מאיר אברג'יל פנה לשופטים: "לא זקוק לפשע כדי לחיות"
שופטי בית המשפט המחוזי בתל אביב האזינו לדבריו של העבריין, לפני שיחליטו אם לאשר את הסדר הטיעון שאמור לשלוח אותו לחמש שנות מאסר בגין קשירת קשר לביצוע פשע: "אני לא בא לעשות מעצמי צדיק", אמר אברג'יל
"הספקתם להכיר אותי ולשמוע את כל העדים. אני בטוח שיש לכם את ההתרשמות שלכם, אני לא בא לעשות מעצמי צדיק". העבריין מאיר אברג'יל, שהורשע בהסדר טיעון יחד עם העבריין מוטי חסין בין היתר בקשירת קשר לביצוע פשע, פנה היום (ב') לשופטי בית המשפט המחוזי בתל אביב לקראת מתן גזר דינו: "החיים הסתבכו לי, אני לא זקוק לפשע כדי לחיות", אמר אברג'יל.
אברג'יל אמר את הדברים בשלב הטיעונים לעונש, במשפט בפרשה 512, שאותו הוא אמור לסיים עם עונש של חמש שנות מאסר. "המוות של אחי (יעקב אברג'יל. ג"מ) גרם לכך שחייתי חיי מרדף, הוזהרתי שאני צריך להגן על חיי גם על ידי המשטרה. נכשלתי כמחנך טוב כשאחי נכנס לבית סוהר והגיע למקומות האלו. אני נכשלתי בעזרה למלא את המקום של ההורים שלי.
"רוב משפחתי הידרדרה, ניסיתי לתת כיוונים אחרים, אני הצלחתי לצאת מהמעגל הזה, בחרתי בדרך למרות שהמדינה רדפה אותי בעקבות המרדף אחרי אחי. ישבתי בכלא באמריקה ובגרמניה למרות שכל העולם יודע שאני חף מפשע. כל השנים אני מוצא את עצמי בפינות, אני אדם יצרן ועובד, לקחתי על עצמי אחריות, לא התכוונתי לחיות מפשע".
נציגת הפרקליטות הסבירה לשופטים את ההסדר שנחתם עם אברג'יל. לדבריה, "לגבי מאיר אברג'יל, מעולם לא נטען כלפיו שהוא מחולל פשיעה. הניהול שיוחס לו הוא יותר בגדר הגדרה משפטית שמאפשרת ייחוס אחריות למי שמממן בעקיפין את ניהול הארגון. הכרנו בכך שהנאשם הוא הראשון מן הנאשמים שלקח אחריות. התחשבנו בעונש המאסר שריצה בתיק ההסגרה ובגילו".
עו"ד משה יוחאי, סנגורו של אברג'יל, ציין כי יש הבדל גדול מכתב האישום המתוקן לזה המקורי, והדגיש כי הוסרה מהאישום נגד מרשו עבירת סיוע לרצח ושמרשו נוקה מניהול "ארגון אברג'יל". לדברי עו"ד יוחאי, "הוא לוקח אחריות ומשלם קנס גדול בסך שני מליון שקלים". גזר הדין בעניינם של אברג'יל וחסין, שאף הוא אמור להישלח לחמש שנות מאסר, יינתן במועד אחר.
מאיר אברג'יל הורשע בקשירת קשר לביצוע פשע, בעבירות סמים במסגרת ארגון פשיעה ובהלבנת הון. הצדדים מבקשים לגזור עליו כאמור חמש שנות מאסר, מאסר על תנאי, פיצוי בסך 150 אלף שקל, קנס בסך 350 אלף שקל וחילוט בסך 2 מיליון שקל. חסין הורשע בקשירת קשר לביצוע פשע בלבד לאחר שהואשם תחילה ברצח.
על פי כתב האישום, שבו הודה חסין במסגרת הסדר טיעון ולאחר הליך גישור ממושך, בשנת 2003 דוד ביטון ז"ל, המכונה "דיידונה", גר בבתל אביב ועסק בניכיון שיקים. חסין קשר עם אחרים לפגוע בו ולגרום לו פגיעה פיזית חמורה. ביטון נרצח ביריות בידי מתנקש.
השיקולים להגעה להסדר עם חסין היו קשיים ראייתיים, שכללו סתירות בעדות של שלושה עדי המדינה בנושא הרצח, ביניהם עמדה גם גרסת עד המדינה בפרשה 1131, ולפיה שמע אדם אחר מתוודה על מעשה הרצח. כמו כן לקחו בחשבון את חלקו היחסי של הנאשם באירוע, היעדר עבר פלילי שלו בעת ביצוע המעשה וקבלת האחריות מצדו.
פרשה 512 עוסקת בעיקר בארגון הפשיעה של העבריין יצחק אברג'יל, ובמסגרתה הועמדו לדין כ-17 מעורבים בפשיעה חמורה. למרות שיצחק אברג'יל כבר הסכים להצעה לרצות 30 שנות מאסר, עדיין לא נחתמו הסדרי טיעון עמו ולא עם שאר 14 הנאשמים שעוד ממתינים להליכים בעניינם.
התיק מנוהל על ידי צוות פרקליטים מפרקליטויות מחוז ת"א ומחוז מרכז בראשות עו"ד ניסים מירום. את חסין מייצג עורך הדין רצון דרחי יחד עם עורכי הדין אליקה לוין ושרון זלינגר את אברג'יל מייצגים עורכי הדין משה יוחאי ויוגב נרקיס.