לילדים להרגיש את החשיבות שבנתינה ועזרה.

 

13. תכתבו וציירו עם הילדים מכתבים למשפחה וחברים ולכו ביחד לשלוח בדואר.

 

14. הכינו שיעורים לחופש או תרגלו דברים מהגן או בית הספר.

 

15. ערכו עם הילדים מכירת יד שנייה בשכונה של צעצועים ישנים שהילדים כבר לא צריכים. תכינו איתם גם לימונדה קרה ואולי תאפו גם כמה עוגות. זו פעילות מהנה וגם חינוכית לילדים.

 

16. תכינו עם הילדים תמונה לתלות בבית על קנבס. תנו להם למלא בצבע, להשפריץ ולגלות את הצבעים. אולי תגלו תמונה יפה בסוף.

 

הכותבת היא יועצת חינוכית, מנחת הורים ומאמנת רגשית לילדים. מנהלת את האתר ועמוד הפייסבוק "הורות יצירתית"

 

ואיך נראה החופש הגדול בשנות השמונים? צפו:

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
תכננו מראש איך יראה השבוע
צילום: shutterstock
מומלצים